Thalys naar Disneyland Paris

Home Disneyland Paris Thalys naar Disneyland Paris

Regelmatig krijg ik van jullie vragen over hoe je met de Thalys naar Disneyland Paris gaat. Is het wel zo eenvoudig als het lijkt? Waar stap je uit? Is het goed aangegeven? En wat doen we met de koffers? Daarom vandaag een artikel over alle veelgestelde vragen met daarbij natuurlijk de antwoorden. Ben ik er eentje vergeten? Deel je vraag onderaan het artikel of stuur mij een mailtje!

Waar ligt het station van Disneyland Paris?

De ligging van het station kan je goed zien op de kaart hierboven. In het midden zie je Station Marne La Vallée-Chessy. Hier komt de Thalys aan. Dat is écht heel dicht bij de Disney Parken. Links van het station zie je Disneyland Hotel, dat is de ingang van het Disneyland Park.

Links onderin, zie je Parc Walt Disney Studios. Dit is het andere pretpark van Disneyland Paris. Tenslotte zie je helemaal rechts een groot blauw vlak. Daar bevinden de meeste hotels zich. Helemaal rechtsbovenin vindt je de hotels die het verst van de Parken af liggen Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe.

Hoe kom je vanaf het station bij de Disney Hotels?

Er zijn twee manieren om vanaf het station bij de Disney hotels te komen: lopend of met de bus.

Thalys naar Disneyland Paris
Het station van Disneyland Paris (met de torentjes) achterin zie je het Disneyland Hotel (rode daken)

Looproute

Als je het station hebt verlaten ga je naar links richting Disney Village. Hier moet je met de koffers door de beveiliging. Deze worden dan gescand op verboden items zoals wapens. Hierna loop je rechtdoor naar de ballon. Dan kom je bij het grote meer van het kaartje hierboven.

Hier loop je links omheen. Door de verbouwing van Hotel New York is de route momenteel iets aangepast. Als je om het meer blijft lopen kom je na de brug bij een klein pad voor Sequoia Lodge. Hier moet je in voor Hotel Cheyenne en Hotel Santa Fe. Voor Sequoia Lodge zelf en Newport Bay Club blijf je rechtdoor lopen langs het meer. De ingang van Sequoia Lodge vind je dan aan de linkerkant in een inham. De ingang van Newport Bay Club is aan het eind van het meer.

Het Disneyland Hotel bevindt zich aan de andere rechterkant van het station. Dit is het enige hotel waarvoor je rechtdoor moet lopen als je het station verlaat. Hier zie je de tassencontrole voor de Disney Parken. Hier ga je doorheen en dan houd je rechtsaan in de richting van het Disneyland Park. Je loop dan rechts om de fontein helemaal naar beneden. Rechts zie je dan de entree van het Disneyland Hotel.

Tip! Vindt heel eenvoudig de beste prijs voor je Disneyland Paris verblijf. Hiermee kun je soms wel honderden euro’s besparen!

Bekijk de laagste prijzen

Met de bus

Naast het Disneyland Paris station stoppen de gratis bussen naar de Disney én Partner Hotels. Aan het begin van het busstation staat een kaart met daarop waar de bus stopt.

Vanaf het station naar de Disney Partner Hotels

De Partner Hotels liggen niet op loopafstand vanaf het station. Het kan wel, maar dan ben je 45 minuten onderweg. En waarom zou je dat doen als er ook een gratis pendelbus rijdt? Deze bus stopt op het busstation naast het treinstation en gaat langs alle Partner Hotels.

Met de Thalys en verblijven in Davy Crockett Ranch

Dit is een onhandige constructie en zou ik zelf niet doen. Er rijdt namelijk geen bus naar de Davy Crockett Ranch, je kunt dus vanaf de Parken niet naar je bungalow en vice versa komen. Wil je hier toch verblijven? Ga dan met de auto of houd er rekening mee dat je elke dag een taxi moet nemen.

Wat doe ik met de koffers?

In de trein zijn er speciale plaatsen achter je stoel waar je de koffers kunt stallen. Wanneer je in Disneyland Paris aankomt zijn er twee opties: meenemen naar je hotel of achterlaten op het station bij de Disney Express balie.

Koffers meenemen naar het hotel

Vanaf het station kan je zelf de koffers meenemen naar het hotel. Dat kan zowel lopend als met de bus. Is je kamer nog niet beschikbaar? Dan kan je de koffer achterlaten bij de bagageservice in het hotel. Check wel eerst in om te weten of je kamer beschikbaar is. Op je laatste dag kan je de koffers ook achterlaten bij de bagageservice. Je moet dan wel vanaf de Parken terug naar je Hotel om de koffers te halen. Wil je dit niet? Dan kan je ook de koffers op het station laten bezorgen, dit kost €25 per kamer.

Disney Express – koffers naar je hotel laten brengen

Je kan de koffer ook naar je hotel laten brengen. Deze extra service heet Disney Express. De balie hiervoor vindt je op de bovenste verdieping van het station.

Disney Express kost €15 per persoon en je koffers worden dan naar het hotel gebracht bij aankomst en bij vertrek weer naar het station gebracht. Wil je alleen dat ze vanaf je hotel naar het station worden vervoerd? Dan kost dat €25 per kamer.

Het voordeel van Disney Express is niet alleen dat je niet meer met koffers hoeft te slepen, je krijgt op het station ook direct je entreebewijzen. Je hoeft dus niet eerst langs je hotel maar je kunt direct naar de Parken.