Home Blog Stoov extra batterij + snellader handig of niet nodig?

Stoov extra batterij + snellader handig of niet nodig?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wanneer je een product bij Stoov bestelt heb je de mogelijkheid om een extra batterij met snellader te bestellen. Deze kost €39,95 bovenop de aankoop van je warmtemat of kussen. Toen ik mijn eerste Stoov product, de Big Hug XL, kocht, vond ik zo’n extra batterij niet nodig. Maar inmiddels heb ik deze plus de snellader gekocht.

Waarom de Stoov extra batterij en snellader?

Een Stoov warmteproduct werkt draadloos. Dit is vrij uniek, want de meeste warmtedekens werken met een snoer. Dan ben je altijd afhankelijk van een stopcontact in de buurt terwijl je jouw Stoov overal mee naartoe kunt nemen.

Nadeel is dat je daarvoor een batterij nodig hebt. Die wordt meegeleverd met jouw Stoov en kun je opladen met een handig snoertje, die ook bij je product zit.

Deze batterij gaat zo’n 4 uur mee, afhankelijk van hoe warm je de mat of het kussen zet. Dat lijkt heel lang maar als je net als ik zo’n 8 uur per dag achter een pc werkt wil je toch wat langer een warme achterkant.

Zet je de warmtemat of het -kussen een stand hoger? Dan gaat deze nog korter mee. Op de hoogste stand nog maar zo’n 1,5 uur.

Dat ging mij irriteren en daarom besloot ik de Stoov snellader en extra batterij te kopen.

Stoov snellader review

De Stoov snellader heb ik nu een paar dagen in huis en ik gebruik deze elke dag.

De batterij is dezelfde batterij die in je warmteproduct zit. Dus die wissel je om zodra deze leeg is. De lege batterij laad je dan razendsnel weer op met de snellader waardoor je dus altijd een volle batterij bij de hand hebt.

Om de batterij te kunnen wisselen rits je de warmtemat of het warmtekussen open. Je maakt de batterij in jouw warmteproduct los door het snoertje een kwartslag te draaien en er dan voorzichtig aan te trekken. De opgeladen batterij draai je er met een kwartslag weer op en je kunt weer gebruikt maken van jouw warmtemat of -kussen.

Is dit de moeite waard? Ja voor mij wel. De reviews bij de snellader op de website van Stoov zijn vrij laag. Helaas kan ik deze niet lezen, want ik ben wel benieuwd welke problemen anderen ervaren. Het enige dat ik mij kan bedenken is dat de oplader niet zo stevig past in de batterij en dat je op de oplader zelf moet kijken om te zien of de batterij bijlaadt.

Verder kan ik me niet voorstellen dat mensen niet blij zijn met deze extra batterij en snellader. Als je het warmteproduct op de gewone manier oplaadt, kun je hier vaak geen gebruik meer van maken. Met de extra batterij kun je jouw Stoov product zo lang gebruiken als je zelf wilt. Ik vind het echt een uitkomst en heb spijt dat ik deze niet eerder heb gekocht!

Lees hier mijn andere Stoov reviews: