Home Blog Vaiana – de film, het verhaal en voor welke leeftijd?

Vaiana – de film, het verhaal en voor welke leeftijd?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Vaiana – of Moana zoals de Engelse variant heet – is een vrij recente Disney tekenfilm. Een ouderwetse avonturenfilm vol levenslessen, grappige momenten en af en toe ook ouderwets janken. Althans, volwassenen, want kinderen zullen vooral lachen om de grappige Hei Hei en de brutale, ietwat arrogante Maui. Of ze willen niks lievers dan ook zo’n stoere prinses zijn als Vaiana. Eentje die niet altijd even goed naar haar ouders luistert, maar daarmee wel mooi even het eiland redt.

Vaiana de film

De film Vaiana speelt zich af op een eiland in Hawaii. Vaiana is de dochter van het hoofd van het eiland – eigenlijk de nieuwste Disney prinses. Ze is avontuurlijk ingesteld en wil niks liever dan het water op. Zeker wanneer er bijna geen eten meer te krijgen is op en rond hun eiland. Ondanks dat haar vader haar verbiedt om te gaan is ze eigenwijs en gaat ze toch de zee op. Dit gaat natuurlijk helemaal mis. Ze ontmoet tijdens haar toch Maui – de oorzaak van alle ellende op hun eiland. Al vindt hij zelf van niet. In de film moet ze hem overtuigen om de door hem veroorzaakte schade te herstellen. En dat is best een opgave, want meneer Maui vindt zichzelf ge-wel-dig.

Kortom, een spannende film met een duidelijk verhaal en soms hilarische hoofdrolspelers.

De leukste vind ik zelf Hei Hei de kip. Ze hebben hem meegenomen, omdat dat geluk brengt. Maar eigenlijk hebben ze er écht helemaal niks aan. Dat eigenwijze dier loopt namelijk constant van het schip…Hilarisch!

Voor wie?

De film is geschikt voor alle leeftijden. Er zitten weinig echt enge momenten in. Maar vanaf een jaar of 6 zullen ze er het meeste van meekrijgen en de verschillende karakters ook meer gaan waarderen.

Net als veel andere Disney films zit Vaiana ook vol met grapjes voor volwassenen, dat maakt dit een leuke film om met het hele gezin te bekijken.

En de volgende keer dat je in Disneyland Paris loopt of naar Disney On Ice gaat weten de kinderen precies wie deze nieuwe “prinses” is.

Vaiana kijken

Deze film kijken? Het enige wat je hier dus voor moet doen is je hier aanmelden. Het kost het je slechts €6,99 per maand. Dan kan je alles van Disney Channel, XD en Junior + alles van Marvel, Star Wars en National Geographic reclamevrij bekijken.

Andere Disney Tekenfilms