Een overzicht van de Disney Hotels in Disneyland Paris

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Disney Hotels zijn de hotels die vlak bij de pretparken van Disneyland Paris liggen. Vanaf je hotel loop je binnen een paar minuten naar de pretparken en weer terug. Wanneer je in een van deze hotels slaapt krijg je een aantal voordelen:

  • Gratis parkeren bij je hotel en de pretparken
  • Extra Magic Time: de pretparken openen een uur eerder voor hotelgasten
  • Pendelbus tussen je hotel en de pretparken
  • Ontmoetingen met Disney figuren in de lobby van je hotel
  • Geen gedoe met parkreserveringen
  • Tot 12 maanden voor aankomst tafels reserveren in de populairste restaurants

De Disney Hotels

Er zijn 6 Disney Hotels. Het verschil tussen de hotels zit in de prijs, het thema en de afstand tot de pretparken.

Luxe hotels

Disneyland Hotel

Het Disneyland Hotel is het duurste hotel in Disneyland Paris. Dit hotel ligt boven de ingang van het Disneyland Park. Dat betekent dat je slechts 5 minuten nodig hebt om van je hotel naar de pretparken te wandelen. De kamers in dit hotel hebben een prinsessenthema. In de restaurants en ook in het hotel zelf kun je de prinsessen tegenkomen. Hier hangt helaas wel een royaal prijskaartje aan.

Bekijk het Disneyland Hotel

Disney Hotel New York – The Art of Marvel

Disney Hotel New York – The Art of Marvel is het tweede luxe hotel in Disneyland Paris. Dit hotel ligt op zo’n 10 minuten lopen van de Disney Parken, direct naast Disney Village. Ben je fan van Marvel? Dan zit je goed in dit hotel. Het hotel hangt namelijk vol exclusieve Marvel kunst. Er is zelfs een ruimte waar je in alle rust Spider-Man kunt ontmoeten, enkel voor gasten van dit hotel.

Bekijk Disney Hotel New York – The Art of Marvel

Middenklasse Hotels

Disney Newport Bay Club

Disney Newport Bay Club is de meest luxe van de twee middenklasse hotels. Het ligt op zo’n 15 minuten lopen van de pretparken. Het hotel heeft een nautisch thema en van binnen lijkt het op een cruiseschip. Dit is het eerste hotel wat je ziet wanneer je met de auto naar Disneyland Paris rijdt.

Bekijk Disney Newport Bay Club

Disney Sequoia Lodge

Het andere middenklasse hotel is Disney Sequoia Lodge. Ook dit hotel ligt op zo’n 15 minuten lopen van de Disney Parken. De kamers van dit hotel zijn verspreid over het hoofdgebouw en een aantal bijgebouwen, lodges genaamd. De kamers in het hoofdgebouw liggen net iets dichter bij de pretparken, maar zijn verder vergelijkbaar met die in de lodges.

Bekijk Disney Sequoia Lodge

Budget Hotels

Disney Hotel Cheyenne

Disney Hotel Cheyenne is het meest kindvriendelijke Disney Hotel. En nog lekker betaalbaar ook! Dit hotel is gebouwd als westerndorp en is geheel autovrij. Kinderen kunnen zorgeloos rondrennen. Of zelfs een ritje maken op een echte pony. De kamers zijn gebaseerd op Woody uit de Toy Story films. Dit hotel ligt op ongeveer 20 minuten lopen van de pretparken.

Bekijk Disney Hotel Cheyenne

Disney Hotel Santa Fe

Het goedkoopste Disney Hotel is Disney Hotel Santa Fe. Ook dit hotel ligt op zo’n 20 minuten lopen van de pretparken. Het hotel bestaat uit allerlei kleine gebouwtjes omringd door een parkeerterrein. De kamers in de stijl van de film Cars passen hier dan ook perfect bij.

Bekijk Disney Hotel Santa Fe

Extra! Disney Davy Crockett Ranch

Disney Davy Crockett Ranch is geen Disney Hotel, maar heeft wel dezelfde voordelen. Deze vrijstaande bungalows liggen op een vakantiepark op zo’n 10 minuten rijden van Disneyland Paris. In dit vakantiepark kun je de drukte van de Disney Parken achter je laten. Bijvoorbeeld door een duik te nemen in het grote zwembad. Maar misschien nog wel het grootste voordeel? Het is het goedkoopste Disney Hotels.

Bekijk Disney Davy Crockett Ranch