Voor achtbanen moet je naar Phantasialand!

Denk je aan achtbanen dan denk je aan Walibi. Maar wat veel mensen niet weten is dat je in Phantasialand ook genoeg thrillrides hebt om uit te kiezen. En daarvan een aantal zeer spannende achtbanen! Zoals je eerder hebt kunnen lezen was ik tijdens mijn laatste bezoek aan dit Duitse pretpark positief verrast over het attractie-aanbod. Hoewel het een klein pretpark is hebben ze vrijwel elke vierkante meter volgebouwd met verrassend goede attracties. Maar de grootste fan ben ik van de achtbanen in Phantasialand.

Hoeveel achtbanen heeft Phantasialand?

Even nadenken, ze hebben Taron en Raik, de Black Mamba, Crazy Bats, Winja’s Fear en Force (2 achtbanen in 1), Colorado Adventure en binnenkort ook F.L.Y. Er zijn in totaal 8 achtbanen in Phantasialand. Dat vind ik zelf best veel voor zo’n klein attractiepark.

En het zijn niet de minste achtbanen!

Zelf ben ik verliefd geworden op de Taron. Dat is toch wel zo’n geweldige achtbaan. Die kan ik iedereen aanraden. Al moet je wel tegen een stootje kunnen, want het is best een pittige rit. Taron is een multi-lanceer-achtbaan. Een hele mond vol. Het betekent niks anders dat je twee keer gelanceerd wordt. De eerste keer uit het station en de tweede keer tijdens de rit. Met name die laatste lancering is een hele bijzondere sensatie, mede doordat je daarna een bocht naar boven maakt.

De engste achtbanen

Durf je alles en ben je dol op achtbanen? Dan zou ik zeker in de Taron, Black Mamba en hopelijk binnenkort ook de F.L.Y. gaan. Hoewel er op dit moment nog niet zoveel bekend is over die laatste achtbaan weten we wel dat het een “vliegende” achtbaan wordt waarin je ligt. Waarschijnlijk vergelijkbaar met de Manta in SeaWorld Orlando.

Over de Taron heb ik het kort hierboven al gehad. De Black Mamba is een hangende achtbaan waarbij je diverse malen over de kop gaat. Daarnaast zijn de gebouwen heel dicht op de baan gebouwd waardoor je regelmatig het gevoel krijgt dat je tegen de muur knalt.

Achtbanen in Phantasialand voor het hele gezin

Zijn enge achtbanen niet jouw ding? Dan zijn er ook genoeg familie-achtbanen. Flying Bats bijvoorbeeld. Dit is een stalen achtbaan waarin je een VR-bril opkrijgt. Tijdens de rit voel je het karretje bewegen maar zie je het avontuur van 3 – zeer vreemde, maar wel grappige – vleermuizen.

Twee andere achtbanen die ik zelf heel leuk vond waren Winja’s Fear en Force. Deze kan je nog het beste vergelijken met Crush’s Coaster alleen dan zonder Nemo en zijn vriendjes.

Tenslotte de Colorado Adventure en Raik. Die eerste is een soort Big Thunder Mountain alleen minder mooi aangekleed maar wel een langere rit. Van de Raik was ik zelf niet zo’n fan. De rit is wel leuk, het is een boomerangachtbaan wat betekent dat je de rit eerst vooruit doet en dan achteruit. Wat ik er niet leuk aan vond was de wachttijd. Er rijdt namelijk maar 1 karretje, want het station maakt onderdeel uit van de rit.

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuwste posts

Meest gelezen

delingen