Walt Disney Studios Park in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het Walt Disney Studios Park is een van de twee pretparken in Disneyland Paris. Dit attractiepark heeft een filmthema en dat betekent dat vrijwel elke attractie gebaseerd is op een bekende film of serie. Het park is niet zo magisch als het naastgelegen Disneyland Park, maar juist vanwege de thrillrides absoluut de moeite waard. Zeker voor oudere kinderen.

Wanneer je een verblijf in Disneyland Paris hebt geboekt zit entree voor dit pretpark automatisch inbegrepen. Alle reden dus om hier een kijkje te nemen!

Het groot is het Walt Disney Studios Park?

Het Walt Disney Studios Park bestaat uit vijf themalanden met in totaal 11 attracties. Ook zijn er meerdere shows, waaronder Mickey and the Magician en de Frozen show.

Sinds juli 2022 is er een gloednieuw gedeelte toegevoegd aan het park. Dit heeft Avengers Campus en is gebaseerd op het Marvel universum. In dit gedeelte zijn er 2 nieuwe attracties, meerdere restaurants, shows en een plek waar je Marvel superhelden kunt ontmoeten.

Al met al zul je hier in een dag alles wel kunnen zien en ervaren. Wat je in ieder geval niet mag missen is de populairste attractie in Disneyland Paris: Crush’s Coaster. Dit is een achtbaan voor het hele gezin die rustig begint maar uiteindelijk verandert in een doldwaze rit.

Walt Disney Studios Park themagebieden

Net als het Disneyland Park bestaat ook het Walt Disney Studios Park uit een aantal themagebieden. Dit zijn:

  • Front Lot
  • Toon Studio
  • Production Courtyard
  • Worlds of Pixar
  • Avengers Campus

Front lot

Ingang van Walt Disney Studios Park

Als je het Walt Disney Studios Park binnenkomt sta je in Front Lot. Net als Main Street U.S.A. in het Disneyland Park zijn hier geen echte attracties. Je vindt hier winkels en een grote eetgelegenheid waar je onder andere hamburgers, friet en koffie kunt halen.

Handig om te weten is dat hier ook Guest Services te vinden is. Hier kun je een tafel in een restaurant reserveren, specifieke vragen stellen over je verblijf, verloren voorwerpen terugvinden en de Priority Card/Easy Access Card ophalen. Ook zit hier de rolstoel- en kinderwagenverhuur.

Toon Studio

Sully in Toon Studio in Walt Disney Studios Park

In dit gedeelte bevinden zich geen attracties, maar wel twee shows die je niet wilt missen. De eerste is Frozen: A Musical Invitation waar natuurlijk alle favoriete figuren en liedjes voorbij komen. Naast dit theater kun je ook op de foto met niemand minder dan iedereens favoriete sneeuwman: Olaf!

Een andere show die je niet wilt missen is Mickey and the Magician. In deze show ga je op een muzikale reis door diverse Disney films. Van de prinsessen tot Aladdin, je zingt de liedjes vast allemaal mee.

Voor allebei de shows geldt, kijk vooraf in de Disneyland Paris app hoe laat de shows zijn. En zorg dat je ruim op tijd bij het theater bent, zeker zo’n 30 minuten vooraf, want de shows zitten regelmatig helemaal vol.

Production Courtyard

In Production Courtyard vind je het opvallendste bouwwerk in het pretpark: The Twilight Zone: Tower of Terror. Dit is een thrillride en spookhuis in een. Bereid je voor op griezelige moment en een vrije val van 13 verdiepingen.

Verder zijn er in dit gedeelte twee shows. De eerste is Stitch Live, waarbij je een praatje kunt maken via een videoverbinding met Stitch. Hij beantwoordt vragen uit het publiek en haalt natuurlijk wat ongein uit. De show wordt gegeven in het Engels en Frans, de tijdstippen vind je in de Disneyland Paris app.

De andere show hier is Disney Junior Dream Factory. Een unieke show boordevol Disney figuren die dromen laten uitkomen. Deze show is speciaal voor kleine kinderen dus stil zitten is niet nodig!

Avengers Campus

Avengers Campus is het nieuwste gedeelte van het Walt Disney Studios Park. Hier vind je twee gloednieuwe attracties: Spider-Man W.E.B. Adventure, een interactieve attractie voor het hele gezin, en Avengers Assemble: Flight Force, een wilde achtbaan in het donker.

Verder kun je in dit gedeelte ook goed eten. Probeer bijvoorbeeld een pizza bij Stark Factory of eet zoveel je kan van het buffet bij PYM Kitchen. Er staan ook twee food trucks en er is een tosti restaurant.

Tenslotte is dit ook de plek om Marvel figuren te ontmoeten. Onder andere de Guardians of the Galaxy en de Dora Milaje treden hier gedurende de dag op. Er is ook een Hero Training Center waar je met Marvel Superhelden op de foto kunt op een unieke locatie.

Ben je een Marvel fan? Neem dan zeker je tijd om dit gedeelte te ontdekken, je zult zien dat er een hoop details uit de films en stripboeken te vinden zijn.

Worlds of Pixar

Verreweg de meeste attracties in het park vind je in het Worlds of Pixar gedeelte. Hier vind je onder meer Crush’s Coaster, Cars Quatre Roues Rallye, Ratatouille: The Adventure en het Toy Story Playland gedeelte. Helemaal achterin zit Cars Road Trip verstopt.

Een van de mooiste gedeeltes is toch wel het stukje Parijs wat ze hebben nagebouwd voor de Ratatouille attractie. Er is hier ook een restaurant genaamd Chez Remy. Dit is een populair restaurant dus als je hier wilt eten probeer dan tijdig te reserveren via de Disneyland Paris app.

Attracties in het Walt Disney Studios Park

De meeste attracties heb ik hierboven al genoemd. Dit is echt een park voor liefhebbers van thrillrides en shows. Voor jonge kinderen zijn er een handjevol attracties, als Ratatouille: The Adventure, Slinky Dog Zig Zag Spin, Cars Road Trip Cars Quatre Roues Rallye en Spider-Man W.E.B. Adventure. Heb je kinderen in die leeftijdscategorie dan zul je waarschijnlijk de meeste tijd doorbrengen in het Disneyland Park.

Voor oudere kinderen en liefhebbers van thrillrides is dit toch wel het beste Disneyland Paris park. Crush’s Coaster, The Twilight Zone: Tower of Terror, Avengers Assemble: Flight Force, RC Racer en Toy Soldiers Parachute Drop zullen stuk voor stuk de adrenaline door je lijf laten gieren.

Kortom, allemaal attracties die je niet wilt missen!

Restaurants in het Walt Disney Studios Park

Steak in Chez Remy, een restaurant in het Walt Disney Studios Park

Het aanbod aan restaurants in het Walt Disney Studios Park is zeker sinds de opening van Avengers Campus een stuk gevarieerder geworden. Alleen al in dat gedeelte heb je 5 eetgelegenheden waarvan je zeker PYM Kitchen niet wilt missen.

Een ander populair restaurant is Chez Remy, waar we het hierboven al even over hadden. Dit restaurant is vooral leuk voor kinderen omdat je echt in de wereld van Remy, de rat uit Ratatouille de film, eet.

Tenslotte is er ook een groot restaurant bij de ingang van het pretpark. Dit restaurant heeft En Coulisse en heeft vooral hamburgers op het menu. Het grote voordeel van dit restaurant is dat er vrijwel altijd plek is en dat je online kunt bestellen waardoor je niet in de rij bij de kassa hoeft te staan.

Rendez-Vous Gourmand en L’Hiver Gourmand

Tijdens Le Rendez-Vous Gourmand en L’Hiver Gourmand staan er in het Walt Disney Studios Park allerlei eetkraampjes. Deze serveren de meest uiteenlopende gerechten. Tijdens Rendez-Vous Gourmand, in de warmere maanden van het jaar, kun je snacks en hapjes krijgen uit allerlei Europese landen en Franse streken.

L’Hiver Gourmand is hetzelfde, alleen dan tijdens de wintermaanden. Ook de menukaart is dan aangepast en bevat winterse gerechten.

Het leuke aan dit foodfestival is dat je eens iets anders kunt eten dan de pretparkhamburger. Ook staan er diverse wijnen op de kaart die liefhebbers zeker kunnen waarderen. Het drukst is het altijd bij de Belgische kraam, hier verkopen ze patat met frikandellen.

Winkels

Het Walt Disney Studios Park heeft diverse winkels waar ze vrijwel dezelfde spullen verkopen als in de andere winkels van het resort. Wat hier uniek is, is de Pandora winkel waar je sieraden kunt kopen. En er is een grote winkel in Avengers Campus.

Een van de leukste souvenirs is toch wel de Spider-Bot. Je kunt er namelijk eentje meenemen naar huis en zelf besturen met een afstandsbediening. Zodra je in Spider-Man W.E.B. Adventure bent geweest kunnen je kinderen zeker niet wachten om ook zo’n robot mee naar huis te nemen.

Speciale evenementen in het Walt Disney Studios Park

Magic over Disney in het Walt Disney Studios Park

Waar het tijdens de kerstperiode en Halloween vooral leeft in het Disneyland Park, wordt het Walt Disney Studios Park vaak gebruikt voor speciale evenementen. Zoals hierboven op de foto de Magic over Disney show die op een aantal avonden in januari en november wordt gegeven.

Een ander groots event hier is Disneyland Paris Pride. Een jaarlijks spektakel met shows, muziek, Disney figuren en natuurlijk de attracties. Er is dan ook speciale regenboog merchandise te koop.

Kiezen tussen het Disneyland Park en Walt Disney Studios Park

Wanneer je een verblijf in Disneyland Paris boekt, waarbij je hotel en entreekaartjes combineert, zit toegang tot het Walt Disney Studios Park inbegrepen. Boek je een los entreekaartje voor 1 dag? Dan kun je kiezen tussen een van de twee parken of beiden.

In dit geval zul je moeten kiezen tussen de twee en welke je moet kiezen hangt af van je interesses. Ben je groot fan van Marvel? Dan zeker het Walt Disney Studios Park kiezen. Ook als je fan bent van thrillrides is dit toch de beste keus. En ook wanneer je houdt van shows en de Frozen films zit je hier goed.

Wil je er een volle dag van maken in het Walt Disney Studios Park? Dan zul je de attracties moeten combineren met de shows en uitgebreid eten in een van de restaurants. Met slechts 11 attracties ben je toch een beetje afhankelijk van de andere activiteiten.

Voor de meeste attracties moet je toch echt in het Disneyland Park zijn. Maar misschien nog wel de beste tip is om de €20 bij te betalen voor een upgrade naar beiden parken. Zo hoef je niks te missen!

Lees verder: