Home Blog Hotel Krønasår – Europa-Park

Hotel Krønasår – Europa-Park

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hotel Krønasår is een van de nieuwste Europa-Park hotels en ligt tegenover het waterpark Rulantica. Hierdoor ligt het hotel verder van het pretpark Europa-Park dan de andere hotels. Maar dankzij de gratis pendelbus ben je ook hier binnen een paar minuten.

Net als de andere hotels heeft ook dit hotel een eigen thema. Al zullen velen zich niet zoveel kunnen voorstellen bij een museumhotel. Hotel Krønasår heeft een Scandinavisch thema, wat betekent dat de kamers wat strakker en moderner zijn dan in de andere hotels. Dat geldt ook voor de inrichting van de rest van het hotel.

Waarom ze dit een Museumhotel noemen? Omdat het de bezoeker meeneemt naar de tijd van de ontdekkingsreizigers die de mooiste spullen meenamen van hun reizen die hier tentoongesteld staan.

Waar ligt Europa-Park Hotel Krønasår?

Het hotel ligt aan de andere kant van het plaatsje Rust, in Duitsland, iets verder van het attractiepark dan de andere Europa-Park hotels. Hierdoor kun je niet naar het attractiepark lopen, maar dat hoeft ook niet, want er rijdt de gehele dag een gratis pendelbus.

Ben je van plan om tijdens je verblijf naar Rulantica te gaan? Dan zit je goed in Hotel Krønasår, want dit waterpark ligt namelijk recht tegenover het hotel. Tickets voor het waterpark zitten niet inbegrepen bij je verblijf maar kun je tegen een lagere prijs kopen.

Wil je na een dag in het pretpark ook Rulantica bezoeken? Koop dan een avondticket voor het waterpark. Dit is iets goedkoper dan een dagticket.

Wat is er te doen in het hotel?

Restaurant Bubba Sven – ©Europa-Park

Het hotel zelf is vooral gericht op bezoekers van het attractiepark en waterpark. Daar zul je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen. Toch zijn er in het hotel ook een aantal leuke dingen te doen!

Zwembad

Allereerst het zwembad van het hotel zelf, niet te verwarren met de baden in het naastgelegen Rulantica. Hotel Krønasår heeft een buitenzwembad, een zogeheten Infinity Pool, waarbij het zwembad geen rand heeft en over lijkt te gaan in het naastgelegen water. Ook heeft het hotel een eigen spa met meerdere sauna’s en een terras.

Ben je uitgekeken op het zwembad van Hotel Krønasår? Dan kun je ook gratis de zwembaden van de andere Europa-Park hotels bezoeken. Dat is een van de voordelen voor hotelgasten.

Restaurants

Het hotels heeft 2 restaurants, een café, bar en een aparte sportbar. De restaurants zijn:

 • Tre Krønen – luxe restaurant met hoogwaardige gerechten
 • Bubba Svens – Vis-, vlees- en Scandinavische gerechten

In Café Konditori kun je overdag Scandinavische lekkernijen, warme dranken en frisdranken krijgen. En naar Bar Erikssøn ga je ’s avonds voor een wat volwassener drankje. In de Sportbar, die naast Bubba Svens zit, kun je onder het genot van een drankje kijken naar Bundesliga wedstrijden.

Kamers in Hotel Krønasår

Standaardkamer in hotel Kronosar in Europa-Park
Standaardkamer – ©Europa-Park

Net als de andere hotels heeft ook Hotel Krønasår diverse kamertypes varierend standaard tot ontzettend luxe. Sowieso zijn alle kamers volledig ingericht met airconditioning, een kluis, tv en een badkamer met douche en apart toilet. De standaardkamers hebben een tweepersoonsbed en een stapelbed voor maximaal 4 personen, heb je meer ruimte nodig dan zijn er de andere kamertypes.

Kamertypes:

 • Standaardkamer
 • Standaardkamer Plus (met uitzicht over de omgeving)
 • Comfort Kamer (standaardkamer met balkon)
 • Deluxe kamer (met aparte slaapkamer)
 • Themasuite (slaapkamer en woonkamer met stapelbed)
 • Duplex themasuite (themasuite met twee verdiepingen)
 • Presidentiële Suite (twee slaapkamers, woonkamer met stapelbedden, verdeelt over twee verdiepingen)
 • Royal Suite (als de voorgaande, alleen dan groter)
 • Premium Presidentiële Suite (als de Presidentiële Suite, maar ruimer, met balkon en eventueel met eigen sauna)
 • Premium Penthouse Suite (enorme kamer (90m2) met eigen open haard, ronddraaiend bed, sauna en balkon)

De prijs voor de kamers begint bij €76 per persoon per nacht en je betaalt een toeslag per kamer per nacht voor de luxere kamers. Deze toeslag kan oplopen tot €950 per kamer per nacht. Bij deze prijs zitten nog geen tickets voor Europa-Park inbegrepen, maar deze kun je wel bij je verblijf boeken tegen een lagere prijs.

Ontbijt zit wel inbegrepen bij het verblijf, evenals een flesje water op je kamer bij aankomst.

Naar Hotel Krønasår met kinderen

Buitenzijde hotel Krønasår – ©Europa-Park

Ga je met kleine kinderen dan is Hotel Krønasår niet het meest praktische hotel wanneer je veel tijd door zult brengen in het pretpark. Wanneer je snel terug moet naar de kamer, ben je afhankelijk van de pendelbus. En hoewel deze regelmatig rijdt, kun je in het ergste geval toch 30 minuten staat te wachten. De andere Europa-Park Hotels liggen allemaal op een paar minuten lopen van het attractiepark.

Ook het thema van het hotel is minder bijzonder dan de andere hotels. In Hotel Colosseo ga je terug naar de tijd van de Romeinen en in Hotel Castillo Alcazar slaap je in een echt kasteel. De stapelbedden in Hotel Krønasår lijken net grote koffers, wat natuurlijk wel weer heel bijzonder is om in te slapen.

Voor kinderen is er behalve de speelhoek geen extra entertainment. De mascotte Ed Euromaus komt wel regelmatig langs tijdens het ontbijt voor een fotomomentje.

Hotel Krønasår of toch een ander Europa-Park hotel?

Elk Europa-Park Hotel heeft 4 sterren en is daardoor eigenlijk ook even goed. Je kunt ook gebruik maken van de faciliteiten van de andere hotels, dus ook daar zit geen verschil in. Het enige verschil zit in de locatie van het hotel en het thema.

Hotel Krønasår ligt echt een stukje van het attractiepark vandaan waardoor je afhankelijk bent van de shuttle. Dit is echt heel goed geregeld, maar betekent ook dat je soms even moet wachten. Daar krijg je dan wel de perfecte locatie tegenover Rulantica voor terug.

Welk hotel je kiest, hangt dus echt af van je smaak en waar je de meeste tijd verwacht door te brengen.

Verder lezen