Home Blog Beste restaurants in Delft: waar kan je lekker eten?

Beste restaurants in Delft: waar kan je lekker eten?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Delft vind ik zo’n heerlijke stad. De grachtjes, de sfeer en de vele restaurants. Het is een stad waar je diverse malen uit eten kunt gaan zonder hetzelfde te hoeven eten. 

Wel is het een stad die wat lastig bereikbaar is met de auto. Je kunt er wel parkeren maar houdt wel rekening met het tarief. Zelf zet ik de auto altijd bij de bioscoop in de garage of in de Phoenixgarage. 

Vanuit hier loop je makkelijk naar vrijwel elk restaurant in de binnenstad. Dat geldt ook als je met het openbaar vervoer komt. 

En nu de restaurants! Want daar komen we natuurlijk voor. (niet al die bezienswaardigheden…)

Wat zijn de beste restaurants in Delft?

Een kleine noot vooraf: het is natuurlijk erg afhankelijk van je smaak en waar je trek in hebt. Daarom heb ik hier een aantal restaurants verzameld met afwisselende menukaarten. De restaurant zijn in willekeurige volgorde maar allemaal stuk voor stuk even goed. 

Het Vermeertje

Een gezellig restaurant in het centrum met vlees, vis en vegetarische gerechten op de kaart. De gerechten zitten vol smaak en de bediening is er vriendelijk en snel. 

Daarnaast is het goed betaalbaar. Dat vind ik zelf ook altijd belangrijk. Ben je een fijnproever dan kan je een 3-, 4- of 5-gangen menu kiezen. De chef maakt dan verrassingsgerechten voor je klaar. 

Je vindt Het Vermeertje aan de Nieuwe Langedijk 52-54 in Delft. Voor de kaart en meer informatie kan je terecht op: hetvermeertje.nl

Les Copains


Hou je van vis? Dan is Les Copains de beste plek in Delft om dat te eten. Geen lekkerbekjes of kibbeling, maar een vast menu vol smaak.

Je kunt kiezen uit 3- of 4-gangen van een vast menu. Het is mogelijk om de gerechten wisselen tegen een meerprijs. Op het menu staan verder kleine bites en kreeft. 

Het meest actuele menu en informatie over reserveren vind je op: lescopains.nl 

Rossio

Heb je trek in lekker mediterraans eten? Salades, vlees- en visgerechten? Dan zit je bij Rossio helemaal goed. 

De porties zijn ruim voldoende en er is genoeg keus. Je kunt ook meerdere gerechten bestellen en dat bijvoorbeeld delen. En het is een leuke plek voor als je met een groep uit eten gaat. Wij zijn er meerdere malen met een groep meiden geweest en dat is altijd goed bevallen. 

Meer informatie over het restaurant en hoe je kunt reserveren: rossio.nl

Stromboli 

Trek in een verse Italiaanse pizza? Zo eentje met een knapperige bodem en heerlijk gesmolten kaas? 

Dan moet je bij Stromboli in Delft zijn. Een groot restaurant op één van de beste locaties in de stad – bij alle bezienswaardigheden. Zelf bestelde ik de Pizza Parma en die smaakte erg goed. 

Bekijk de kaart en reserveer een tafeltje op: http://strombolidelft.nl 

De kleine Griek

Van Italiaans gaan we naar Grieks. Er zitten een paar goede Griekse restaurants in Delft. Bij De kleine Griek hebben wij het lekkerst gegeten. 

Je kunt hier een all-you-can eat menu bestellen met allemaal kleine hapjes. Of de bekende grillgerechten kiezen van de kaart. 

Het restaurant is kleinschalig en voelt knus aan. In de zomer kan je buiten op de terrasboot eten. 

Nieuwsgierig geworden? De menukaart vind je op: kleinegriek.nl 

Dit waren de restaurants in Delft die wij hebben geprobeerd en waar we heerlijk hebben gegeten. Natuurlijk zijn er nog veel meer restaurants in Delft. Mijn tip: wandel door de stad en stap gewoon ergens naar binnen waar het druk en gezellig is. Laat je verrassen door de kaart. Je zult zien dat je zo vaak de lekkerste gerechten eet.

Bij welk restaurant ga jij eten?