Home Disneyland ParisDisneyland Paris praktische informatie Met de Thalys/trein naar Disneyland Paris, hoe werkt dat?

Met de Thalys/trein naar Disneyland Paris, hoe werkt dat?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er zijn vanuit Nederland verschillende manieren om naar Disneyland Paris te reizen. Maar een van de handigste en snelste manieren is het nemen van de Thalys. Zeker voor gezinnen met kinderen is dit een geweldige optie, want je hoeft je geen zorgen te maken over files of parkeren. Je stapt gewoon in de trein en ontspant je tot je op je bestemming aankomt!

Thalys naar Disneyland Paris

De Thalys naar Disneyland Paris rijdt elk weekend rechtstreeks vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal. Zijn deze stations niet in de buurt dan zul je hier eerst naartoe moeten reizen. Je kunt hiervoor een routeplanner gebruiken, zoals 9292ov.

Ga je buiten het weekend dan kun je nog steeds met de trein naar Disneyland Paris. Dan neem je de international trein naar Station Brussel-Zuid en stap je hier over op de TGV naar Disneyland Paris. Je kunt ook met de Thalys naar de stad Parijs en hier de metro – RER-A – nemen naar Disneyland Paris. Deze doet er een uur over om je van Parijs naar Disneyland te brengen.

Boek nu jouw treintickets naar Disneyland Paris vanaf €35 per persoon!

In de Thalys

Zodra je in de Thalys zit hoef je de komende paar uur niks te doen. Je wordt namelijk naar Disneyland Paris gereden. En dat gebeurt razendsnel! Het landschap flitst echt voorbij en voor je het weet ben je op je eindbestemming.

Tijdens de rit kun je een stukje lopen, even langs de bar voor een drankje en een snack en je hoeft niet te stoppen wanneer iemand naar het toilet moet.

De zitplaatsen hebben wifi en een stopcontact, plus er is genoeg plek om je bagage te stallen. Wil je wat meer luxe dan kun je een Comfort of Premium ticket boeken. Je hebt dan bredere stoelen en in de Premium klasse zit ook de maaltijd inbegrepen.

Waar stap je uit?

Disneyland Paris heeft een eigen treinstation. Deze ligt midden in het resort tussen de twee parken en Disney Village. Naast het station stoppen de bussen naar de Disney Hotels en andere hotels in de omgeving, maar je kunt ook heel makkelijk naar de Disney Hotels lopen. Naar Disney Hotel Santa Fe, wat het verst weg ligt, loop je in 15 minuten.

Let wel goed op! Je kunt vanaf het treinstation niet bij Disney Davy Crockett Ranch komen. Dit vakantiepark is alleen met de auto te bereiken. Villages Nature Paris heeft een betaalde pendelbus, maar ook hier kun je beter alleen overnachten wanneer je met de auto komt.

Zolang het hotel een pendelbus heeft naar Disneyland Paris kun je deze ook met de trein bereiken. Maar let daar dus goed op wanneer je boekt.

Disney Express

Disney Express is een betaalde service die de koffers van het station naar het hotel brengt en weer terug. Deze service is alleen beschikbaar wanneer je in een Disney Hotel verblijft en je aankomt/vertrekt vanaf het Disneyland Paris station en niet vanuit de stad Parijs.

Je kunt Disney Express tijdens het boeken toevoegen. Dit kost €15 per persoon, voor zowel volwassenen als kinderen. Wanneer je op het Disneyland Paris station bent aangekomen ga je met jouw bagage naar de Disney Express balie. De bagage kun je hier achterlaten en later in het hotel weer ophalen. Bij de balie kun je direct inchecken en je krijgt ook meteen de tickets voor de parken. Je hoeft dus niet eerst langs je hotel maar kunt gelijk de pretparken in.

Dit scheelt slepen met koffers en geeft je nog meer tijd om te genieten van de pretparken.

Wat zijn de voordelen van de Thalys naar Disneyland Paris?

Het grootste voordeel is comfort. Je hoeft niet te rijden, te tanken (of te laden), hebt geen tolwegen en hoeft niet te stoppen om te eten of om naar het toilet te gaan. Onderweg even je benen strekken gaat ook veel makkelijker wanneer je met de trein reist.

Deze voordelen heb je natuurlijk ook wanneer je met het vliegtuig of de bus reist. Het vliegtuig is razendsnel, maar je bent vaak veel tijd kwijt op de luchthaven zelf. Ook moet je vanaf de luchthaven nog naar het attractiepark reizen terwijl de Thalys naar Disneyland Paris rechtstreeks rijdt. De bus brengt je ook rechtstreeks van A naar B, maar die doet er echt heel lang over.

De trein naar Disneyland Paris is razendsnel, betaalbaar en in het weekend hoef je niet meer over te stappen zodra je in de Thalys zit.

Boek nu jouw treintickets naar Disneyland Paris vanaf €35 per persoon!