Beekse Bergen vakantiepark: welk huisje kan je het beste kiezen?

door Bianca
Gepubliceerd op: Laatste update:

Wist je dat het Beekse Bergen vakantiepark niet die huisjes met uitzicht op wilde dieren heeft? Ik in eerste instantie niet. Maar dat is dus het Safari Resort. Het ligt allemaal wel bij elkaar, maakt gebruik van dezelfde faciliteiten maar met een totaal ander uitzicht.

Terug naar het Vakantiepark.

Dit is een terrein met kampeerplaatsen en huisjes direct naast het Safari Park. Wanneer je hier slaapt ontvang je een pas waarmee je zo vaak als je wilt wilde dieren kunt kijken. Deze pas is gratis, behalve wanneer je alleen een kampeerplek boekt. Dan betaal je tussen de €25 en €30 voor onbeperkt toegang.

Op het terrein kan je kiezen uit de volgende huisjes.

De accommodaties

Op het vakantiepark zijn er slaapplaatsen voor elk budget. Van eenvoudige bungalowtenten en blokhutten tot luxe jungalows en villa’s.

Elk met eigen faciliteiten, maar wel compleet ingericht. Hieronder een overzicht van de accommodaties en de bijzonderheden.

Bungalowtent

De Bungalowtent is geschikt voor 6 personen. Het heeft twee slaapkamers, wifi en elektra. Water kan je tappen maar om te douchen of voor het toilet zal je gebruik moeten maken van de sanitaire voorzieningen van de camping.

Houd er ook rekening mee dat de tenten wel verwarmd zijn, maar dat dit niet genoeg is voor echt koude nachten. Neem dan voor de zekerheid extra warme dekens mee van huis.

Sowieso is het goed om erbij te vermelden dat je beddengoed van huis mee zult moeten nemen. Evenals thee- en handdoeken.

Parkeren doe je bij de tent, er is plek voor 1 auto.

De prijs voor een lang weekend in het hoogseizoen is €405.

Blokhut

De Blokhut is iets groter dan de Bungalowtent. Toch is deze geschikt voor maximaal 6 personen.

Eigenlijk is dit qua inhoud niet meer dan een groot tuinhuisje. Het is een houten gebouw met één open ruimte waar een tweepersoonsbed en een stapelbed in staan. Verder is er een klein keukentje maar zonder water. Om te douchen of voor het toilet maak je gebruik van de sanitaire voorzieningen van de camping.

Wel heb je gratis wifi in de Blokhut en liggen de huisjes op loopafstand van het zwembad.

De eindschoonmaak en het bedden-/linnengoed zitten inbegrepen bij de prijs.

Voor een lang weekend in het hoogseizoen betaal je voor de Blokhut €460.

Chalet Plus

De Chalet Plus accommodatie is een standaard stacaravan zoals je die op diverse andere vakantieparken terugvindt.

Het heeft 2 slaapkamers met 1 tweepersoonsbed en 2 losse bedden. Hierdoor is deze accommodatie geschikt voor maximaal 4 volwassenen. Er zou nog een kind t/m 11 jaar bij kunnen, deze slaapt dan op de bank.

In tegenstelling tot de twee hierboven heb je in de Chalet Plus wel water en een eigen toilet. Daarnaast heb je ook een volwaardige keuken met koelkast, koffiezetapparaat en magnetron. En in de woonkamer is er een tv aanwezig.

Ook bij deze accommodatie waarschuwt Beekse Bergen dat het koud kan worden. Neem dus voldoende warme dekens mee van thuis.

De eindschoonmaak en het bedlinnen zit inbegrepen bij het verblijf.

De prijs voor een lang weekendje in het hoogseizoen is €575.

Safaritent

Nu komt het echte werk, de thema-accommodaties. Vind ik persoonlijk veel leuker.

Op het Beekse Bergen vakantiepark hebben ze 2 soorten glampingtenten:

  • De Big Five
  • De Stanley

Ze zijn beiden voor 6 personen, hebben 2 slaapkamers en eigen sanitaire voorzieningen. De Big Five is iets kleiner maar wel ruim goedkoper.

Waar dat prijsverschil in zit is mij niet helemaal duidelijk. De Big Five is meer een tent, de Stanley een Chalet. Maar om daar nou zoveel geld meer voor te betalen. Daarbij vind ik de Big Five er leuker uit zien. Oh en de Stanley tenten liggen vlakbij de faciliteiten, zou dat iets met het prijsverschil te maken hebben? (als jij het weet, laat dan hieronder een berichtje achter)

Goed terug naar de tenten. Ze hebben allebei een leekeuken met apparaten, een eigen douche, toilet en wastafel. Er is verwarming en je hebt een zitje buiten. Eindschoonmaak en beddengoed zit inbegrepen.

De prijs voor de Big Five is €626 en voor de Stanley €745. Echt nogmaals, ik snap het verschil niet!

Jungalow

Leuk he, Duinrell heeft de Duingalows en Beekse Bergen de Jungalow. Je weet gewoon dat iemand daar enorm zijn of haar best op heeft gedaan om dat te verzinnen.

De Jungalow zijn stenen huisjes met aan de buitenkant een dierenprint. Ze zijn geschikt voor maximaal 6 personen en liggen rond of aan het meer. In het huisje heb je een uitgebreide keuken, plus een kleine badkamer met douche en toilet.

Er zijn een paar soorten Jungalows. De standaard heb ik hierboven beschreven. Maar er zijn ook Kidsjungalows die onder andere een hekje hebben rond de tuin. En een bolderkar die je op het park kunt gebruiken.

Dan heb je ook nog de Jungalow Plus. Die met een oppervlak van 70m2 een stuk groter is dan de normale Jungalow (52m2).

Tenslotte heb je de Jungalow Restyled, die vind ik persoonlijk het mooist. Deze zijn recent gerenoveerd en ogen modern.

De prijzen zijn als volgt:

  • Jungalow: €669
  • KidsJungalow: €703
  • Jungalow Plus: €788
  • Jungalow Restyled: €690

Deze prijzen zijn voor hetzelfde lange weekend die ik ook gebruik voor de andere accommodaties.

Villa

Wil je een echt luxe verblijf boek dan de villa. Deze is geschikt voor maximaal 4 personen.

Het heeft een goede ligging vlakbij de faciliteiten en direct aan het water.

In de Villa heb je een moderne keuken met allerlei apparatuur, een badkamer met douche en toilet. En een aparte slaapverdieping met 2 slaapkamers.

Beneden heb je een woonkeuken en een zitgedeelte met tv. Tenslotte op het terras ook een eigen zitje om tot rust te komen.

Het leukste vind ik dat er expliciet vermeldt staat dat gourmetten niet is toegestaan. Dan ben ik toch wel benieuwd wat er in het verleden heeft plaatsgevonden. Zal vast met schoonmaken te maken hebben. Maar dat je het weet, laat de pannetjes maar thuis!

Tenslotte de prijs: €881 voor een lang weekend in het hoogseizoen.

Wat is nou de beste accommodatie?

De meest luxe is de villa. Maar dat is ook gelijk de duurste.

Ga je voor goedkoop dan is de Bungalowtent je beste keus.

Maar als ik zou mogen kiezen zou ik gaan voor de Big Five Safaritent. Deze combineert het kampeergevoel met de luxe van een glamping. Plus het past helemaal bij het Safari thema.

Heb je iets meer geld te besteden? Dan zou ik voor het Safari Resort gaan. Niks kan tippen aan wakker worden met uitzicht over wilde dieren. En dat zonder naar Afrika te hoeven vliegen.


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter