Home Dagje uitPretparken Duinrell – attracties, overnachten en het Tikibad

Duinrell – attracties, overnachten en het Tikibad

door Bianca

Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad te proberen. Vooraf waren we een beetje huiverig – het was de afgelopen dagen behoorlijk fris weer – maar gisteren scheen de zon volop. Het was de ideale dag om het buitenzwembad te testen en ik moet toegeven, het voelde even alsof we aan het zwembad van een groot vakantieresort lagen. Maar voordat we bij het buitenzwembad komen deden we natuurlijk eerst een rondje Duinrell!

Duinrell in ‘t kort!

Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie Duinrell van naam kennen. Het is een pretpark dat gebouwd is in de duinen van Wassenaar. Als je er naartoe rijdt kom je langs de enorme villa’s waar deze stad bekend om staat. En dan ineens is er de ingang van het parkeerterrein. Parkeren doe je hier nog vlakbij de ingang. Vergeleken met Disneyland Paris een hele verademing!

Duinrell bestaat uit een camping, pretpark en groot tropisch zwemparadijs. Als je binnenkomt loop je eerst een stuk langs het campingterrein om bij de attracties te komen. Het Tikibad – het zwemparadijs – ligt midden in het Park tussen de attracties. Best een bijzondere layout!

De attracties

De meeste attracties in Duinrell zijn geschikt voor jonge kinderen. Het Park zelf is vooral interessant voor kinderen tot 13/14 jaar. Zijn ze ouder dan kunnen ze zich waarschijnlijk wel goed vermaken in het Tikibad, maar zullen ze zich al snel vervelen bij de attracties.

Er zijn 3 achtbanen in het Park: Falcon, Firefly en de Kikkerachtbaan. Die laatste is meer voor kinderen. Als volwassene heb je een schoenlepel nodig om hierin te komen. De Falcon vind ik zelf de leukste achtbaan. Hierbij ga je recht omhoog om vervolgens weer even steil omlaag te gaan gevolgd door een looping. De engste attractie vond ik zelf de Wild Wings. Dit is een soort extreme variant van een zweefmolen waarbij je in kleine vliegtuigjes zit die je zelf over de kop kunt laten rollen. Zelf vond ik het zweven meer dan genoeg (hoogtevrees!) maar mijn vriend maakte er een sport van om zo vaak mogelijk over de kop te gaan. Meer dan 20 keer, ik moet er niet aan denken!

Andere attracties die ze hebben in het Park zijn onder andere: een zweefmolen, draaimolen, reuzenrad, de Splash (waterattractie), botsauto’s en een waterglijbaan. Ze hebben geen darkrides en ook qua thematisering is er niet veel gedaan. Hier en daar staat er een attribuut, maar voor de rest staan alle attracties los van elkaar.

Wat ik zelf gek vond was dat er nergens wachttijden bij stonden. Je moet aan de hand van het aantal mensen inschatten hoe lang je ongeveer staat te wachten. Dat is best vervelend als je om een bepaalde tijd ergens moet zijn. Daarnaast zijn de meeste seizoenskrachten niet heel gemotiveerd. Het meisje bij de Dragonfly moest eerst haar appje afmaken voordat wij mochten instappen. Vervolgens ging ze eerst uitgebreid haar avondplannen met een vriendin bespreken voordat het karretje kon vertrekken. Dit zal je in een groter pretpark niet snel zien. De meneer bij Wild Wings deed juist weer enorm zijn best!

Het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad

Dan nu de reden waarom wij naar Duinrell zijn afgereisd (het zit om de hoek!): de opening van het nieuwe buitengedeelte van het Tikibad! Om half 1 mochten wij naar binnen om in alle rust het nieuwe zwembad, de glijbanen en het kindergedeelte te bekijken. En natuurlijk uit te proberen.

Het eerste dat je ziet zijn de kleedhokjes. Deze zien er leuk uit, maar zijn niet praktisch! De deuren sluiten niet goed aan en ze zijn eigenlijk niet hoog genoeg om als volwassene geen inkijk te hebben. Daarnaast kunnen de bezoekers van het binnengedeelte van het Tikibad via het raam van de verdieping zo je hokje in kijken.

Tegenover de kleedhokjes zijn de kluisjes. Deze kosten €1 per keer. Ben je iets vergeten en moet je kluisje weer open? Dan ben je weer een euro kwijt dus neem genoeg klein geld mee!

Het zwembad

Het zwembad was heerlijk! Zeker op zo’n warme dag als gisteren was het heel verkoelend. Het water is maximaal 1,35m diep. Dus volwassenen kunnen vrijwel overal staan. Het begint volgens mij bij een diepte van 0,85m en wordt naarmate je verder loopt steeds dieper. Voor kinderen die kleiner zijn of die niet kunnen zwemmen is er een splashgedeelte met een glijbaan en een emmer die ineens een enorme hoeveelheid water laat vallen. Dit gaat best met een behoorlijke kracht. We hebben meerdere kinderen zien omvallen dus wees voorzichtig met hele kleintjes!

Behalve het zwembad mochten we ook de verse frietjes proberen die je bij het zwembad kan krijgen. Deze zijn echt heel lekker! Vers gemaakt en nog met de schil eraan. Die zou ik elke dag wel kunnen eten! Er stond ook een kraampje met blikjes drinken, vers fruit, snoep, zwembanden en nog wat andere spulletjes die van pas kunnen komen aan het zwembad. Een blikje drinken kost €2.

Natuurlijk wilden wij ook de glijbanen proberen. Bij de eerste – waar je met z’n 4-en naast elkaar gaat – dacht ik heel subtiel naar beneden te gaan. Maar je remt behoorlijk hard af aan het eind, waardoor je kletsnat wordt. De andere glijbaan heeft een paar bochten en gelukkig een subtieler eind. Deze vond ik zelf een stuk leuker. Wij mochten helaas niet de binnenglijbanen proberen, omdat deze open waren voor de “normale” bezoekers. Er is een deur waarmee je van het binnen- naar het buitengedeelte kunt gaan, maar deze was voor het event gesloten.

Rodelbaan, een Sprookjesbos en Waterglijbaan

Na het Media Event zijn we vrijwel tot sluitingstijd in Duinrell gebleven. We hadden het niet verwacht maar we hebben ons hier goed vermaakt. Aan het eind van de dag waren we in vrijwel elke attractie geweest. De Rodelbaan vind ik zelf nog steeds één van de leukste attracties. Hier zou wel meer toezicht moeten zijn. Een groepje jongeren vond het nodig om halverwege de baan te stoppen en uit te stappen voor een groepsfoto. Dat vind ik persoonlijk echt niet kunnen!

Na de Rodelbaan hebben we nog een rondje gelopen in het “Sprookjesbos” van Duinrell. Natuurlijk niet zo uitgebreid als de Efteling maar best geinig. Ze hebben hun best gedaan om de sprookjes interactief te maken.

Aan het eind van de dag probeerden we de waterglijbaan. Mijn vriend ging eerst, want ik wilde niet kleddernat worden. Hij kwam er vrijwel droog uit. Toen was het mijn beurt….ik was doorweekt! Tip: doe deze attractie niet aan het eind van de dag…

Wat vonden wij van een dagje Duinrell?

Het was jaren geleden dat wij voor het laatst in Duinrell zijn geweest. En het ligt nog wel om de hoek! We vonden het een leuke dag en het Park heeft ons echt positief verrast. Sinds ons laatste bezoek zijn er allerlei attracties bijgebouwd die ook leuk zijn voor grote kinderen en volwassenen. De omgeving van het Park is ook prachtig en je kunt ook een heel stuk lopen in de duinen.

Als je daar een paar dagen in een huisje of op de camping verblijft heb je al het entertainment binnen handbereik. Waar vindt je nou camping met zoveel te doen?!

Ook voor de bezoekers die een dagje gaan is er genoeg te doen om je tot sluitingstijd bezig te houden. Het binnengedeelte van het Tikibad heb ik helaas niet kunnen proberen. Dat moeten we bewaren tot een volgende keer. Het was er gisteren – waarschijnlijk door het weer – enorm druk. De rij stond tot buiten. Vanaf 16.00 is het een stuk goedkoper om het Tikibad in te gaan en gaat ook de Haagse jeugd massaal naar het zwembad. Mijn tip – als Haagse local – is om zo vroeg mogelijk op de dag naar het Tikibad te gaan. Veel mensen gaan eerst naar de attracties en daarna pas het zwembad. Doe je het omgekeerd heb je én korte rijen in het zwembad én bij de attracties!

Meer over Duinrell


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter