Kerastase review: zijn deze producten het waard?

Eigenlijk wilde ik er nooit aan geloven maar inmiddels is Kerastase mijn merk. Vroeger hoorde ik weleens mensen praten over het merk – en die hadden prachtig haar – maar toen vond ik het vooral onzin.

Wie betaalt er nou €15 voor een fles shampoo?!

Maar nu ik het zelf ook gebruik snap ik waar zij het toen over hadden. En ziet mijn haar er net zo mooi uit als dat van die dames toen.

Oh, en mijn haar heeft heel wat te verduren. Blonderen, stijltang, krullen… ja ik mishandel mijn haar goed. Toch glanst het nog steeds en heb ik nauwelijks gespleten punten.

Welke producten van Kerastase heb je nodig?

Wanneer je wilt overstappen op dit merk dan hoef je niet alles in één keer te kopen. Zelf ben ik ook begonnen met een kleine verpakking Resistance shampoo en een conditioner van dezelfde serie.

Dit is de lijn voor als je je haar echt goed mishandeld, zoals ik. Wanneer ik na het wassen uit de douche kwam voelde mijn haar alleen nog zo stug aan. Dus toen gingen er weer verzorgingsproducten van andere (kappers)merken in.

Tijdens een aanbieding kocht ik mijn eerste Kerastase verzorgingsproduct. Deze kan ik echt iedereen aanraden. Zelfs als je de shampoo en conditioner van een ander merk gebruikt.

Mijn haar is altijd frizzy. Eén bos met pluis, ook na het wassen met de Kerastase shampoo en conditioner. Dan moeten er echt diverse producten in om het pluisvrij te maken. Klinkt dit ook als jouw haar? Dan kan ik je de Kerastase Nutritive Nectar Thermique aanraden.

Dit is een leave-in conditioner met hittebescherming. Hiervan doe ik een klein beetje in mijn haar voor het föhnen en een heel klein beetje erna. Mijn haar is nog nooit zo zacht geweest. En – heel belangrijk – geen pluis!

Blond Absolu

Mijn volgende aankoop – weer tijdens een aanbieding, geduld hebben loont – was de Blond Absolu serie. Een productlijn speciaal voor blond of geblondeerd haar.

Het verzorgt niet alleen, het haalt ook nog die gele gloed uit je haar. Qua verzorging vind ik deze iets minder dan de Resistance serie. Ook moet je, bij elke shampoo van Kerastase overigens, je haar echt 2 keer wassen om het schoon te krijgen.

Wat ik aan deze lijn ook niet zo fijn vind is dat de shampoo niet schuimt. Daardoor heb je toch minder het gevoel dat het werkt en is het lastiger te verdelen.

Maar ondanks dat gebruik ik deze shampoo tenminste één keer per week om mijn highlights mooi te houden. Voor mij werkt het.

Resistance serie

Wanneer ik het echt te bont heb gemaakt gebruik ik altijd de Resistance serie. Hiervan heb ik behalve de shampoo en de conditioner, ook het Serum Therapiste.

Als ik je één product uit deze serie kan aanraden dan is het die. Ook dit is een leave-in conditioner maar dan voor hevig beschadigd haar. Na het bleken of iets te fanatiek stijlen gebruik ik dit product om mijn haar te herstellen.

Behalve de producten van Kerastase houd ik mijn haar ook mooi met Olaplex. Voor mij is dit een gouden combinatie.

Voorheen, toen ik nog de haarverf/bleek van de drogist gebruikt en mijn haar waste met Syoss of Andrelon, zag mijn haar er triest uit. De punten waren dun en het groeide nooit verder dan mijn schouders. Hierna brak het af.

Inmiddels krijg ik zoveel complimenten over mijn volle, lange haren die inmiddels gegroeid zijn tot aan mijn bh-bandje. Zonder (ok misschien een paar) dode punten.

Dit heb ik echt te danken aan de volgende 3 dingen:

  • Professionele haarverf/bleek
  • Olaplex tijdens het bleken en regelmatig een Olaplex masker
  • Shampoo, conditioner en verzorgingsproducten van Kerastase

Dit was voor mij de combinatie die gezorgd heeft voor mooi en gezond haar.

De shampoo die ik het meest gebruik

De Resistance serie gebruik ik als mijn haar het zwaar heeft gehad. De Blond Absolu om het mooi askleurig te houden. Maar wat is dan mijn vaste shampoo?

Dat is de shampoo uit de Chronologiste serie. Dit vind ik veruit de beste shampoo van Kerastase.

Mijn haar wordt niet alleen schoon, het voelt ook hartstikke gezond. Daarbij schijnt het ook de veroudering tegen te gaan. Geen idee of dat echt zo is maar ik heb er prachtig haar door gekregen.

En eigenlijk iedereen die ik ooit heb gesproken zweert bij de Kerastase met de zwarte verpakking en de gouden dop. (de andere zwarte shampoo-fles is voor heren, dus let op bij bestellen dat je de juiste kiest!)

Enige nadeel vind ik de geur, het ruikt naar oude mannen aftershave…

Wat staat er nog op mijn verlanglijstje?

Zoals je hebt gelezen shop ik alleen tijdens de uitverkoop. Anders vind ik het wel echt een hoop geld voor shampoo/conditioner.

Maar toen ik een cadeaubon kreeg voor de Douglas heb ik toch weer 2 nieuwe producten aangeschaft: een masker van Nutritive en het Night Serum waarmee je ook je haar ’s nachts in goede conditie houdt. Of het werkt kan ik je nu nog niet zeggen maar ik kan niet wachten om het te proberen.

Trouwens, deze producten zou ik normaal nooit bij deze parfumerie kopen, ze zijn daar namelijk bizar duur…

Andere producten op mijn verlanglijstje zijn de Resistance Extentioniste Shampoo en Conditioner, de Elixir Ultime en de grote flessen van de shampoos die ik nu gebruik. Wie weet komen die er wel tijdens de volgende uitverkoop!

Benieuwd hoe mijn haar eruit ziet? Lees dan dit artikel over zelf highlights doen!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven