Review: Carnaval Festival in de Efteling

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

We kennen allemaal het deuntje. Waarschijnlijk bij het lezen van de titel neurie je het liedje van de attractie al mee. Carnaval Festival is echt een klassieke attractie die hoort bij de Efteling.

Nog niet zo lang geleden is deze attractie grondig gerenoveerd. Behalve technisch weer helemaal naar deze tijd, zijn er ook een aantal scenes aangepast die eigenlijk niet meer van deze tijd waren. Denk aan de spleetogen en de neusringen, toen heel normaal, tegenwoordig weten we beter.

Na de verbouwing was ik eigenlijk helemaal niet meer in deze attractie geweest. Is er gewoon niet van gekomen. Dus tijdens mijn laatste verblijf heb ik dan eindelijk de vernieuwde Carnaval Festival van dichtbij bekeken.

Dit vond ik er van.

De wachtrij

Deze blijft ondanks de schilderijen aan de muur en het grote tv-scherm met kinderprogramma toch wel erg saai. Die had echt stukken mooier aangekleed kunnen worden. Het is gewoon een overdekte hal met een kleurtje.

Datzelfde heb ik ook met de wachtrij van Droomvlucht, die kan toch ook wat sprookjesachtiger…

Het programma wat speelde op tv kende ik niet maar de kindjes om mij heen zongen luidkeels mee. Hierdoor hadden zij in ieder geval niet door dat ze in de rij stonden en ze bleven rustig. Aan het eind van de wachtrij heb je nog steeds die steile trap. Hier mogen nu maar een handjevol mensen op vanwege de coronarichtlijnen. Daarom kan je als je bij de trap bent vrijwel gelijk doorlopen naar de karretjes.

De attractie

Eigenlijk is er in de attractie niet veel veranderd. Het liedje is nog steeds hetzelfde en je maakt nog steeds een reis om de wereld. De poppen ogen wel weer fris en zoals je hierboven kunt zien hebben ze normale ogen.

Wat ik zelf ook fijn vind aan deze attractie is dat je even stil zit en dat het best een tijdje duurt. Je kunt hier prima uitrusten, als het deuntje je niet tegen gaat staan natuurlijk.

Voor wie de attractie helemaal niet kent. Je maakt een reis rond de wereld met Jokie en Jet en komt daar op feesten terecht. Iedereen is blij en heeft het naar zijn of haar zin.

Het is eigenlijk een kinderattractie maar ook volwassenen kunnen hier vaak enorm om lachen. Zelf word ik altijd heel melig als ik in deze attractie zit en ga ik ook fanatiek mee dansen en zwaaien. Herkenbaar?

Verder is er weinig spectaculairs, behalve als je op je rug gedraaid wordt en zo langzaam afdaalt. Oh en vergeet niet te lachen voor de foto, al wordt deze in de huidige tijd niet genomen.