Home Blog Ploov review, is dit Stoov warmtekussen de aanschafprijs waard?

Ploov review, is dit Stoov warmtekussen de aanschafprijs waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een tijdje geleden schreef ik al een review over de Stoov XL warmtedeken en waarom je deze wel/niet moest kopen. Deze warmtedeken is eigenlijk meer een warmtemat die ik gebruik op mijn bureaustoel. Maar ik zocht ook iets wat mij lekker warm kon houden terwijl ik op de bank zit.

In eerste instantie zocht ik naar een warmtedeken die je over je heen kunt doen. Die zijn allemaal bedraad en dat leek mij heel irritant als je op de bank ligt. Draadloze warmtedekens waren er niet, behalve die je voor moest verwarmen.

Toen ging ik toch maar bij Stoov loeren, want mijn Big Hug XL gebruik ik nog elke dag en die vind ik best lekker. Zij verkopen helaas geen dekens, maar wel een Stoov kussen genaamd Ploov.

Dat leek me wel iets, maar ik had geen idee hoe warm het mij zou houden. Na wat zoeken naar een kortingscode, die ik niet vond overigens, uiteindelijk de knoop doorgehakt en het Stoov warmtekussen gekocht.

Wat is een Stoov Warmtekussen?

Het warmtekussen van Stoov werkt net als de warmtematten, Stoov noemt dit dekens, maar je kunt ze niet over je heen leggen. Ze geven een infrarode straling af die je lijf lekker opwarmt terwijl je omgeving koud blijft.

Je kunt het Ploov kussen gebruiken in je rug, op je schoot of om er met je hoofd op te liggen terwijl je lounged op de bank.

De maximale temperatuur van het Stoov warmtekussen is 42 graden. Klinkt niet heel warm, maar dat is het wel. Je kunt er nog steeds heel comfortabel tegenaan zitten op de hoogste stand, maar uiteindelijk krijg je het toch wel heel warm.

Het kussen kun je kopen met diverse type hoezen. Zelf koos ik voor de Woolly uitvoering, wat ik daarvan vind, lees je verderop. Maar je kunt ook kiezen uit een standaard, een gebreide of een outdoor hoes. En de hoezen zijn los te verkrijgen.

De standaard hoes is het goedkoopst. Deze kost, inclusief warmtekussen, €99,95. De duurste variant kost €109,95, dat is bijna net zoveel als de warmtedeken.

Je kunt de kussen kopen in 3 verschillende maten: 45×45, 25×60 en 45×60. Mijn kussen is de grootste, de 45×60 en dat formaat kan ik je zeker aanraden. Lekker groot, al is het warmtepaneel dat in de kussens zit voor elk formaat hetzelfde. Een groter kussen betekent niet zozeer dat je het warmer zult hebben, maar wel dat je comfortabeler zit.

Mijn Stoov Warmtekussen review

Dit is mijn Stoov warmtekussen (Ploov) in Woolly zwart. Let heel goed op de stof, want daar wil ik zo eerst iets over zeggen.

De voorkant van het kussen is een zachte stof dat iets weg heeft van wol, de achterkant is de standaard stof van Stoov dat te vergelijken is met vilt.

Voor de Woolly hoes moest ik 10 euro bijbetalen. Geen problemen, want het leek me wel lekker warm en zacht. Mijn Big Hug XL is namelijk van de standaard stof en die had ik ook graag wollig gehad, althans dat dacht ik.

Want zie je wat er gebeurt met die wollige stof? Elk haartje, pluisje, etc. in huis blijft eraan plakken. Heb je dan ook nog een huisdier? Dat kun je je Ploov elke dag wel stofzuigen. Daarom kan ik je de Woolly hoes absoluut afraden, daar heb ik echt spijt van.

Het Stoov warmtekussen is dan weer een ander verhaal. Die vind ik namelijk heel fijn!

De warmte is echt heel lekker als je er tegenaan zit of er met je hoofd op ligt. Het is niet zo heet als de warmtedekens, maar het warmtekussen houd je goed warm.

Zoals ik in het begin al schreef zocht ik iets wat mij op de bank warm kon houden. De warmtedeken van Stoov deed dat niet, het kussen wel. Mits ik een dekentje heb, gewoon fleece, om mij warm te houden. Want je voelt nog steeds de kou op je lijf.

Ook de hond vind het een heerlijk kussen. Zodra ik het kussen pak en aanzet komt hij snel bij mij liggen. Stoov verkoopt ook hondenkussens met een warmtepaneel, maar dat vind ik iets teveel van het goede.

Is het Stoov Warmtekussen (Ploov) een aanrader? Ik vind van wel. Enige minpuntje is de prijs en de wollige hoes. Nou kan ik wel weer een andere hoes kopen, maar dat vind ik ook zonde. Voor nu houd ik het op stofzuigen en wie weet koop ik in de toekomst wel een andere hoes.

Een laatste ding, het is een hoop geld voor wat het is, een kussen die je warm houdt. Het is meer een leuke gadget als je het net als ik altijd koud hebt. Er zijn natuurlijk goedkopere manieren om je dan op te warmen.

Met de warmtedeken van Stoov heb ik echt geld kunnen besparen door overdag de verwarming lager te zetten. Met het Stoov kussen zou ik dat misschien ’s avonds op de bank ook kunnen proberen, maar die verwarmt je toch minder goed.

Dus ja, kopen of niet? Kopen, maar alleen als je het altijd koud hebt, het een leuke gadget vindt en als je er het geld voor over hebt!

Lees hier mijn andere Stoov Reviews: