Home Blog Trucje: geen verzending naar Nederland? Echt wel!

Trucje: geen verzending naar Nederland? Echt wel!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Oh wat ben ik blij! Er was namelijk iets wat ik heel graag wilde hebben, maar wat ze niet naar Nederland verzonden. Nou dan kan je natuurlijk zitten treuren. Of je gaat opzoek naar een oplossing.

Zelf ben ik een persoon die altijd iets wil oplossen. Daarom ging ik op zoek naar een manier om een pakketje dat niet naar Nederland werd verzonden toch hier te krijgen.

Zo heb ik dat gedaan!

Oplossing voor pakket dat niet naar Nederland wordt verzonden

In mijn geval ging het om een pakket uit Frankrijk. Zij verstuurden deze alleen naar België of Frankrijk. Nederland kan ik niet eens selecteren.

Maar dit trucje werkt ook voor Duitsland, Spanje, de UK en de VS. Let op dat je bij die laatste twee wel invoerrechten moet betalen, maar dat is niet anders als dat ze wel in Nederland zouden leveren.

Goed dus hoe heb ik mijn pakketje toch in Nederland gekregen.

Mijn eerste gedachte was een postbus in België. Daar verzonden ze immers wel naartoe. Maar door de corona eigenlijk geen optie.

Daarbij zijn postbussen erg duur. Niet heel rendabel voor een pakketje van €70.

Toen vond ik de oplossing!

Een bedrijf dat Colisexpat heet. Niet een hele pakkende naam maar wat ben ik blij met ze. Zij hebben namelijk een aantal distributiecentra in de landen die ik hierboven opnoemde.

De adressen van de distributiecentra kan je gebruiken bij het bestellen van je order. Dus in mij geval koos ik het distributiecentrum in Frankrijk. Dit vulde ik bij mijn bestelling in als mijn adres.

Vervolgens stuurt de webwinkel het pakketje op naar het distributiecentrum. Als deze hier is gearriveerd krijg je daar een e-mail van. Dat ging echt heel snel. Mijn track ’n trace stond op bezorgd en binnen een paar minuten kreeg ik de mail van Colisexpat dat er een pakketje voor mij was.

Hierna kan je deze laten versturen naar welk land dan ook ter wereld. In mijn geval dus naar Nederland. Hiervoor betaal je verzendkosten. Dit zijn de normale kosten die je ook zou betalen als ze het vanuit het land zelf zouden versturen. Het is dus niet extra duur.

Per pakket rekenen ze €4,50 afhandelingskosten, voor €20 per jaar kan je onbeperkt pakketjes laten verwerken door hun distributiecentra.

Al met al koste het doorsturen van het pakketje naar Nederland mij €15. Dat was het mij meer dan waard!

Hoe werkt Colisexpat?

Allereerst maak je een account aan op colisexpat.com. De site is wanneer je deze als eerst opent in het Frans maar je kunt dit omzetten naar Engels.

Wanneer je een account hebt aangemaakt krijg je de adressen van de distributiecentra te zien. Je krijgt ook een eigen klantcode, deze moet je op het pakketje laten zetten.

Deze heb ik zelf ingevuld op de regel waar je bedrijfsgegevens moet invullen. Hiermee kwam het pakketje dus keurig in het centrum aan.

Voordat je een pakketje kunt ontvangen in het distributiecentrum moet je eerst geld toevoegen aan jouw account. Voor 1 pakketje is dat €4,50. Dit kan je betalen met creditcard of Paypal. Ik koos voor dat laatste, want ik kende Colisexpat niet en wist niet wat ik ervan moest verwachten.

Hierna vul je dus het adres wat zij je geven in bij de webwinkel en dan is het wachten.

Wanneer ze het pakketje hebben ontvangen kan je deze naar je eigen adres toe laten sturen. Of een zakelijk adres, het maakt niet uit, je kunt zelf kiezen waar ze hierna je pakketje afleveren. Er zijn diverse verzendopties, je kiest degene die het beste bij jouw wensen past.

Je ontvangt een verzendbevestiging en een track ’n trace. Mijn pakketje kwam met DPD en ik werd keurig op de hoogte gehouden.

Dinsdag was mijn pakketje bij het Franse distributie gearriveerd en zaterdag werd deze bij mij thuisbezorgd. Zeker in deze drukke decembertijd echt razendsnel.

Wat ben ik blij met deze service en ik kan het echt iedereen aanraden!