Home Blog Pizzasteen op de bbq was niet zo slim!

Pizzasteen op de bbq was niet zo slim!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Er is niks lekkerders dan een verse pizza uit een houtoven. Het liefst met een klein beetje zwart aan de onderkant en van die bellen erin. Dunne bodem, lekker krokant, zoals je die in Nederland nauwelijks kunt vinden. Enkel de echte Italiaanse pizzeria’s verkopen deze, maar daar kun je vaak niet afhalen.

Dus, dachten wij, dan kopen we een pizzasteen voor op de bbq. We hadden toen nog een grote Grill Guru Kamado, die kon goed warm worden en de warmte ook goed vasthouden. Ideaal voor een pizzasteen.

Sterker nog, wij kochten zelfs de pizzasteen van Grill Guru, kon niet misgaan, toch?

De pizzasteen op de bbq

Mijn vriend stookte de kamado goed op terwijl ik in de keuken de pizza belegde. Omdat de temperatuur van de bbq vrij hoog moest zijn moest deze ook langzaam warm worden, anders kon de bbq kapot gaan.

Dus wij heel langzaam opgewarmd, tergend langzaam totdat deze eindelijk de juiste temperatuur was.

We hadden de pizzasteen boven het vuur gelegd met daaronder vuurvaste stenen. Dit was de beste manier om dat te doen zo lazen we online.

Pizza klaar, bbq op temperatuur, tijd om te eten!

De eerste pizza ging best aardig. Niet zo lekker als bij de Italiaan maar smaakte wel goed. Dus wij kozen ervoor om nog een tweede pizza te maken. Dom dom dom!

Wat ging er mis bij de pizzasteen op de bbq?

We deden eigenlijk niks anders. De Grill Guru Kamado was nog keurig op temperatuur. Niet te heet. Pizzasteen lag boven het vuur.

En toen gebeurde het…

We hoorden plof.

In eerste instantie dacht ik de pizzasteen. Maar al snel bleek dat de vuurschaal van de kamado in 2-en was gebarsten. Bizar! Nou weten we inmiddels dat dat een kwaal is van de Grill Guru’s, en ze hebben deze ook netjes vervangen, maar op het moment zelf was het best zuur.

Zat je je te verheugen op verse pizza, schreef je je dure bbq af…

Hierna hebben we een andere kamado gekocht, maar nooit meer de pizzasteen gebruikt. We durven het simpelweg niet aan. En heel eerlijk, zo lekker als in de houtoven krijg je ze nooit.

Het enige wat daarbij in de buurt komt zijn de Ooni Pizza Ovens. Die worden heel heet en vrijwel iedereen is er lovend over.

Wij houden het voorlopig maar bij afhalen bij de Italiaan. Lekkerder en kost ons minder moeite. Plus, de bbq blijft heel!