Home Blog Review van Disney On Ice: Magisch Ijsfestival

Review van Disney On Ice: Magisch Ijsfestival

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Een bezoek aan Disney On Ice staat al jaren op mijn verlanglijstje. Toch stelde ik het elke keer uit. De belangrijkste reden was dat ik niet wist wat je kon verwachten. Mijn idee bij de show was dat er een aantal Disney figuren op schaatsen voorbij kwamen en dat ze wat kunstjes deden. Dat leek mij niet heel spectaculair. Toch heeft deze show mij positief verrast!

Wat is Disney On Ice?

Disney On Ice is een show die niet zou misstaan in het theater. Het is een 2 uur durend spektakel vol muziek, Disney figuren en natuurlijk ook kunstjes op het ijs.

Je kunt het misschien nog het beste vergelijken met ijsdansen (kunstschaatsen) zoals je dat soms op tv ziet. Alleen doen ze dit niet op klassieke muziek, maar op de bekende liedjes uit Disney films. Het viel mij op dat kinderen niet zien dat de prinsessen op ijs staan. Zij zien hun favoriete prinsessen dansen en veel van hen dansen mee.

De show Disney On Ice: Magisch Ijsfestival

De show die t/m 15 december in Ahoy Rotterdam te zien is en vanaf 21 december in de Jaarbeurs in Utrecht heet Disney On Ice: Magisch Ijsfestival.

In de show draait het om stoere prinsessen, in dit geval: Ariel, Vaiana, Rapunzel, Belle, Anna en Elsa. Mickey, Minnie en hun vriendjes openen de show samen met veel ijsdansers. Daarnaast kondigen zij steeds een nieuwe prinses aan.

De eerste prinses is Ariel. Tijdens de show wordt aan de hand van de bekende liedjes haar verhaal verteld. Je ziet hoe zij Prins Eric redt en haar stem aan Ursula geeft om zo mens te kunnen zijn. Dit alles doen de dansers op ijs en sommigen vertonen de meest bijzondere kunsten. Zoals Ariel hieronder die zwevend terugkeert nadat ze benen heeft gekregen.

Na Ariel is het tijd voor de volgende prinses: Vaiana. Ook hier zingen ze weer de bekende liedjes en wordt het verhaal uit de film verteld. Natuurlijk mag ook Maui niet ontbreken, al miste ik Pua en Hei Hei wel.

Vaiana en Maui op de schaatsen

Na Vaiana volgden nog Rapunzel en Belle totdat het tijd was voor het hoogtepunt: de dames van Frozen. Nou is dit niet zozeer mijn mening, maar wel die van de zaal. Want pas toen Elsa kwam gingen alle kinderen staan. De zaal werd daarna pas echt gek toen Olaf verscheen en zijn liedje Zomer zong.

Het moment dat de hele zaal OLAF!!! riep

Natuurlijk mag ook het liedje “Laat het gaan, laat het los” niet ontbreken. Kinderen begonnen toen massaal mee te dansen met de soepele bewegingen van Elsa. Hierna volgde nog een afsluiting met alle prinsessen en Mickey, Minnie, Goofy en Donald. Daarna was de show afgelopen.

Zitplaatsen

Wij waren op uitnodiging van Disney On Ice maar hadden gewoon de goedkoopste (brons) zitplaatsen gekregen. (Het leven van een “influencer” is niet altijd glamoureus ;)) Die plaatsen wil ik je ten zeerste afraden. Als het mogelijk is geef dan wat extra geld uit voor de hoofdtribune of anders plaatsen in het midden van de lange zijdes. Wij zaten helemaal aan het eind voorbij de ijsbaan (links op de plattegrond), vrijwel achterin. Dan heb je veel mensen voor je en mis je vaak grote delen van de show. Zou ik persoonlijk niet doen. Iedereen om ons heen klaagde over het slechte zicht, dus ik ga er vanuit dat het dan niet alleen aan mij lag.

Daarnaast verkopen ze lichtgevende staven, sneeuwvlokken, Mickeys en andere attributen. Hartstikke leuk voor de kinderen natuurlijk. Maar bloedirritant als je de hele show door een knipperende sneeuwvlok moet zien. Zeker, omdat je al zo dicht op elkaar zit en het zicht vanaf deze plaatsen niet heel goed is helpt het niet om dan ook nog constant iets voor je neus te hebben.

Deze hadden wij vrijwel de gehele show in beeld…(dat ding knippert ook nog)

Nou denk je misschien, die plaatsen vallen best mee, je kunt de hele ijsbaan zien. Dat klopt absoluut. Wel moet ik erbij zeggen dat ik hier helemaal naar voren leun om een foto te kunnen maken en ik heb behoorlijk ingezoomd. Maar als je dit geen probleem vindt ga dan zeker voor deze goedkopere plaatsen.

Zit de zaal niet helemaal vol en heb je een rotplek? Dan kan je tijdens de pauze een beter plekje uitzoeken. Mag officieel niet maar niemand die het controleert. Na de pauze komen Anna en Elsa dus als je kinderen die goed willen zien, zonder er meer voor te betalen scan dan vooraf de plaatsen waar niemand zit en ga daar tijdens de pauze snel zitten. Maar dit heb je niet van mij ;).

Wat vond ik er van?

De show Disney On Ice: Magisch Ijsfestival heeft mij positief verrast. Het was leuker dan ik dacht. Het deed me denken aan theatershows die je ook in de Disney Parken ziet. Voornamelijk veel zang en dans. Daarnaast is het ontzettend knap om te zien hoe soepel al die dansers zich over het ijs bewegen en welke kunstjes zij uithalen.

Vooraf dacht ik dat ik moeite zou hebben om mij in te kunnen leven in de verhalen. Maar ook dat viel reuze mee. Misschien het enige nadeel was dat wij daarvoor mediadag hadden waar we kennis hebben gemaakt met de schaatsers die de prinsen en prinsessen spelen. Dan ga je er toch anders naar kijken.

De kinderen om mij heen genoten zichtbaar. Zeker toen Anna, Elsa en Vaiana opkwamen. Je merkt dan toch dat de nieuwere films veel meer leven onder de kleintjes. Ook merkte je dat veel kindjes zich helemaal inleefden in de ijsdansers. Zeker bij Elsa. Kinderen stonden massaal op om de zwierige arm- en dansbewegingen na te doen. Het was ook mooi toen zij opkwam. Veel kinderen riepen massaal: Elsa! Iets later kwam ook Olaf op die ook luidkeels werd begroet. Zijn jouw kinderen fan van Frozen dan is dit zeker een aanrader.

Voor kinderen is dit sowieso echt een leuke show, juist doordat ze de liedjes mee kunnen zingen en alle favoriete figuren voorbij komen.

Goed om te weten!

De show Disney On Ice: Magisch IJsfestival duurt 2 uur. Er is een pauze halverwege maar die is ontzettend kort. Hooguit 10 minuten. Toen de show weer begon stond er nog steeds een rij van zo’n 20 man bij de toiletten.

Over toiletten gesproken, die zijn er genoeg en geplaatst vlakbij de tribunes. Dat geldt ook voor diverse eetkraampjes en souvenirstands.

Souvenirs – de prijzen staan op de witte kaartjes

Officieel mag je geen eigen eten en drinken meenemen van thuis, maar wij hadden 2 flesjes drinken bij ons en daar deden ze niet moeilijk over.

Tenslotte dacht ik zelf dat het enorm koud zou zijn in die zaal. Zat ik daar warm ingepakt te zweten… Het is binnen lekker warm en je hebt geen jas nodig. Alleen tijdens de Frozen scene wordt het wat kouder, dus houd na de pauze je jas gereed. Daarnaast zijn wij iets voor het einde alvast van de tribune af gelopen. Dan ben je de drukte voor en kan je rustig naar de uitgang, zonder iets te missen van de show. En de figuren komen heel dichtbij!

Ben je er nog nooit geweest en twijfel je om te gaan? Dan zou ik het zeker doen. Het is leuker dan je zou denken! Kaartjes zijn te koop via de officiële website en kosten tussen de €24 en €60. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een Family Pack dat bestaat uit 4 tickets plus 2 bakken popcorn. Of een platinumticket (€70) waarmee je helemaal vooraan zit op comfortabelere stoelen, recht voor de ijsvloer. Je hebt het beste zicht van allemaal. Zit je op de voorste rij van deze platinumplekken? Dan kunnen jouw kinderen gevraagd worden om mee te doen in de show. (ze hoeven niet te schaatsen)

Tenslotte wil ik Disney On Ice hartelijk danken voor de uitnodiging, we hebben genoten!

Kaartjes kopen voor Disney on Ice: Magisch Ijsfestival? Dat kan hier.