Home Overzicht pretparken Wat zijn de leukste pretparken?

Wat zijn de leukste pretparken?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn maar weinig mensen niet dol op pretparken. Voor gezinnen is het een populair dagje uit maar ook genoeg volwassenen zijn regelmatig in de attracties te vinden. Hier in Nederland hebben we er een hoop. Hoeveel kan jij er noemen? EftelingWalibiSlagharen, Hellendoorn, Julianatoren, en ga zo maar door.

Heb je aan deze parken niet genoeg dan kan je altijd over de grens kijken. Zoals bijvoorbeeld in onze buurlanden. In België heb je natuurlijk Plopsaland, WalibiBobbejaanland en Bellewaerde. Duitsland heeft dan weer Europa-ParkPhantasialand, Wunderland Kalkar en Holiday Park. Kortom, aan keuze geen gebrek.

Wil je dan nog een stapje verder kan je het vliegtuig nemen naar de VS waar je de pretparken in met name Californië en Florida niet mag missen. Of de prachtige pretparken in Japan.

Of je nou een pretparkliefhebber bent of een leuk dagje uit zoekt. Er zijn altijd genoeg mogelijkheden om te kiezen.

Pretparken in Nederland

Bekijk hieronder een uitgebreid overzicht per pretpark:

Het populairste pretpark in Nederland is de Efteling. Dit sprookjespark is al sinds 1952 een geliefde attractie voor gezinnen. Met als hoogtepunt natuurlijk het Sprookjesbos. Waar zelfs afgelopen jaar nog een nieuw sprookje aan is toegevoegd.

Wil je iets meer actie dan is er Walibi Holland. Dit pretpark richt zich op de tieners en heeft daardoor ook wat minder activiteiten voor jongere kinderen.

Voor het hele gezin zijn er naast de Efteling nog meer smaken. Duinrell bijvoorbeeld dat aan de Haagse kust ligt. Of Julianatoren midden in de bossen. In het noorden van het land vindt je verder nog Slagharen en Hellendoorn. Tenslotte kan je naar Drievliet of Plopsa Indoor Coevorden die zich meer richten op jongere kinderen.

Kan je niet kiezen? Lees dan ons artikel over de leukste pretparken in Nederland!

Pretparken in Duitsland

Draaimolen in Phantasialand

Hieronder per pretpark in Duitsland een overzicht van wat er te doen is:

Van de pretparken in Duitsland zijn Movie Park Germany en Phantasialand het bekendst. Deze liggen, net als Wunderland Kalkar, vlak over de Nederlandse grens.

Ons favoriete pretpark in Duitsland is Europa-Park. Dit attractiepark ligt op zo’n 4 uur rijden van de Nederlandse grens en dat is zeker de lange reis waard. Het is een groot park boordevol attracties. Van achtbanen waar je met knikkende knieën in de rij staat en vol adrenaline weer uitstapt, tot schattige kinderattracties voor het hele gezin.

Andere pretparken in Duitsland liggen iets meer verspreid over het land en zijn hier toch een stuk onbekender. Deze pretparken zijn Holiday Park, Heide Park en Hansapark. Duitsland heeft ook een eigen Legoland met attracties en bouwwerken.

Pretparken in België

Copyright: Plopsaland

Bekijk onze reviews van de pretparken in België:

Denk je aan pretparken in België, dan denk je aan Plopsaland de Panne. Prachtig gelegen aan de Belgische kust en inmiddels uitgebreid met een eigen waterpark en hotel. Hierdoor is het ineens een leuke bestemming geworden voor een minivakantie in België.

Andere bekende pretparken zijn Walibi Belgium en Bobbejaanland. Dit zijn toch wel de pretparken met de meeste thrillrides!

Plopsa Coo is een kleine Plopsa pretpark gelegen in de Ardennen, direct naast de beroemde watervallen van Coo. Doordat het niet zo groot is kun je het heel goed combineren met een bezoek aan de watervallen en andere activiteiten in de omgeving. Natuurlijk mag dan een zak Vlaamse friet ook niet ontbreken.

Tenslotte zijn er Bellewaerde en Boudewijn Seapark. Dit zijn in essentie dierenparken die uitgebreid zijn met attracties. Leuk als je een dagje dierentuin wilt combineren met wat spanning en sensatie.

Pretparken in Frankrijk

Cars attractie in Disneyland Paris

Bekijk hieronder onze reviews van de pretparken in Frankrijk:

  • Parc Asterix
  • Puy du Fou

Disneyland Paris is natuurlijk het bekendste pretpark van Frankrijk. De kans is groot dat je er weleens bent geweest of graag naartoe zou willen. Een dagje naar Disneyland Paris is mogelijk, maar raden we af vanwege de reistijd. Plus er is zoveel te doen dat je te veel zou missen als je slechts één dag zou gaan.

Parc Asterix is een leuk pretpark niet zo ver bij Disneyland Paris vandaan. Dit park staat geheel in het teken van de bekende striphelden Asterix en Obelix, en alle andere figuren uit de verhalen.

Tenslotte zijn er nog twee minder bekende pretparken in Frankrijk: Futuroscope en Puy de Fou. Parken waar je niet speciaal voor naar Frankrijk hoeft, maar die leuk zijn om te bezoeken als je toch in de buurt bent.

Bekijk ook: de leukste pretparken in Frankrijk (zonder Disneyland Paris)

Rest van Europa

Houdt het dan niet op met pretparken vraag je je nu misschien af? Nee hoor we gaan nog even door :)!

In de UK bijvoorbeeld waar LegoLand, Alton Towers, Blackpool Pleasure Beach de bekendste attractieparken zijn.

Tenslotte de parken in het zuiden van Europa. Leuk voor tijdens je vakantie. Spanje heeft Warner Park, Port Aventure en Loro Park. Italië het bekende Gardaland, Mirabilandia en Movieland Park

China en Japan

Er zullen er maar weinig zijn die voor pretparken naar China of Japan zullen gaan. Maar ben je toevallig in de buurt en heb je zin om een achtbaan te pakken, dan kan dat in China bijvoorbeeld in de twee Disney pretparken Hong Kong Disneyland en Shanghai Disneyland. Geen zin in Mickey Mouse? Ga dan naar Ocean Park in Hong Kong of Songcheng Park in Hangzhou.

Japan heeft natuurlijk de stad Tokio wat al een belevenis op zich is. Wil je nog iets meer spanning dan kan je naar de twee Disney Parken van het Tokyo Disneyland Resort, naar Universal Studios Japan in Osaka, Legoland of Fuji Q Highland dat aan de voet van Mount Fuji ligt.

De Verenigde Staten

De Verenigde Staten staan bekend om groot, groter, grootst. Dat geldt ook voor veel attracties en de parken. Veel daarvan vindt je in Florida: Walt Disney World, Universal Orlando, Busch Gardens Tampa en Legoland. Aan de andere kant kan je naar Disneyland Anaheim, Knott’s Berry Farm, Universal Studios en Six Flags Magic Mountain.

Andere bekende pretparken de VS zijn Dollywood, Hershey Park en Cedar Point.

Midden Oosten

Tenslotte het Midden Oosten. Ook daar zijn er genoeg achtbanen en andere attracties te vinden, waarvan je er eentje niet mag missen. Ferrari World in Abu Dhabi heeft de snelste achtbaan ter wereld: Formula Rossa gaat 240km/h.

Andere pretparken in het Midden Oosten zijn Al Montazah Park in Sharjah, Warner Bros World in Abu Dhabi en Legoland Dubai.

Zoals je ziet, als je bent uitgekeken op de pretparken in Nederland heb je internationaal nog meer dan genoeg keus!