Menu
Walibi

Drukte Walibi: doordeweeks, weekenden en tijdens schoolvakanties!

Walibi is zoals je weet een populair pretpark. Met name tieners zijn dol op dit attractiepark vol achtbanen en thrillrides. Daarom is het ook een veel gekozen bestemming voor schoolreisjes van middelbare scholen. Maar hoe druk is het dan in Walibi op die dagen? En tijdens de weekenden, schoolvakanties, en Fright Nights?

Drukte Walibi doordeweeks

Op doordeweekse dagen is het meestal heerlijk rustig in Walibi. Je hoeft nauwelijks te wachten bij vrijwel elke attractie. Alleen de populaire attracties als Untamed en de Goliath hebben dan een rij. En geen enorm lange. Hooguit 20-30 minuten, afhankelijk van hoe snel het doorloopt.

Daarbij loont het ook echt om achterin het pretpark te beginnen. De meeste mensen gaan automatisch naar de eerste attractie die ze zien. Als jij dan iets verder loopt – richting de Untamed – dan heb je een grote kans dat je helemaal nergens hoeft te wachten of hooguit een paar minuutjes.

Kleine tip van mij! 🙂

Kijk daarbij vooraf ook goed of Walibi geopend is. In september en oktober is het attractiepark namelijk gesloten van maandag t/m donderdag en soms ook de vrijdag.

In de weekenden

Tijdens de weekenden is Walibi meestal goed gevuld. Je staat dan zo’n 20-30 minuten te wachten voor de minder populaire attracties en tussen de 45-60 minuten voor de geliefde attracties.

De enige plek waar het dan minder druk is, is het gedeelte met de kinderattracties. Dan merk je toch dat dit pretpark zich meer richt op de tienerdoelgroep. Gezinnen kiezen meestal toch voor de Efteling of Phantasialand. Of hebben kinderen die op z’n minst oud genoeg zijn voor de achtbanen en daar ook in durven.

Op drukke dagen kan de Fast Lane uitkomst bieden. Dit is een ticket die je apart moet kopen en die je voorrang geeft bij bepaalde attracties. Je kunt kiezen uit verschillende types. Met de goedkoopste – brons – wordt je wachttijd niet verkort maar hoef je niet fysiek in de rij te staan. Bij zilver en goud hoef je ook korter te wachten. Bij de gouden categorie sta je zelfs nog nauwelijks in de rij. Niet goedkoop, maar wel lekker als jij met die grote glimlach die drukke wachtrij voorbij loopt…zie je jezelf al gaan?

Walibi tijdens de schoolvakanties?

Ook tijdens de schoolvakanties kan Walibi behoorlijk druk zijn. Maar het gekke is, we zijn ook weleens op dagen geweest dat het reuze meeviel. Ga er voor de zekerheid maar vanuit dat het druk is. Dan kan het altijd meevallen.

Voor de schoolvakanties geldt eigenlijk hetzelfde als de weekenden. Denk na of een Fast Lane ticket het waard is. Niet in de rij hoeven staan heeft wel echt zo z’n voordelen. Het scheelt een hoop frustratie en irritatie. Daar hangt helaas wel een prijskaartje aan…

Fright Nights

Fright Nights is echt retedruk. Vrijwel elke avond volledig uitverkocht. En dat betekent in dit geval dat er meer mensen in het pretpark lopen dan het daadwerkelijk aan kan. Wat krijg je dan? Ruzies. Mensen raken geïrriteerd, hebben extra betaald voor een kaartje en vinden dat ze daardoor meer recht hebben op bepaalde zaken – zoals eerder het parkeerterrein verlaten – etc.

Het is echt een geweldig evenement maar mede door de drukte en de opstootjes (ook in 2019 was het weer raak) sla ik het toch elk jaar weer over. Dan kan je beter iets verder rijden naar Movie Park Germany. Hun halloween is iets gemoedelijker. Maar niet minder eng. Vorig jaar hadden ze een 4D attractie met de clown It in de hoofdrol…brrrr!

Vind je het geen probleem dat het pretpark wat drukker is dan zou ik zeker naar Fright Nights gaan. Maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb! 🙂

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X