Avonturenboerderij Molenwaard: locatie, activiteiten en tickets

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nu de kans op een zomervakantie in het buitenland vrijwel nihil is zullen velen van jullie op zoek gaan naar activiteiten in eigen land.

Gelukkig hoef je het niet allemaal zelf te verzinnen, ik help jullie daarbij! Vandaag kijken we naar Avonturenboerderij Molenwaard. Volgens de ANWB het Leukste uitje van Zuid Holland.

Waar ligt het?

Avonturenboerderij Molenwaard ligt in Groot-Ammers. Dat zal de meeste mensen niet zoveel zeggen. Het ligt vlakbij Bergarmbacht, op de lijn tussen Gouda en Gorinchem. Vanuit de randstad heel goed te bereiken.

De snelste manier om er te komen is met de auto. Voor mij – vanuit Den Haag – een klein uurtje rijden. Met het openbaar vervoer doe ik er ruim 2,5 uur over. Dat vind ik zelf te ver.

Ook moet ik dan meerdere keren overstappen. Dat vind ik als volwassene alleen al een hoop gedoe, met kinderen is dat een nog veel grotere onderneming.

Dus wil je er naartoe? Ga dan met de auto. Parkeren doe je op het terrein zelf en kost €5 per dag.

Wat is er te doen?

Op de Avonturenboerderij leren kinderen op speelse wijze meer over het boerenleven. Van het melken van koeien tot het maken van kaas. Maar bijvoorbeeld ook hoe honing gemaakt wordt en hoe een molen werkt.

Daarbij zijn er genoeg andere activiteiten waaronder zelf rijden op mini-trekkers, bootje varen en knuffelen met echte dieren, waaronder konijnen.

Het is met name een dagje uit voor jonge kinderen. Ze kunnen zelf hun gang gaan en actief bezig zijn. Gewoon overal aan zitten, vies worden en zelf op ontdekkingstocht gaan.

Dit alles onder leiding van de twee mascottes van het park: Fien & Teun. Deze kleine boer en boerin heb je vast weleens op tv gezien bij RTL Telekids of tijdens hun eigen theatertour.

Openingstijden en tickets

De Avonturenboerderij is dagelijks geopend van 10:30 tot 16:30. Ook op feestdagen. Alleen op maandagen buiten de schoolvakanties zijn ze gesloten.

Het is verstandig om vooraf te kijken of het Park geopend is. Dat kan je het beste doen op hun website. Hier staat een kaartje met daarop alle dagen dat ze geopend zijn.

Ze werken met hoog- en laagseizoendagen. Hoogseizoen zijn de weekenden, feestdagen en schoolvakanties. Laagseizoen de overige dagen.

De prijs die je betaalt voor een ticket is afhankelijk van het type dag. Hoogseizoenkaartjes kosten €14,75 per persoon, Laagseizoenskaartjes €10.

Je kunt de kaartjes online kopen of aan de kassa. De prijs is gelijk, dus het maakt niet zoveel uit waar je de kaartjes haalt.

Woon je in de buurt of zijn jouw kinderen dol op de Avonturenboerderij? Dan kan je voor €27,50 een Jaarabonnement nemen. Je kunt dan onbeperkt naar het Park.

Events

Behalve de gebruikelijke activiteiten organiseren ze ook regelmatig speciale events. Er zijn thema’s, die passen bij de tijd van het jaar.

Maar nieuw dit jaar is de Family Farm Run die wordt gehouden op 4 juli 2020. (als dat door mag gaan….)

Hierbij legt het hele gezien een parcours van ongeveer 2 kilometer af. De baan bestaat uit allerlei obstakels, zoals balen hooi en slootjes. Aan het eind krijg je een medaille en een Family Fun Run t-shirt als aandenken. De kosten voor dit evenement zijn €15 per persoon.

Meer informatie over de Avonturenboerderij vind je op: www.avonturenboerderij.nl