Home Blog Waar vind je het Maasvlakte strand?

Waar vind je het Maasvlakte strand?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Maasvlakte is een groot gebied net buiten Rotterdam. Dit is waar alle havenactiviteiten plaatsvinden en je dus de enorme containerschepen en kranen aan het werk kunt zien.

Het is ook de plek waar je een groot zandstrand vindt, het Maasvlaktestrand. Een ruime zandstrook die vanuit de hele regio bezoekers aan trekt.

Dat is niet zo gek, want behalve alle ruimte om te zonnebaden, kan je hier ook wandelen, vissen en allerlei watersportactiviteiten beoefenen. De zee loopt heel langzaam af, waardoor het in het begin erg ondiep is en daardoor fijn voor jonge kinderen.

Parkeren doe je vlak naast het strand aan de Maasboulevard. Vanaf hier loop je zo het strand op. Je vindt hier ook een aantal eetgelegenheden maar het is niet zo massaal en toeristisch als andere badplaatsen. Perfect voor een ieder die van rust en ruimte houdt.

Wil je tijdens je bezoek aan de Maasvlakte ook wat meer te weten komen over de havens? Bezoek dan het gratis bezoekerscentrum Future Land. Vanuit hier kan je de haven (tegen betaling) per bus op boot ontdekken.