Home Blog Stoov kussen of deken: welke kun je het beste nemen?

Stoov kussen of deken: welke kun je het beste nemen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wat kan je beter nemen, een Stoov kussen of deken? Ook ik had dat dilemma. Het kussen is goedkoper, maar een deken houd je op meer plekken warm, toch? Uiteindelijk heb ik ze allebei gekocht om goed te kunnen vergelijken en ik heb een favoriet! Welke dat is, lees je in dit artikel!

Verschil tussen Stoov kussen en warmtedeken

Nou is het grootste verschil logisch. Het Stoov warmtekussen Ploov is een kussen, lekker zacht overigens, en de Big Hug (XL) een warmtekleed. Het is niet echt een deken, omdat je erop zit en het niet over je heen trekt.

Zowel de warmtedeken als het warmtekussen houden je lekker warm. Maar ik gebruik ze op andere plekken. Dat is voor mij het grootste verschil.

De Stoov Big Hug, ik heb de XL, gebruik ik op mijn bureaustoel als ik aan het werk ben. Of wanneer ik aan de eettafel zit te schrijven of buiten wil zitten als het al wat frisser is. Mijn Stoov warmtedeken gebruik ik vrijwel nooit op de bank. Terwijl ik daar ook regelmatig zit en het vaak ook koud heb dan. (koukleum!)

Op de bank gebruik ik mijn Ploov, het Stoov warmtekussen. Hier ga ik dan lekker tegenaan zitten, met mijn hoofd op liggen of ik leg het kussen op mijn benen. Lekker met een warm kleedje er overheen en je kunt de wintermaanden wel doorkomen.

Dat is voor mij het grootste verschil tussen de twee. De plek waar ik de warmtedeken of het warmtekussen gebruik.

Stoov kussen of warmtedeken, welke kan je het beste kopen?

Mijn eerste aankoop was de Big Hug XL en ik zou je deze ook willen aanraden als je twijfelt tussen het warmtekussen of de warmtedeken.

Waarom?

Omdat de Ploov, ik heb de grootste in Woolly zwart, niet praktisch is als je ergens anders zit dan op een bank. Je ploft er echt in en het kussen is te dik voor op een gewone stoel. Dat zit je op het randje of je moet het kussen op je benen leggen.

Zit je net als ik veel op een bureaustoel of buiten aan de eettafel? Dan zou ik je echt de Big Hug willen aanraden. De XL vind ik persoonlijk niet veel toevoegen. De warmte-elementen zijn net zo groot, je hebt dan alleen wat meer stof.

Net als de Ploov kun je de warmtedeken ook prima gebruiken op de bank. Het enige rare is dat je dan op een soort matje zit. Het went vanzelf, maar dan is het kussen toch de beste keus. Het kussen is ook iets goedkoper, maar heeft dan ook maar 1 warmte-element. De warmtedekens hebben er 2 zodat ze je op meer plekken verwarmen.

Daarbij vind ik de Big Hug ook perfect voor thuiswerken. De hele dag zit ik op mijn warmtedeken en heb ik het niet koud meer. Zelfs nu ik mijn verwarming wat lager heb staan om energie te besparen. Ideaal!

Zijn er alternatieven voor een Stoov warmtedeken?

Ook hier heb ik naar gezocht. Bij Amazon en zelfs Aliexpress. Uiteindelijk heb ik geen snoerloze warmtedeken kunnen vinden anders dan de Big Hug. En ik heb echt goed gezocht, want de producten van Stoov zijn nou eenmaal duur. Als er een goedkoper alternatief was had ik die je graag aangeraden.

Het enige dat ik kon vinden zijn warmtedekens met een snoer of een infraroodverwarmingspaneel, ook met snoer. Houden je beiden ook lekker warm en zijn goedkoper dan de producten van Stoov. Alleen wel een stukje onhandiger!

Wat vind ik minder goed aan mijn Stoov warmtedeken en kussen?

Bij mijn Ploov, het warmtekussen, irriteert de hoes mij. Dit is de Woolly variant en écht elk pluisje, haartje, vuiltje hier in huis blijft eraan plakken. Het geeft het kussen een smoezelige uitstraling. Als je kiest voor de Ploov zou ik de Knitted of de Original hoes nemen.

Dat geldt ook voor de Big Hug. Die heb ik in de Original variant en die is prima. Enige nadeel vind ik dat binnenvoering, met de warmte-elementen, soms wat omhoog kruipt. Dat merk je doordat maar een deel van je achterkant warm wordt. Oplossing is om de mat even naar beneden te laten hangen voordat je erop gaat zitten.

Tenslotte gaat je Stoov warmtedeken of kussen maar maximaal zo’n 4 uur mee. Dat is niet lang als je het zeker 12 uur per dag koud hebt zoals ik. De oplossing is om, net als ik, twee warmteproducten te kopen bij Stoov. Maar dat is een hoop geld. Je kan ook een extra batterij met snellader kopen, dan zit je Stoov of Big Hug zo weer vol.

Lees hier mijn andere Stoov Reviews: