Nekmassage apparaat: werkt het echt?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nou ben ik de eerste die toegeeft dat ze een slechte zithouding heeft. Meestal zit ik onderuitgezakt op de bank of aan de eettafel. Ook als ik aan het werk ben.

Dat zo’n houding niet goed voor je is dat merk je vanzelf. Een beetje kramp in je nekspieren, hoofdpijn, tot je je hoofd bijna niet meer kunt bewegen.

Dan kon ik weer naar de fysio om mijn nekklachten te laten behandelen. Daarom kocht ik een nekmassage apparaat. Want, dacht ik, als ik het preventief masseer blijven de klachten weg. Maar werkt dat echt zo?

Soorten nekmassage apparaat

Er zijn verschillende apparaten die je kunt gebruiken om je nek te masseren.

Het eerste type is een kussen die je om je nek doet of waar je tegenaan kunt zitten. Deze hebben vaak bewegende ballen die ronddraaien en zo je spieren masseren. Deze kussen hebben meestal ook een verwarmfunctie.

Werkt het goed?

Deze massagekussens geven vooral ontspanning. Het is rustgevend om tegenaan te zitten en de warmte is heel fijn. Na de massage voelt je nek iets soepeler. Maar echte nekklachten krijg je er niet mee weg.

Een zelfde principe kun je ook als massageapparaat bestellen. Dan heb je geen kussen waar je tegenaan ligt, maar een apparaat dat je vasthoudt. Het principe is hetzelfde, maar met zo’n nekmassageapparaat kun je ook heel goed op je rug masseren.

Een ander soort massageapparaat is een mat die je over je bureaustoel legt. Ideaal dus om je te laten masseren tijdens het werk. Deze matten combineren de ballen uit het kussen hierboven met trillingen. Waardoor alle spieren in je nek en rug worden meegenomen.

Tenslotte zijn er nekmassage apparaten die alleen maar trillen. Die heb ik ook geprobeerd, maar die deden niet zoveel tegen mijn nekklachten.

Wel nekmassageapparaat heb ik gekocht?

Eigenlijk biedt elk nekmassage apparaat wel wat verlichting. Zeker als je het regelmatig gebruikt.

Zit je nek al behoorlijk vast? Dan heb je het meeste profijt van een massagegun. Hierboven het apparaat dat ik gekocht hebt, de Theragun Mini.

Een massage gun drilt als het ware je spieren. Daardoor wordt alles lekker warm en de volgende dag is je nek al een stuk soepeler. Blijf je dit regelmatig doen dan masseer je vanzelf je nekklachten weg. Mij is het in ieder geval gelukt. Sinds ik mijn massage gun heb is mijn nek nog nooit zo soepel geweest.

Eigenlijk volstaat elk merk massage gun. Theragun zit in het wat hogere segment. Voordeel is dat dit kleine apparaatje heel makkelijk in de hand ligt. Je neemt het ook eenvoudig mee op reis. En er zit een app bij met massageprogramma’s gebaseerd op specifieke klachten. Die app kun je overigens ook downloaden en gebruiken als je een ander merk massageapparaat hebt.

Ook zo toe aan een nekmassage?