Home Blog Bern; een historisch en hoogtepunt met kristalheldere bergmeren

Bern; een historisch en hoogtepunt met kristalheldere bergmeren

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hoewel Zwitserland officieel geen hoofdstad heeft wordt Bern vaak gezien als de Bondsstad. Het in het hart van Zwitserland gelegen stadje kenmerkt zich door de prachtig bewaarde historische gebouwen vergezeld van kristalheldere bergmeren en groene alpenweides.

Een vakantie Bern is dan ook zeker het overwegen waard wanneer je houdt van geschiedenis, prachtige natuur en een echt berglandschap. Bern is zeer centraal gelegen waardoor je zowel met het openbaar vervoer of met de auto Zwitserland kan gaan verkennen. Wil je liever in Bern zelf blijven? Dan heeft Bern voldoende bezienswaardigheden om je vakantie zeer bijzonder te maken.

Reizen naar Bern

Het relatief kleine stadje Bern bevindt zich in het centrum van Zwitserland. De stad is omgeven door de prachtige besneeuwde bergtoppen van de Alpen en eenmaal aangekomen in Bern begeef je je echt in een prachtige sprookjeswereld. Bern is eenvoudig te bereiken met het vliegtuig, maar ook met de trein of eventueel de bus ben je snel op je bestemming.

Met het vliegtuig ben je binnen twee uur op je bestemming en met de trein ben je ongeveer 8 uur onderweg. Tijdens de treinreis kan je wel genieten van de prachtige landschappen die aan je voorbij trekken. In Bern kan je gebruik maken van het uitstekende verkeersnet en het toegankelijke openbaar vervoer. Bern heeft namelijk een prima treinnetwerk en zeer toegankelijk metrostelsel.

Het weer in Zwitserland

Bern heeft een gematigd zeeklimaat wat de stad in de zomer prima maakt om te vertoeven. In de winter liggen de temperaturen rond het vriespunt, maar in de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 20 graden Celsius. De omgeving van Bern is in de wintermaanden een populair skigebied en er valt dan ook veel sneeuw. In de zomermaanden kan je in de skigebieden heerlijk wandelen of fietsen. De zomermaanden zijn relatief droog, hoewel een regenbui niet uitgesloten kan worden.

Bezienswaardigheden in Bern

Bern is een stad met veel mogelijkheden. Of je nu fan bent van wandelen, fietsen of liever de historische gebouwen bezoekt; de veelzijdigheid in Bern is groot. Lees hieronder de populairste bezienswaardigheden in Bern en ontdek zelf deze prachtige stad.

Ontdek de historische Zytglogge

De Zytglogge is een klokkentoren die gebouwd is in de 13e eeuw en die een belangrijk historisch hoogtepunt is van de stad Bern. De klokkentoren diende vroeger als bewakingstoren voor de stad en voor de gevangenis en doet nu vooral dienst al authentieke klok. In de toren hangen bronzen klokken op 54 meter hoogte. De klok slaat ieder uur en deze ‘gong’ is in de gehele stad te horen. De Zytglogge geeft niet alleen de tijd weer, maar ook de stand van de zon en de maan en het huidige horoscoopteken.

Ervaar het prachtige uitzicht van de Berner Münster

De Berner Munster is met zijn 100 meter hoogte de hoogste kerk van Zwitserland. De bouw van deze kerk is gestart in 1421 en afgerond in 1893. In de laatste fase van de bouw is de klokkentoren gevormd die nu nog steeds dienst doet als klok.

De glas in lood ramen zijn erg karakteristiek en worden gezien als de waardevolste ramen in Zwitserland. De kerk is gebouwd in de gotische stijl en ‘het laatste oordeel’ boven de ingang van de kerk is zeer karakteristiek. Je kunt de 354 treden tegen een kleine vergoeding beklimmen en genieten van het prachtige uitzicht van de oude stad en de kronkelende Alpenrivieren. Het is even een klim, maar met het schitterende uitzicht is het zeker de moeite waard.

Breng een bezoek aan het imposante parlementsgebouw

Het Bundeshaus wordt beschouwd als een van de meest imponerende gebouwen in de omgeving van Bern. Het 64 meter tellende renaissancegebouw steekt met zijn imposante bebouwing boven de gehele stad uit. Het gebouw is dan ook niet te missen wanneer je een bezoek brengt aan Bern. Wanneer de parlementsleden niet aanwezig zijn mag je een gratis rondleiding volgen in het gebouw. Zijn de parlementsleden wel aanwezig? Dan is het gebouw helaas niet toegankelijk. Het gebouw zelf is echter al een plaatje om te bewonderen; ook wanneer het gebouw gesloten is.

Kom tot rust in de botanische tuinen van Bern

Wil je even ontstressen en de drukte van de stad ontvluchten? Breng dan een bezoekje aan de botanische tuinen van Bern. In deze botanische tuin groeien meer dan 6000 plantensoorten van diverse soorten helende kruiden of exotische bloemen. In de botanische tuin kan je zes verschillende kassen bezoeken die allemaal een eigen klimaat hebben. In elke kas groeien dan ook verschillende soorten planten, bloemen en bomen. Zeker het Palm house is het bezoeken waard waarin je je in een echt tropisch regenwoud waant.

Bern; uitermate geschikt voor de avonturier

Omdat de stad Bern veel te bieden heeft is de stad eigenlijk voor iedereen het bezoeken waard. Een stedentrip Bern behoort door de vele bezienswaardigheden dan ook zeker tot de mogelijkheden. Ben je een echte avonturier die graag de bergen opzoekt en de prachtige natuur te voet of op de fiets ontdekt? Dan is Bern echt de stad voor jou.

Geniet van de skigebieden en ontdek het berglandschap met de prachtige alpenweiden. Ben je klaar met fietsen? Kom dan tot rust in een van de kleine stadjes met een tal van restaurantjes en kroegjes. Geniet van een typisch Zwitserse kaasfondue of geniet van heerlijk Zwitsers chocolaatje bij de koffie. Er in in Bern veel te beleven zodat deze bestemming geschikt is voor zowel jong als oud.

Bern is dus een stad die je moet bezoeken als je houdt van historische gebouwen en prachtige natuur. Bern is omgeven door de besneeuwde toppen van de Alpen wat een zeer bijzonder beeld geeft. Geniet van het heerlijke eten en de kristalheldere bergmeren wanneer je de omgeving gaat verkennen. Bern is goed te bereiken met het vliegtuig, de trein of met de bus en in Bern zelf heb je de beschikking over goed toegankelijk openbaar vervoer. Ontdek zelf de magie van de vele fonteinen of de prachtige Zytglogge en boek een heerlijke vakantie naar het prachtige Bern.

Wordt Bern jouw volgende vakantiebestemming?