Wassenaarse Slag

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wassenaarse Slag is een strand naast Wassenaar, ten noorden van Den Haag. Samen met Meijendel vormt dit het duingebied rond deze stad. Hoewel er hier wat meer activiteit is dan bij de naastgelegen strandopgangen is het er nog vrij rustig. Zeker als je het vergelijkt met de drukke stranden in de omgeving.

Je kunt hier vlakbij het strand parkeren of je fiets stallen. Vanaf daar loop je vrij snel het strand op. Op het strand vind je een aantal strandtenten waar je kunt eten of drinken, of gebruik kunt maken van het toilet. Meestal is dit tegen betaling.

Vanaf de Wassenaarse Slag starten ook een aantal wandel- en fietsroutes. Je zou zelfs naar Den Haag of Katwijk kunnen lopen als je daar de energie voor hebt. Maar het is net zo mooi om de natuur van het gebied Meijendel te ontdekken. Hier vind je ook de rustigere plekjes op het strand.

Vlakbij vind je het pretpark Duinrell, die in de duinen is gebouwd. Tijdens een bezoek aan dit park kan je ook te voet het duingebied ontdekken terwijl de kinderen zich uitleven in de attracties. En logeer op de camping van Duinrell? Dan heb je de Wassenaarse Slag in jouw achtertuin.