Home Blog Stoov review: mijn ervaring na meerdere maanden!

Stoov review: mijn ervaring na meerdere maanden!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eerder schreef ik al over de producten van Stoov. Dit is een Hollands merk dat warmteproducten maakt. Heel duurzaam, want door jezelf lekker warm te houden hoef je ook minder energie te verbruiken. Door het verplichte thuiswerken een aantal lockdowns geleden besloot ik een Stoov warmtemat aan te schaffen en sindsdien ben ik verkocht.

Maar ik snap ook goed dat jij dat nog niet bent, want deze warmteproducten zijn niet goedkoop. Daarom schrijf ik hieronder mij Stoov review en welke producten het waard zijn om aan te schaffen.

Stoov review: hoe werken de producten?

Van Stoov heb ik inmiddels de Big Hug XL, Homey en Ploov. Daar zal ik verderop in het artikel wat meer over vertellen. Eigenlijk werken al deze producten hetzelfde. Je drukt op een knop en ze worden warm.

Niet heel ingewikkeld. Elk van deze producten wordt geleverd met batterij. Dat betekent dat je ze draadloos kunt gebruiken waar jij maar wilt.

Zit je ’s avonds nog even buiten met een wijntje maar wordt het wat frisser? Stoov warmtemat of -kussen aan en je kunt er weer tegenaan. Op de hoogste stand heb je dan zo’n 1,5 uur warmte, op de laagste stand zo’n 4 uur.

Daarna laad je het product weer op en kun je weer genieten van de warmte.

Voordeel van Stoov warmteproducten

Het grootste voordeel van Stoov warmteproducten is dat deze draadloos zijn. De meeste warmtedekens hebben namelijk een snoer. Dat is niet zo erg als je de deken gebruikt op je bed, maar heb je het ergens anders in huis koud dan zul je deze niet snel pakken.

Mijn Stoov producten sleep ik overal mee naartoe. Heb ik het koud in bed? Even de Stoov Homey kruik aanzetten en bij mijn voeten leggen en binnen een mum van tijd heb ik het warm.

Verbruik je ook meer energie door thuiswerken? Dan kun je net als ik de verwarming lager zetten en een Stoov Big Hug op je bureaustoel leggen.

En heb je het ’s avonds op de bank koud? Dan pak je een kleedje en een Ploov kussen en je zult zien dat het een heel stuk comfortabeler is.

Nadeel van Stoov warmteproducten

Voor mij zijn er twee nadelen van Stoov producten: de prijs en de batterijduur. Voor die laatste heb ik een oplossing gevonden!

De Stoov warmteproducten kosten tussen de 80 en 120 euro. Dat is niet goedkoop, daar ben ik mij ook van bewust. Mijn vriend schudt ook elke keer zijn hoofd wanneer er een Stoov doos wordt bezorgd.

Maar ik heb het nou eenmaal snel koud en voor mij zijn deze kussen en warmtematten een uitkomst. Daar wil ik best wat geld aan uitgeven. Daarbij krijg je garantie en reageert de klantenservice heel snel wanneer je contact met ze opneemt.

Een ander nadeel is de batterijduur. Als je de producten lang en op de hoogste stand gebruikt gaan ze snel leeg. Anderhalf uur is niks als je het koud hebt. Maar daar heb ik een oplossing op gevonden. Je kunt namelijk voor €39,99 een extra batterij kopen en dat zou ik zeker doen!

Want dan krijg je er ook een snellader bij! Je hoeft dan alleen de batterij te wisselen en kunt binnen een paar seconden je warmtekussen weer gebruiken. Of elk ander Stoov product. De lege batterij hang je dan aan de lader en die is razendsnel weer vol. Ideaal!

Stoov producten reviews

Een jaar geleden begon ik met de Stoov warmtemat en inmiddels heb ik ook het kussen en de kruik toegevoegd aan mijn warmtecollectie.

Benieuwd naar de reviews? Die vind je hierover: