Menu
Walibi

Goliath in Walibi: 4 redenen waarom je er niet in durft!

De Goliath in Walibi is één van de bekendste achtbanen van Nederland. Toen deze in 2002 geopend werd gingen de harten van veel achtbaanliefhebbers sneller kloppen. En nu bijna 20 jaar later is het nog steeds een favoriet van velen. Als je er in durft tenminste! Dit zijn de 4 redenen waarom je deze achtbaan misschien liever overslaat!

Reden 1: de hoogte van de Goliath in Walibi

Wat de Goliath in Walibi zo bijzonder maakt is de hoogte. De drop, het punt waarop je naar beneden valt, is 46 meter hoog. Als je dat zo leest valt het best mee, toch? Tot je het omrekent naar een flatgebouw. Een woning heeft een gemiddelde hoogte van 2,6 meter. Dat betekent dat de hoogte van de Goliath vergelijkbaar is met een flat van 17 verdiepingen. En daar schiet je dan vrijwel recht naar beneden vanaf… Dat klinkt toch iets minder fijn.

De snelheid

Schrik je nog niet van de hoogte? Dan is misschien de snelheid een reden waarom je de Goliath liever wilt overslaan. Het karretje bereikt namelijk een maximumsnelheid van 106 km per uur. Je gaat dus sneller dan de meeste auto’s op de snelweg. En dat terwijl je vanaf 46 meter hoogte vrijwel recht naar beneden zoeft.

De karretjes zijn zo gemaakt dat je het gevoel hebt helemaal vrij te zitten. Je zit namelijk niet in een karretje, maar erop in “losse” stoeltjes op een plateau. Door dit ontwerp lijkt het alsof je nog sneller gaat en ben je je meer bewust van de hoogte.

Koop Walibi tickets met korting

De Goliath gaat niet over de kop…of toch wel?

De Goliath in Walibi gaat niet over de kop. Toch zit er een moment in waarop het net lijkt alsof je ondersteboven gaat. Dat gebeurt tijdens de hoge bocht na de eerste twee heuvels en heet in achtbaantermen een Stengel Dive.

In deze bocht gaat het karretje zo scherp de hoek om dat het lijkt alsof je ondersteboven gaat, terwijl je eigenlijk op je zij hangt. Een heel gek gevoel.

Voor veel mensen is een inversie – zoals de Stengel Dive – een reden om een achtbaan over te slaan. Durf jij nog steeds in de Goliath?

Laatste reden: heel veel airtime!

De laatste reden waarom je niet in de Goliath in Walibi durft zijn de airtime momenten. Er zijn er 7 in totaal. Airtime zijn de momenten waarop je loskomt uit je stoel en het gevoel hebt te zweven. Veel mensen vinden dit een eng of zelfs een vervelend gevoel. Voor anderen is dit juist wat een thrillride zo bijzonder maakt.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X