Home Blog Stoov Big Hug XL review: is het de aanschafprijs waard?

Stoov Big Hug XL review: is het de aanschafprijs waard?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een Stoov Big Hug XL draadloze warmtedeken. Een hele mond vol. Maar om het kort uit te leggen, het is een warmtemat die je over een stoel kunt leggen. Hiermee heb je stoelverwarming.

Het grote voordeel hiervan is dat het werkt met een batterij. Dus geen irritant snoer of zoeken naar een stopcontact.

Zelf heb ik het altijd koud. Hoe dik ik mezelf ook aankleed, altijd koud. Dat zag ik ook terug in de stookkosten nu ik vrijwel altijd thuis ben. Op koude dagen schoten die echt de lucht in. Niet normaal hoeveel wij betalen aan gas hier.

Dat probeerde ik te verminderen door overdag de verwarming lager te zetten en dan maar onder een dekentje te zitten. Op een bureaustoel….niet heel handig. Dan rol je er weer overheen of zit je tijdens een Teams meeting in je dekbed gewikkeld. Niet heel charmant.

Daarom was ik blij verrast toen ik de Stoov Big Hug tegenkwam.

Wat is de Stoov Big Hug (XL)?

Hierboven schreef ik het al kort maar de Stoov Big Hug is een warmtekleed die je over een stoel legt. Het is geen elektrische deken voor in bed of die je even lekker over je heen hun trekken.

Je kunt het misschien nog wel het beste vergelijken met de stoelverwarming in de auto. Het geeft je een lekkere warme rug en billen. Alleen dan op elke stoel, bank of andere zitplaats. Je kunt er zelfs op liggen als je dat wilt.

Nou moet ik heel eerlijk bekennen dat ik dacht, hoe lang blijft dat heel met mijn gewicht. Niet dat ik heel zwaar ben maar je zet toch continu druk op een bepaald punt. Tot nu toe gaat het prima, mocht dat op een later tijdstip veranderen dan wijzig ik dit artikel.

Waarom heb ik gekozen voor de XL?

De Stoov warmtedekens zijn er in twee verschillende maten. De standaard is 40x110cm en de XL is 45x135cm. In beiden is het warmtepaneel hetzelfde. Dus ze houden je even warm.

Toch ben ik blij dat ik voor de XL heb gekozen.

In eerste instantie had ik de standaard in mijn winkelwagentje gedaan en wilde ik die zelfs al afrekenen. Tot ik mij bedacht dat je voor €10 meer de grotere hebt.

En nu ik de Stoov Big Hug XL op mijn stoel heb liggen ben ik daar heel blij om. Hij past nu namelijk perfect over mijn bureaustoel. Die kleinere was toch wat ieler geweest. Ondanks dat de warmtematten erin dezelfde grote hebben vind ik het toch fijn dat deze goed op mijn stoel blijft liggen.

Als ik kijk naar de achterkant, die over de leuning heen hangt, is dat misschien 30cm. De XL is 25cm langer dan de standaard. Dat had dus betekent dat deze met moeite over de leuning had gehangen. Geen gezicht.

Nee ik ben hartstikke blij met het grotere formaat.

Wat vind ik verder van mijn Stoov Big Hug?

Eén van de eerste opties die ik koos op mijn auto was stoelverwarming. Dus ik ben zo blij dat ik dit nu ook binnen op elke stoel kan ervaren. En straks, tijdens een frisse lentedag of – avond, lekker buiten.

Ik vind het heerlijk om lekker warm gehouden te worden. Lekker, nice and toasty, zoals de Engelsen zeggen.

Tot nu toe heb ik het niet koud gehad ondanks dat ik de verwarming nu lager heb staan.

De Stoov Big Hug XL geeft voldoende warmte af om het niet koud te krijgen. Maar het is niet te heet. Dat heb ik in de auto nog weleens dat de stoelverwarming zo heet wordt dat je er nauwelijks nog op kunt zitten. Met de Stoov heb ik dat (nog) niet gehad.

De batterij heb ik nog niet getest op de duur. Als ik achter de computer zit hangt de Stoov aan de lader. Met de stekker in het stopcontact. Op de bank heb ik het ook even geprobeerd en toen bleef het kleed ook lang lekker warm.

Wat mij opviel is dat het kleed zichzelf uitschakelt. Dat merk je dan pas als je het langzaam weer koud begint te krijgen. Dit kon ik nergens bij Stoov terugvinden, misschien dat het in de handleiding stond. Het lag niet aan de batterij, want de warmtedeken hing aan de lader. Heel vreemd.

Na het typen van die paragraaf heb ik het toch even nagekeken. De warmtedeken schakelt zichzelf uit wanneer deze oververhit raakt of na 8 uur gebruiken. In mijn geval dus de oververhitting, die na zo’n 2 uur op stand 3 plaatsvond.

Zou ik een Stoov warmtedeken aanraden?

Laten we beginnen met de voordelen. Je rust elke stoel waarop je zit uit met verwarming. Draadloos, dus geen gedoe met kabels en stopcontacten.

Het is echt lekker warm. Ook wanneer je de verwarming iets terugdraait om zo energie te besparen.

Daar staat een fiks bedrag tegenover. Het is geen goedkope oplossing. Daarom ben ik eerst gaan zoeken naar een goedkoper alternatief, maar die zijn er (nog) niet. Alle goedkope warmtekleden zijn – tot nu toe – niet draadloos.

Al met al ben ik heel blij met mijn warmtedeken. Tijdens het schrijven is mijn achterkant lekker warm. Het liefst heb ik een soort warmte snuggy, dat je helemaal warm gehouden wordt. Wie weet komt die er nog wel in de toekomst!