De vijf leukste pretparken van Europa

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Op vakantie in Europa maar geen inspiratie voor een dagje uit?
In dit artikel bespreken wij de vijf leukste pretparken van Europa.

1. Disneyland Parijs park | 11.200.000 bezoekers

Iedereen kent het wel en moet er dan ook écht een keer geweest zijn.
De vijf verschillende landen waar je je volledig in de magische wereld van Disney waant; het Disneyland Park. Op de foto met Aladin of vliegen met Dombo de Olifant,
in Disneyland Parijs kan het allemaal!

2. Walt Disney Studios Park (Disneyland Parijs) | 4.800.000 bezoekers

Al naar het Disneyland Parijs Park geweest? Probeer dan eens het Walt Disney Studios Park. Vijf verschillende productie zones die jou en de kinderen alles leren over de productie van jullie favoriete Disney film!

3. Europa Park Duitsland | 4.600.000 bezoekers

Toch iets dichter bij, maar minstens zo leuk? Dan ben je in Europa Park Duitsland aan het juiste adres. Attracties en shows voor alle leeftijden in 15 verschillende themagebieden. Ga met de spannende ‘’Atlantica SuperSplash’’ op reis door Portugal of breng een bezoek aan ‘’Assepoester’’ in Grimms Sprookjesbos. Na een lange dag geen zin meer om terug te rijden? Overnachten kan natuurlijk ook!

4. De Efteling Kaatsheuvel | 4.200.000 bezoekers

Onze eigen Efteling in Kaatsheuvel mag natuurlijk niet ontbreken. Gillend de afgrond in met de Baron 1889 of een wandeling door het wonderbaarlijke Sprookjesbos. Is het kerstvakantie? De winter Efteling is verbazingwekkend en zeker de moeite waard! Perfect voor een magisch weekendje weg met het gezin of gewoon een heerlijk dagje uit!

5. Tivoli Gardens Kopenhagen | 4.033.000 bezoekers

Op vakantie in Denemarken? Breng dan eens een bezoekje aan de kleurrijke
Tivoli Gardens in Kopenhagen. Een park waar je terecht kan voor spelletjes, attracties, concerten en nog véél meer. En dat midden in het centrum van Kopenhagen!

Overnachten?

Een dag met het hele gezin in een pretpark is natuurlijk erg vermoeiend. De meeste pretparken bieden dan ook de mogelijkheid om te overnachten. Zo kun je verblijven in het majestueuze Disneyland Hotel of kamperen met eigen caravan op de Europa-Park Camping, vaak ook nog eens te boeken in voordelige arrangementen!