Home Blog Welke bezienswaardigheden in Rotterdam mag je niet missen?

Welke bezienswaardigheden in Rotterdam mag je niet missen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Deze zomer zijn veel van jullie toerist in eigen land. Eindelijk eens tijd om een stedentrip in eigen land te doen. Vandaag de leukste bezienswaardigheden in Rotterdam!

En nee, we gaan het niet over voetbal hebben. We kijken naar leuke activiteiten en plekken om te bezichtigen voor de hele familie. 

Net als veel andere steden is Rotterdam het beste bereikbaar met het openbaar vervoer. Je bent dan vaak goedkoper uit dan een dag parkeren. Vanaf Rotterdam Centraal kan je de meeste bezienswaardigheden te voet of met de tram bereiken. 

Deze stad leent zich goed voor een wandeling al zal je voor de rust uit de drukke winkelstraten moeten. Hier bevinden zich een hoop bezienswaardigheden. Waar de eerste er één van is. 

De Euromast

De één vindt het prachtig, de ander foeilelijk. Wat je mening ook is, denk je aan Rotterdam dan denk je aan de Euromast. 

Aan de buitenkant valt er niet zoveel te zien maar vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de stad. Je kunt hier niet alleen kijken. Bovenin zit er een restaurant met enorme ramen. Misschien niet de meest ideale plek als je hoogtevrees hebt. Al kan je er zeker lekker eten. 

Je vindt de Euromast aan Parkhaven 20 in Rotterdam. Vanaf het treinstation neem je tram 8 richting Spangen en stap je uit bij de halte Euromast. 

Alle informatie over tickets en openingstijden lees op euromast.nl

De Markthal

De Markthal is een enorm gebouw – met bijzondere architectuur even buiten het centrum. Eigenlijk zegt de naam het al het is een overdekte markt – een foodmarkt. 

Je vindt er tentjes met de meest uiteenlopende hapjes, drankjes en ingrediënten. Er zal écht ergens iets te vinden zijn wat je lust, zelfs als je een moeilijke eter bent. 

Het is een echte toeristische plek die enorm populair is. Dus houd er rekening mee dat je zeker in de rij zult moeten staan. Zeker in de huidige tijd. 

Je vindt de Markthal aan de DS Jan Scharpstraat 298 in Rotterdam. 

Meer over deze bezienswaardigheid vind je op markthal.nl

Kubuswoningen

Ze waren niet de eersten, maar wel de meest bekende: de kubuswoningen in Rotterdam. Je kunt een modelwoning bezoeken als je dat zou willen. Dit kost €3 per persoon. 

Het is niet iets om speciaal voor naar Rotterdam te gaan. Maar ze zijn leuk om te bekijken en liggen niet zo ver van het centrum. Je loopt er vrij eenvoudig naartoe. 

Je vindt de kubuswoningen op de Overblaak 70 in Rotterdam.

Hier leer je meer over de woningen en het bezoeken er van: kubuswoning.nl

Erasmusbrug

Nog zo’n iconisch bouwwerk in Rotterdam: de Erasmusbrug. Leuk om te bekijken tijdens een wandeling langs het water. Je kunt het bijvoorbeeld combineren met een bezoekje aan het fotomuseum, het bekijken van De Rotterdam of eten bij Loetje. 

Je vindt de Erasmusbrug op ongeveer 20 minuten met de tram vanaf Centraal Station of je kunt het ook lopen. Dat duurt zo’n 30 minuten. 

Diergaarde Blijdorp

Vlak naar het Centraal Station vind je Diergaarde Blijdorp. Een grote dierentuin met de meest uiteenlopende soorten. 

Het bestaat uit een nieuw gedeelte vol moderne verblijven en een oud gedeelte die de meesten van ons nog uit onze jeugd kennen. Het is een fijn park waar je ook even rustig op een terrasje kunt zitten terwijl de kinderen wat energie kwijtraken in de speeltuin.

Je vindt Diergaarde Blijdorp aan de Blijdorplaan 8 in Rotterdam. 

Laurenskerk Rotterdam

Dit Middeleeuws bouwwerk vind je in de buurt van de Markthal en op loopafstand van het centrum. Het is een prachtige gebouw om te bezichtigen. Zowel van binnen als van buiten. 

Op woensdag en zaterdag kan je de toren beklimmen. Je hebt dan vanaf boven een weids uitzicht over de stad. Helaas is dit tijdelijk niet mogelijk maar wie weet in de toekomst weer. 

Houd de website van de Laurenskerk in de gaten voor meer informatie over de kerk, het programma en wanneer de beklimming weer open gaat: laurenskerkrotterdam.nl

Stadhuis

Nog zo’n prachtig bouwwerk is het stadhuis. Een norm, majestueus gebouw dat in het begin van de 20e eeuw werd gebouwd en nog steeds dienst doet als stadhuis. 

Je vindt het gebouw aan de Coolsingel 40 in Rotterdam. Voorheen werden hier rondleidingen gegeven maar vanwege de huidige situatie helaas niet. 

Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot

Tenslotte moet er tijdens een bezoekje aan Rotterdam natuurlijk ook geshopt worden! Dat doe je aan de Coolsingel, Lijnbaan en Koopgoot. Hier heb je een ruime keus aan winkels. Van bekende ketens tot kleine, lokale shops. 

Tussen de winkels zijn er diverse eetgelegenheden waar je kunt uitrusten en je trek stillen. Of gewoon lekker een drankje doen op het terras. Hoort ook bij een stedentrip toch? 

Dit waren de bezienswaardigheden in Rotterdam. Mocht ik er eentje gemist hebben laat het zeker weten, dan zet ik deze op de lijst. 

Laat me weten hoe jij je dag in Rotterdam hebt ervaren?