Tiger King op Netflix: 6 redenen waarom je deze serie moet zien!

Foto van een tijger bij artikel over Tiger King

Het is de hitserie van nu: Tiger King op Netflix. Als je deze nog niet hebt gezien dan weet je niet wat je mist. Je gelooft bijna niet dat het een waargebeurd verhaal is… Maar waar gaat het over?

Tiger King gaat over Joe Exotic. Hij heeft een dierenpark waarin hij tijgers houdt en fokt voor de verkoop. Het is een flamboyante man die qua outfits niet zou misstaan in de Village People. Hij is ook openlijk gay en getrouwd met 2 mannen. Waarvan [spoiler alert!] 1 op een zeer bijzondere manier overlijd en de ander hem verlaat voor een vrouw.

Aan het begin van de serie kom je er achter dat Joe vastzit voor het beramen van de moord op Carole Bashkin, zijn aartsrivale. Hij heeft zelfs een huurmoordenaar geld betaald om dit voor elkaar te krijgen…

Nogmaals, het is een waargebeurd verhaal, hoe bizar ook. Dat is dan ook één van de redenen waarom je deze serie moet zien!

De hoofdrolspelers zijn compleet van het padje af

In Tiger King volg je de “personages” Joe Exotic, Carole Bashkin en Doc Antle.

Stuk voor stuk zijn deze mensen compleet van het padje af.

Joe Exotic heeft van zichzelf een soort karikatuur gemaakt. Hij kleed zich over de top en gedraagt zich ook zo. Daarbij is hij een typische Amerikaan met een grote mond en veel wapens.

Carole is de dierenactivist die tegen het houden van tijgers en andere wilde dieren in kooien is. En ze vindt het nog erger dat mensen hier geld aan verdienen. Dat was heel nobel geweest, als zij niet net zo’n park zou hebben..

Doc Antle heeft ook een tijger- en wilde dierenpark. Maar deze man heeft zichzelf tot god verheven. Met een eigen harem. Dit is de Hugh Hefner van de dierenparkeigenaren en oh wat vindt deze man zichzelf interessant! (om te kotsen)

Een écht moordmysterie!

In de serie kom je er al snel achter dat Carole haar tweede man verdwenen is. Hij is vertrokken om zaken te doen in Costa Rica en is daarna nooit meer teruggekeerd…

Nou zou je denken dat ze daar erg rouwig om is. Maar dat valt in de praktijk wel mee. Sterker nog, haar verdwenen echtgenoot was multimiljonair en 3x raden wie al het geld zou erven als hij zou overlijden? Ze kon daarom ook niet wachten hem dood te verklaren.

Gedurende de serie wordt er geopperd dat zij iets met zijn verdwijning te maken heeft.

Of dat zo is zullen we denk ik nooit te weten komen. Maar kijk de serie en oordeel zelf. Carole is namelijk compleet gestoord…. (ze heeft twee denkbeeldige witte katten als vrienden, need I say more?!)

Je komt meer te weten over de handel in babytijgers

En wat is dat zielig! Je ziet een tijgervrouwtje bevallen en terwijl ze de tweede er nog uit aan het persen is, wordt de eerste met een stok uit de kooi gesleept.

Ze moeten namelijk zo jong mogelijk weggehaald worden bij hun moeder anders worden het geen goede huisdieren.

De handel in tijgers is levendig. En daarbij kan er veel geld verdiend worden aan het hebben van kleintjes. Die zijn namelijk zo schattig voor op de foto. Wanneer ze groter worden, worden ze lastig en duur om te voeden. Maar gelukkig heeft Doc Antle daar een hele goede manier voor gevonden (althans dat wordt gesuggereerd in de serie). Het ene moment is de tijger er nog, dan hoor je ’s nachts een geweerschot en ’s ochtends is de tijger weg. “Naar een goed huisje”.

Dit is slecht één van de voorbeelden hoe ze met deze dieren omgaan.

Joe denkt dat hij geschikt is om President of Gouverneur te worden.

Echt waar, je lacht je helemaal suf.

Deze man is zo de weg kwijt en ziet zichzelf als zo’n grootheid dat hij zich verkiesbaar stelt als President. Dit lukt hem niet dus dan kiest hij voor de volgende optie, Gouverneur.

Je moet deze serie kijken om te zien hoe compleet gestoord dit is.

Daarbij is deze campagne ook het begin van het einde. Want Joe had namelijk geen geld om deze campagne te voeren. Gelukkig vindt hij daar een oplossing voor waar sommige mensen niet heel blij van werden.

Je ziet waarom tijgers geen geschikte huisdieren zijn

Mocht je na het zien van zo’n klein tijgertje denken: die wil ik wel in huis! Dan zie je in deze serie ook waarom dat geen goede keus is.

Eén van de medewerkers van Joe Exotic mist een hand. Dit wordt ook prominent in beeld gebracht. In de eerste aflevering vraag je je al af zou ze aangevallen zijn door een tijger…

Gelukkig krijg je daar in aflevering 2 het antwoord op. Sterker nog, je ziet het moment dat het net is gebeurd. De wond hebben ze geblurd, maar voor de rest zie je de complete nasleep er van. Brrrr.

Dit is niet het enige moment in de serie dat een tijger iemand te pakken krijgt. Niet houden als huisdier mensen!

Het is een waargebeurd verhaal

Toen ik de trailer van de serie zag dacht ik eerst dat het een “reality” show was. Met echte mensen en een script. En hoewel de hoofdrolspelers zich zo goed mogelijk neer willen zetten en dat er aardig geknipt en plakt is, is het verhaal wel echt gebeurd.

Onze Joe heeft echt geprobeerd iemand zo ver te krijgen om zijn aartsrivale Carole te vermoorden. Deze man is echt compleet gestoord. Je ziet videos en podcasts van hem waarin hij aangeeft haar iets aan te willen doen. Hij heeft zelfs een geweer klaarliggen voor Tampa – waar zij woont.

Op Facebook post hij de locatie van haar huis en hij heeft zelfs een pop waarop hij schiet die hij voor het gemak ook Carole heeft genoemd.

Hoewel het ergens ook wel een zielig figuur is, veel mensen krijgen medelijden met hem, is deze man ook echt een gevaar voor zichzelf en anderen. Hij ziet zichzelf als dé koning. Dit zorgt voor vermakelijk beeldmateriaal maar laten we hopen dat hij voorlopig lekker in de cel blijft zitten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven