Johnnys Burger Co review: mijn ervaring als hamburgerliefhebber!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je aan iemand in mijn omgeving zou vragen voor welk voedsel je mij midden in de nacht wakker kunt maken, dan zeggen ze zonder twijfel een hamburger!

Echt ik kan er niet genoeg van krijgen. McDonalds, Burger King, zelfs de hamburgers van de snackbar gaan erin. Zomers maak ik mijn eigen hamburgers op de kamado, maar nu het wat te koud is om te bbq-en hou ik het bij de grillpan of bestellen.

Daarom was ik hartstikke enthousiast toen ik las dat Johnnys Burger Co bij ons ging bezorgen. Het restaurant kende ik niet, maar van de naam werd ik al blij. Het klonk Amerikaans dus ik had hoge verwachtingen. Ook op de site weten ze hun burgers goed aan te prijzen.

Voldeed het aan mijn verwachting?

Het menu

Op het menu voornamelijk…hamburgers. Van standaard met kaas en/of bacon. Tot goed belegde met pulled beef. Ze hebben zelfs kipburgers, wraps en kipkluifjes.

Zo op het oog enorme burgers en meer dan genoeg keus. Zelf ging ik – heel saai – voor de Bacon Cheese. Hamburgers moeten voor mij zo “kaal” mogelijk zijn. Maar wel met lekker veel saus.

De hamburger is best prijzig, €7,75 en heel eerlijk verwachtte ik dat er dan ook frietjes of iets bij zouden zitten. Maar die moet je er los bij bestellen.

Andere bijgerechten zijn uienringen en aardappelpartjes. Hieronder vallen ook de kipsnacks.

Wij kozen voor uienringen en frietjes. Beiden €3,50 per stuk.

In totaal waren wij voor 2 hamburgers en 2 bijgerechten €22,50 kwijt.

Je kan ook een menu nemen waar je een bijgerecht, een drankje en een burger krijgt maar die beginnen bij €13,00. Dus dit was de goedkopere optie.

Hoe smaakte het?

De bezorging was snel en de hamburgers waren nog lekker warm. Ze zaten verpakt in een vetvrij papiertje, de patat/uienringen apart in een zak.

De porties waren enorm. Hamburgers groot en ook de bijgerechten te veel voor ons beiden. Eén bijgerecht was meer dan genoeg geweest. Na de hamburger zat ik al aardig vol maar een paar uienringen kunnen er altijd bij.

Deze waren wat vettig maar nog steeds geen straf om te eten. Er zit geen saus bij, deze moet je er apart bij bestellen als je dat wilt. Zelf pakte ik een fles bbq-saus uit de koelkast, dat smaakte er ook goed bij.

En dan nu de hamburger. Die was sappig, de saus lekker en er zat voldoende op. Er zat een beetje vette nasmaak aan maar niet storend. Het broodje was een standaard sesambolletje, helaas geen lekker brioche broodje.

Mijn Johnnys Burger Co ervaring

Als ik heel eerlijk ben heb ik er een dubbel gevoel bij. We hebben lekker gegeten, de portie was ruim voldoende en het smaakte goed.

Maar…

Het bedrag, €22,50 voor 2 burgers en friet, vond ik aan de hoge kant. Zeker, omdat de burger eigenlijk niet veel anders was dan die van de snackbar. En die zijn toch vaak wat goedkoper. Het was geen culinaire hamburger die je in een goed bbq-restaurant krijgt al kreeg ik via de site wel dat idee.

Gewoon een prima fastfood-burger die thuis wordt bezorgd.

Voor een bezorgrestaurant is de prijs gemiddeld en is het niet gek duur. Alleen er is toch een drempel om zoveel te betalen voor een “standaard” burger.

Mijn vriend had de pulled beef burger en die smaakte ook goed. Er zat ook veel van het rundvlees op, dus nogmaals aan de porties heb ik niks aan te merken.

Na de eerste ervaring hebben we nogmaals bij Johnnys Burger Co besteld, tijdens een kortingsactie. Toen waren wij voor 2 burgers en een bijgerecht €13,40 kwijt. Daar kon ik toch beter mee leven.

Dus, samenvattend, bezorging was prima en de burgers en bijgerechten smaakte goed. De porties zijn ruim voldoende en van één bijgerecht kan je prima met z’n 2-en eten. Het volledige bedrag zou ik er persoonlijk niet meer voor betalen maar als ze een goede kortingsactie hebben bestel ik er zeker nog een keer!