Hoe lekker is New York Pizza?

Het viel mij laatst op hoe weinig mensen in mijn omgeving bestellen bij New York Pizza. Dominos en lokale pizzarestaurants kenden zij wel. Maar bij New York Pizza hadden zij nog nooit besteld.

En heel eerlijk. Wij bestellen hier ook pas sinds een paar jaar.

Niet, omdat er hier geen restaurant zat of dat ze niet bezorgden. Maar doordat we er in het verleden weleens besteld hadden en het toen niet zo heel lekker vonden.

Inmiddels is dat anders en bestellen we regelmatig een pizza hier.

Daarom antwoord op de vraag, hoe lekker zijn de pizza’s van New York Pizza?

New York Pizza review

New York Pizza heeft pizza’s in Amerikaanse stijl. Dus geen knapperige, dunne bodems. Maar van die dikke, fluffige deegbodems met veel toppings.

Van vlees, tot groente en zelfs fruit. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze beleggen pizza’s ermee. Natuurlijk met de bijbehorende sauzen.

Zelf neem ik altijd een pizza met zo min mogelijk toppings en zo’n dun mogelijke bodem. Die hebben ze ook bij New York Pizza. Al is dit niet hun specialiteit.

Waarom bestel je dan niet bij een Italiaanse pizzeria? Omdat ik bij New York Pizza 1 ding echt heel lekker vind, dat is de knoflookolie op de rand.

Je gaat er van uit je mond stinken, maar wat is het lekker. Zoutig, een klein beetje pittig, en vooral heeel veel knoflook. Als ik alleen al de rand zou kunnen eten ben ik al gelukkig.

Behalve dat neem ik meestal iets basics zoals een margherita of iets met veel kaas. Al dat vlees op een pizza hoeft voor mij niet.

De basispizza’s zijn lekker mede dankzij die knoflookrand. De tomatensaus die ze gebruiken vind ik zelf altijd erg zuur. Misschien proef je die meer als je minder toppings neemt maar dat vind ik echt het minst lekkere aan de pizza. Nou kan je die saus vervangen door bijvoorbeeld bbq-saus, maar dat vind ik dan weer niet passen op een pizza.

Houd je van veel toppings en saus op je pizza? Ga dan nog niet weg, want ook daar heb ik een testpersoon voor gevonden.

Mijn vriend houdt van zoveel mogelijk toppings op zijn pizza met een zo’n dik mogelijke bodem. Wat hem opvalt aan de pizza’s is dat de bodem vaak druipt van het vet. Hij neemt meestal de Hete Kip pizza, die volgens hem smaakt naar de Chili Chicken van de McDonalds.

De pizza is helemaal opgekomen dus ik ga er vanuit dat deze gesmaakt heeft. :)Hij heeft ook andere pizza’s geprobeerd maar komt toch elke keer weer op deze uit. De Hete Kip pizza is dus een blijvertje.

Dat vette waar hij het over had herken ik ook wel en vind ik best jammer. De pizza’s van New York Pizza hebben vaak een natte bodem door het vet. Dit zie je bij meer pizzeria’s maar bij New York toch wel iets meer.

Gerelateerd: Pizza eten in Den Haag? Dit zijn de beste – en lekkerste!

Zou ik er vaker bestellen?

Wij bestellen zo’n 1 keer per maand bij New York Pizza en dat blijven we voorlopig ook wel doen. Soms wisselen we af met Dominos of een lokale pizzeria. Eigenlijk vind ik deze onderling niet zoveel van elkaar verschillen.

Het enige pluspunt van New York is de knoflookolie rand. Die vind ik echt heel lekker. Zouden ze deze niet hebben dan weet ik niet of ik hier vaker zou bestellen.

Bij Dominos neem ik meestal de shoarmapizza – met die veel te zachte onherleidbare stukjes vlees. Maar die neem ik ook vanwege de knoflooksaus.

Zoals ik al schreef, ik word het gelukkigst van een pizza met weinig toppings. Het allerlekkerst vind ik prosciutto met rucola. Maar die zie je niet bij de bestelrestaurants. Best jammer eigenlijk.

Voor zo af en toe is het best een lekkere hap. De bezorging is altijd snel en de pizza is altijd heet wanneer deze wordt afgeleverd. Zo heet dat je echt even moet wachten anders krijg je blaren.

Als je er nog nooit hebt besteld dan zou ik New York Pizza zeker een keer proberen vanwege de knoflookolie. Ben je daar niet zo’n fan van? Dan kan je er een keer bestellen als afwisseling van de andere restaurants. Het is prima, net zo goed als een Dominos, alleen nog steeds stukken minder bekend.

Mocht je je nu afvragen waarom ik geen foto van mijn pizza heb geplaatst. Dat komt, omdat ik zo’n goede blogger ben dat ik er tijdens het eten achter kom dat ik nog een foto moest maken. En je wilt geen foto van een half opgegeten pizzapunt, toch? 🙂

Lees ook: mijn Johnnys Burger review!

[rwp_box id=”0″]

Laat een reactie achter

Scroll naar boven