Home Blog Nachtje weg: 6x inspiratie voor de leukste plekjes!

Nachtje weg: 6x inspiratie voor de leukste plekjes!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Soms heb je gewoon behoefte aan een nachtje weg. Ken je dat? Zeker na het afgelopen jaar heb ik sterk het gevoel om even weg te willen zijn van thuis. Vooral wanneer je veel thuis werkt komen de muren soms op je af.

Met een nachtje weg ben je even in een andere omgeving. Kan je ontspannen en zelfs al blijf je heel dichtbij, dan nog voelt het als vakantie. Zeker als je jezelf helemaal in de watten laat leggen of je juist terugtrekt in de natuur.

Het vinden van zo’n nachtje is ook helemaal niet moeilijk, er is zelfs te veel keus. Om je op weg te hebben hieronder inspiratie voor waar je naartoe kunt gaan om even een nachtje te ontspannen. Samen, alleen of met je gezin!

Inspiratie voor een leuk nachtje weg

Om je keus voor een nachtje weg zo makkelijk mogelijk te maken zijn er twee dingen die je moet beslissen:

  • Met wie ga je
  • Waar ben je naar op zoek

Met wie je gaat is niet zo moeilijk te bepalen. Ga je met het gezin, lekker weg met je moeder of een vriendin, of misschien wel met je partner of juist helemaal alleen. Met wie je gaat heeft invloed op de bestemming.

Zo zal je met kinderen niet zo snel een nachtje weg gaan in een saunahotel, zij hebben veel meer aan ruimte en entertainment.

Met je partner wil je misschien juist iets romantisch en een gezellige plek om je terug te trekken. Terwijl je met je vriendinnen of moeder vaak juist weer de stad in wilt trekken.

Je ziet, met wie je gaat heeft al een hoop invloed op waar jij naartoe gaat voor een nachtje weg.

De andere overweging die je moet maken is waar je naar op zoek bent. Dat heeft ermee te maken wat voor accommodatie je naartoe gaat en in welke omgeving.

Zoek je ontspanning? Dan is een plek in de natuur of aan de kust een goede plek om even bij te komen. Wil je juist bezienswaardigheden? Dat is een nachtje weg in de stad juist weer een aanrader. En ga je met kinderen dan is het leuk om een nachtje weg bij een pretpark te doen.

Kortom, zoals ik hierboven al schreef is er genoeg keus en is het juist daardoor moeilijk om te kiezen.

We zetten de inspiratie voor een nachtje weg voor je op een rij!

Een nachtje weg in de natuur

Zeker wanneer je in de stad woont is het soms heerlijk om even terug naar de natuur te gaan. In een huisje bijvoorbeeld, zoals deze met jacuzzi en sauna. Je overnacht dan in een bosrijke omgeving en in alle stilte.

Wanneer je een huisje hebt in de natuur kan je vaak in de omgeving wandelen of fietsen. Trek er gewoon eens op uit. Samen, met vriendinnen of met je gezin. Maak een lange wandeling en beloon jezelf daarna met wat lekkers op het terras.

Heb je een camper, tent of caravan? Dan is het nog makkelijker om eropuit te trekken. Je zit dan niet vast aan een huisje en hebt vrije keus aan staplaatsen. Enige nadeel is dat je dan geen sauna of jacuzzi hebt. Maar misschien heb je die ook helemaal niet nodig.

Als je wilt ontspannen is een nachtje weg in de natuur een hele goede keus.

Stedentrip

Een stedentrip leent zich ook goed voor een nachtje weg. Zeker als je in eigen land of in onze buurlanden blijft.

Wij doen dat ook heel regelmatig. Een nachtje Antwerpen, Maastricht, Amsterdam, Groningen, Keulen, Trier en ga zo maar door. Gelukkig hebben we alleen al in eigen land genoeg leuke steden om eens in te overnachten.

En als je daarop bent uitgekeken dan ga je gewoon eens een stukje over de grens.

Wat is er nou lekkerder dan een dag wandelen door de stad. Bezienswaardigheden bekijken, shoppen en lekker uiteten. ’s Avonds kom je in je hotel waar dan de volgende ochtend meestal een uitgebreid ontbijt voor je klaar staat.

Zo is een stedentrip niet alleen leuk of leerzaam, het is ook nog ontspannen!

Nachtje weg bij het strand

Dit voelt meteen als vakantie, een nachtje weg bij het strand. Een aantal jaar geleden hebben wij een nachtje in het Kurhaus geslapen. Reteduur maar wel heel fijn. Met uitzicht op zee, direct aan het strand en de boulevard.

Je zult merken dat je dan meteen ontspant. Zelfs als je vlakbij de kust woont is het toch een andere beleving als je er blijft slapen. Veel van de hotels direct aan zee zijn ontzettend luxe en leggen je dan ook graag in de watten.

Ga je iets verder van het strand af dan vind je er vaak van die gezellige boetiekhotels en B&B’s. Ook dit is ons altijd goed bevallen en we doen het dan ook zeer regelmatig. Zelfs terwijl we op fietsafstand van het strand wonen.

Overnachten bij de sauna

Dit kan ik echt iedereen aanraden die eens een nachtje weg wil zonder kinderen. Het maakt niet uit of je met je partner, vriendinnen, je moeder of alleen gaat. Een overnachting bij de sauna is puur genieten.

Vaak boek je namelijk een arrangement waarbij je 2 dagen saunatoegang krijgt in combinatie met een hotelovernachting en eten. Het blijft een wellness dus verwacht geen vette hap, nee meestal krijg je hier veel groente en andere gezonde dingen voorgeschoteld.

Na een dag in de sauna ben je helemaal rozig. Heerlijk dat gevoel van complete ontspanning.

Als je nog nooit naar een sauna bent geweest dan weet ik dat je er waarschijnlijk niet bij kunt voorstellen. Je zit in je nakie met vreemden mensen in een bloedhete ruimte, hoe kan dat ontspannend zijn?

Eens, als je het zo stelt klinkt het natuurlijk een beetje raar. Maar geloof me, je komt echt helemaal tot rust. Probeer het eens op een badkledingdag. Dan is niemand naakt en kan je rustig wennen aan de warmte en de sfeer.

Nachtje weg met kinderen

Bron foto: Efteling.com

Het is vrij makkelijk om een leuk nachtje weg met kinderen te vinden. Zoek een accommodatie in de buurt van een pretpark, dierentuin of een vakantiepark met veel ruimte, entertainment en een leuk zwembad en je komt meestal al een heel eind.

Daarom wil ik hier een specifiek nachtje weg uitlichten, namelijk die bij een pretpark.

Op het plaatje hierboven zie je Efteling Bosrijk, een vakantiepark dat direct naast het pretpark ligt. Vanaf hier loop je in 10 minuutjes naar de ingang van de Efteling. En je entreekaartjes zitten al inbegrepen bij je verblijf.

Dit is slechts een voorbeeld van een pretparkhotel, want ook Phantasialand, Movie Park Germany en Plopsaland de Panne hebben hotels vlakbij het park.

Wat ik zelf hiervan het grootste voordeel vind is dat je na een dag pretpark niet terug hoeft te reizen naar huis. Mijn voeten doen altijd zeer na zo’n pretparkdag en dan de gedachte om in de file aan te moeten sluiten vind ik geen prettig idee.

Dan is zo’n hotel of huisje naast een pretpark wel heel fijn. Plus, meestal zijn er hier ook genoeg faciliteiten om je ook ’s avonds te vermaken. Neem bijvoorbeeld Bosrijk, daar komt Klaas Vaak de kinderen een verhaaltje voorlezen, er is een zwembad op het park om ’s avonds een verfrissende duik te nemen en er zijn meerdere speeltuinen.

En je zult merken, al ga je slechts 1 nachtje weg, zelfs dan voelt het als een minivakantie!