Duinrell Wassenaar

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Duinrell is een attractiepark vlakbij Den Haag. Het ligt erg mooi in de duinen van Wassenaar, vlakbij zee. Als bezoeker van het park kun je wandelen door een afgesloten deel van de duinen. Ideaal als je iemand bij je hebt die liever niet in de attracties wil.

Maar je zult waarschijnlijk naar Duinrell gaan voor het Tikibad en de attracties. Er is genoeg te doen op het park om er een leuke dag te beleven. En blijf je slapen dan mag je zo vaak je wilt het attractiepark bezoeken tijdens je verblijf. Het vakantiepark is daarnaast ook een goed vertrekpunt voor andere uitjes in de regio, naar Den Haag of Leiden bijvoorbeeld. Met de vele musea, winkels en natuurlijk terrasjes.

Waar ligt Duinrell en hoe kom je er?

Duinrell ligt in Wassenaar op zo’n 15 minuten van Den Haag. Het is heel makkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Met de auto zul je in de omgeving van Wassenaar de borden Duinrell al tegenkomen. Wanneer je deze volgt kom je bij de parkeerplaats van het attractiepark.

Kom je met het openbaar vervoer dan neem je vanaf Den Haag Centraal of Leiden Centraal de bus naar het attractiepark. Wat voor jou de snelste route is kun je bekijken op 9292ov.

Het adres van Duinrell is trouwens enorm makkelijk om te onthouden, namelijk Duinrell 1 in Wassenaar. Zet dit adres in je navigatie of in een ov-planner om zo jouw snelste route te bepalen.

Parkeren doe je direct naast het attractiepark. Een hele dag parkeren bij Duinrell kost €10 per auto. De eerste 90 minuten zijn gratis. Logeer je op het vakantiepark dan kun je 1 auto gratis parkeren bij je huisje of tent.

Wat kosten Duinrell tickets?

Toegang tot alleen Duinrell kost vanaf €17,50. Wil je daarbij ook nog 2 uur het Tikibad bezoeken dan kosten de kaartjes vanaf €19,50.

De uiteindelijke prijs voor een Duinrell ticket is van een aantal factoren afhankelijk. Bijvoorbeeld de tijd van het jaar en hoeveel bezoekers er worden verwacht. Tijdens het hoogseizoen en in weekenden zullen de kaartjes duurder zijn, net als op feestdagen.

Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om alleen de attracties te bezoeken en niet het Tikibad. Dan ben je sowieso goedkoper uit. Datzelfde geldt ook als je alleen het Tikibad wilt bezoeken en niet de attracties van het park. Dit is vaak alleen mogelijk aan het eind van de dag. Het Tikibad ligt namelijk midden tussen de attracties en ze kunnen dan niet controleren of jij niet stiekem in de Kikkerbaan gaat.

Wil je helemaal niks betalen voor je Duinrell kaartje? Verblijf dan op het vakantiepark, dan zitten de kosten voor het ticket bij je verblijf inbegrepen.

Wat voor attracties heeft Duinrell?

Duinrell heeft een hoop attracties voor jong en oud. Verwacht geen Efteling of Walibi, maar het zijn er genoeg om je een dag te vermaken. Zeker als je het combineert met een paar uurtjes in het Tikibad.

Populaire attracties zijn de waterattractie Splash, achtbaan Falcon en de Kikkerachtbaan. Wij moeten altijd heel hard lachen in die laatste, want als twee volwassenen naast elkaar zit je toch wel erg krap. Een andere iconische attractie in Duinrell is toch wel de rodelbaan. Deze takelt je langzaam de duin op waarna je op een leuke snelheid naar beneden glijdt. Je kunt zelf remmen en je snelheid bepalen, al gaat vol gas prima.

Zijn thrillrides niks voor jou? Dan kun je in de monorail of het reuzenrad. Dit park is qua rustigere attracties meer gericht op een jongere doelgroep, dus veel speeltoestellen, een ballenbak en andere kindvriendelijke attracties.

Hoe leuk is het Tikibad?

Het Tikibad is het tropisch zwemparadijs van Duinrell met een tal van glijbanen en zwembaden. Zeker leuk om te bezoeken tijdens een dagje Duinrell.

Op warmere dagen kun je ook gebruik maken van het buitenzwembad. Dit is een groot zwembad met ligbedden, een aantal glijbanen en een watergedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Binnen in het Tikibad vind je de glijbanen en andere attracties. Ook hebben ze hier een gedeelte speciaal ingericht voor kinderen die nog te jong zijn om van de glijbanen af te gaan.

Onze tip is om het Tikibad zo vroeg mogelijk op de dag te bezoeken. De meeste bezoekers van Duinrell gaan ’s ochtends eerst naar de attracties en daarna, in de loop van de dag, naar het Tikibad. Dan zul je wat langer in de rij moeten staan voor de glijbanen. Daarbij komen aan het eind van de middag de lokale mensen die een paar uurtjes gaan zwemmen.

Overnachten bij Duinrell

Wat veel mensen niet weten is dat Duinrell ook een eigen vakantiepark heeft. Hier kun je overnachten in een duingalow, glampingtent of in je eigen caravan, camper, tent of vouwwagen. Bij elk van deze mogelijkheden krijg je gratis toegang tot de attracties in Duinrell. Het gratis bezoeken van het Tikibad is alleen voor gasten van de Duingalows en de Glamping.

Er zijn 3 type Duingalows: Budget, Comfort en Premium. De huisjes liggen verspreid over het groene duingebied, vlakbij de attracties. Je kunt bij het boeken zelf je loopafstand naar de attracties kiezen. Ook kun je dan kiezen voor een huisje met sauna. Lekker even ontspannen na een dagje pretpark.

Ook de glampings liggen vlakbij de attracties. De meeste zijn ingericht met eigen sanitair al kun je ook gebruik maken van de faciliteiten op de camping. Wil je echt bijzonder overnachten? Boek dan een verblijf in een Airstream camper, lekker Amerikaans!

Kun je een abonnement nemen op Duinrell?

Wij hebben het er vaak over gehad om een Duinrell abonnement te nemen, want we wonen namelijk vlakbij. Alleen helaas zijn er op dit moment geen abonnementen beschikbaar.

Deze zullen waarschijnlijk weer terugkomen als de wereld weer wat normaler is. Maar voor nu zul je dus losse tickets moeten kopen wanneer je naar Duinrell gaat.

Waar krijg je korting op Duinrell?

Dan nu het allerleukste namelijk korting op Duinrell kaartjes. Het is zeker mogelijk om voor een lagere prijs naar Duinrell te gaan en je hoeft er niet eens lang voor te zoeken.

De beste plek om te zoeken naar korting is de eigen website van Duinrell. Hier vind je de laatste kortingsacties en de tickets met variabele prijzen. Zo kun je heel gemakkelijk de goedkoopste tickets uitzoeken. Ook zijn er vaak kortingsacties en kun je soms zelfs je eigen prijs bepalen.

Een andere plek om korting te krijgen op Duinrell zijn de ticketaanbieders, zoals Tripper.nl, maar ook bij de Kruidvat of Hema. Daar vind je vaak ook tickets voor een lagere prijs.

Tenslotte is het goed om veilingsites als Ticketveiling en Vakantieveilingen in de gaten te houden. Daar komen soms ook entreekaartjes voor Duinrell met korting voorbij.

Dit waren ze de 7 dingen die je moet weten voordat je naar Duinrell gaat. Heb je nog vragen of mis je informatie? Stuur ons dan een berichtje!