Home Overzicht pretparkenPhantasialand Taron, de beste achtbaan in Phantasialand?

Taron, de beste achtbaan in Phantasialand?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ben je achtbaanliefhebber en twijfel je om naar Phantasialand te gaan? Dan zeg ik gelijk doen! Echt de Taron is misschien wel de leukste achtbaan van Europa. Een multi-launch coaster is het om precies te zien. Je gaat niet over de kop maar door de scherpe bochten kom je wel meerdere malen uit je stoel. En dat met snelheden boven de 110 km/h.

Dit is geen achtbaan voor beginners of voor mensen met lichamelijke klachten. Als je eruit komt ben je echt even de kluts kwijt. Ook tijdens de rit kan je last krijgen van hoofdpijn en duizeligheid. Hierdoor zijn er ook veel mensen die deze achtbaan liever overslaan.

Maar ik ben absoluut fan. Dit is waarom!

Taron is de snelste multi-launch coaster ter wereld

Nou zit ik niet echt in de wereld van achtbaankenners. Veel termen zeggen mij niet zoveel. Achtbanen vind ik vooral leuk, ik moet vooraf doodsbang zijn om erin te gaan en achteraf nog een keer willen. Dat zijn voor mij de beste achtbanen. Er zijn er niet zoveel waar ik écht achter elkaar in zou kunnen gaan: de Baron in de Efteling, Silver Star in Europa-Park en Big Thunder Mountain in Disneyland Paris waren altijd mijn top 3 achtbanen. Maar nu staat met stip op nummer 1: Taron in Phantasialand.

Dit is dus een multi-launch achtbaan. Dat betekent dat je niet het station uitrolt en vervolgens naar boven getakeld wordt, maar dat je vanuit stilstand naar hoge snelheid wordt gelanceerd. Dit principe ken je bijvoorbeeld van de Xpress in Walibi.

Bij een multi-launch coaster wordt je meerdere malen afgeschoten. Tijdens de rit in de Taron rolt het karretje uit over een vlak stuk. Ineens krijg je een enorme boost en schiet je met volle vaart schuin omhoog een bocht in. Dit is echt een heel gek stuk. De eerste keer heb je geen idee waar je naartoe gaat.

Voor wie is deze achtbaan geschikt?

Taron is niet voor iedereen geschikt. Er geldt een minimale lengte van 1,30 meter. Daarnaast zijn de stoelen vrij krap. Ben je wat zwaarder dan kan je moeite hebben om de beugels goed dicht te krijgen.

Daarnaast is het geen gezellige familie-achtbaan, maar een echte thrillride. Een achtbaan waar je ouderwets misselijk uit zult komen. Wel echt een rit voor de liefhebbers. De momenten dat je uit je stoel komt zijn doodeng en door de snelheid raak je af en toe even de kluts kwijt.

Het meest bijzondere aan deze achtbaan vind ik dat je halverwege de rit nogmaals gelanceerd wordt. Dat geeft zo’n vreemd gevoel in je buik.

Nogmaals, ik ben geen achtbaankenner en waarschijnlijk zijn hier allerlei termen voor die ik niet ken. Nee ik ben gewoon een liefhebber van pretparken en achtbanen en hoop je zo iets meer te kunnen overtuigen om toch de Taron een keer te proberen.

Tip! Boek je overnachting in Phantasialand inclusief entreekaartjes en ontvang meteen een leuke korting op het totaalbedrag!

Bekijk de Phantasialand Arrangementen