Home Blog Stoov Homey review: beter dan een gewone kruik?

Stoov Homey review: beter dan een gewone kruik?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Door de populariteit van mijn eerdere Stoov reviews heb ik besloten ook te schrijven over mijn Stoov Homey. Dit is een kruik die werkt volgens hetzelfde principe als de warmtematten en -kussens. Maar die vanwege de enorme populariteit al een tijdje is uitverkocht.

Toen ik het bericht kreeg dat de Stoov Homey weer op voorraad was heb ik deze meteen besteld. Want hoe kan je een product nou beter reviewen dan door deze uit te testen. Inmiddels heb ik deze Stoov kruik een paar dagen in huis, lees hieronder mijn Stoov Homey Review!

Wat is een Stoov Homey?

De Stoov Homey is een kruik. Zo eentje die je normaal gesproken met warm water vult, maar nu heel eenvoudig alleen een knop hoeft in te drukken en je hebt warmte.

In tegenstelling tot een standaard kruik is de Stoov Homey niet goedkoop, je koopt deze vanaf €79,95. Nou dan moet het wel een heel praktisch ding zijn om die prijs te rechtvaardigen.

Zeker, omdat de Homey niet heel groot is, slechts 20cm bij 25cm. Bedenk daarbij dat een kussen van Stoov, de Ploov, van 25×60 slechts 10 euro meer kost. Dan moet de kruik wel retegoed zijn om de prijs te rechtvaardigen.

Toch waren de reviews lovend en doordat het product al tijden is uitverkocht kan ik mij niet voorstellen dat het niet de moeite waard is. Daarom besloot ik de Stoov Homey te bestellen.

Mijn Stoov Homey review

Na de Ploov en Big Hug XL is dit mijn 3e product van Stoov. Vierde als je ook de snellader en extra batterij meetelt.

Wanneer je een product van Stoov ontvangt is de eerste stap om de batterij in het product te plaatsen. Misschien doe ik iets verkeerd, maar dat vond ik bij de Stoov Homey echt niet fijn. De batterij past maar net door de smalle hals van de kruik en daarna moet je de kabels er nog zien bij te proppen.

Hierna is de Stoov Homey klaar voor gebruik. En ik moet zeggen de kruik wordt echt ontzettend snel warm. Zelf heb ik deze onder een kleedje gelegd toen ik koude voeten had en het zorgde ervoor dat mijn voeten snel weer opwarmden.

De kruik is ook heel lekker om op je schoot te leggen als je aan het werk bent, of om deze onder je trui te doen als je het even koud hebt.

Je gebruikt het net als een echte kruik alleen dan zonder het hete water.

Voordelen Stoov Homey

Dat je de eigenschappen hebt van een kruik zonder het hete water vind ik ook het grootste voordeel van de Stoov Homey. Als het buiten koud is, gebruik ik vaak een kruik omdat ik anders de verwarming altijd op 23 graden zou hebben staan (koukleum, ik weet het). Dus dat dat nu zonder dat hete water kan vind ik heel fijn.

Een ander voordeel van de Stoov Homey is dat deze snel warm wordt. Je hoeft dus niet te wachten op de warmte, maar krijgt het gelijk warm.

Tenslotte is de Stoov Homey van een klein, praktisch formaat die je gemakkelijk even opbergt.

Nadelen Stoov Homey

Allereerst de prijs, zoals ik al schreef heb je voor 10 euro meer een compleet kussen waar je ook lekker tegenaan kunt liggen of die je onder een deken kunt doen.

Kies je voor de Woolly hoes dan heb je nog een ander probleem waar ik ook al over schreef in mijn Ploov review, alles maar dan ook echt alles blijft plakken aan je hoes. Die ziet er binnen korte tijd niet zo fris meer uit. Dus ik zou persoonlijk nooit kiezen voor de Woolly uitvoering. Die overigens ook nog eens duurder is, net zo duur als een Stoov kussen.

Tenslotte is de Stoov Homey momenteel moeilijk verkrijgbaar, waar de kussen gewoon op voorraad zijn.

Stoov Homey, kopen of niet?

Zoek je een veiliger alternatief voor een kruik dan zou ik zeggen koop de Stoov Homey. Het is een veilige warmte zonder kans op brandwonden.

Ben je op zoek naar een product dat je lekker warm houdt in de winter? Dan zou ik persoonlijk kiezen voor de Ploov kussens of een Big Hug warmtemat.

Lees ook mijn andere Stoov reviews: