Home Efteling De 5 leukste rustige attracties in de Efteling!

De 5 leukste rustige attracties in de Efteling!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je vaker op deze website komt, dan weet je dat ik dol ben op achtbanen. Het kan mij niet hoog en snel genoeg. En dat terwijl ik gigantische hoogtevrees heb. Dat betekent overigens niet dat ik niet van rustige attracties houd. Een darkride, een rit in de trein, ook dat vind ik heerlijk als afwisseling van al dat achtbaangeweld.

Zelfs als je niet van achtbanen houdt zijn er gelukkig genoeg rustige attracties in de Efteling te vinden. Dit zijn de 5 leukste! De attracties staan niet op volgorde, je kunt zelf jouw favoriet kiezen!

Symbolica

Symbolica is de eerste attractie in de Efteling waarin hun mascotte Pardoes prominent naar voren komt. Tijdens een bezoek aan het paleis van de koning neemt hij je mee op een magische tocht door verborgen kamers in het kasteel. Totdat je uiteindelijk terechtkomt bij het feest van de koning.

In deze attractie zul je zelf als bezoeker ook wat handelingen moeten uitvoeren, al hoeft dat niet, maar hoort er stiekem toch wel bij.

De karretjes bewegen autonoom en zonder rails. Hierdoor bewegen ze soepel en zijn ze heel wendbaar. Dat zorgt voor een extra belevenis. En doordat er meerdere routes zijn moet je deze attractie eigenlijk vaker bezoeken.

Droomvlucht

Droomvlucht, mag ik zeggen toch wel één van de meest iconische attracties in de Efteling? Met al die glinsterende planeten, fonkelende sterren, prachtige elfjes en ietwat enge trollen.

Zelfs het muziekje is zweverig en neemt je mee naar een ontspannen wereld. Daarbij is het extra fijn dat de attractie best lang duurt. Zo kan je je voeten meteen ook wat rust geven.

Dit is één van de rustigste attracties in het park, waarbij je langzaam boven de grond zweeft. Aan het eind ben je helemaal tot rust gekomen en kan je de drukte in de Efteling weer aan.

Een absolute aanrader!

Carnaval Festival

Nou hoorde ik je het liedje wel neuriën…niet? Dan komt dat zeker nadat je in deze attractie bent geweest.

Tijdens deze rit maak je een reis rond de wereld langs allerlei vrolijken poppen. Zij beelden bewoners uit een bepaald land uit. Soms een beetje stereotypen, maar wel op een luchtige en grappige manier.

Behalve de mensen uit de landen kom je ook diverse dieren tegen. Die vind ik zelf het allerleukst. En ook Jokie en Jet, Efteling mascottes, zie je terug in diverse landen.

Dit alles gebeurt op een vrolijk – soms lichtelijk irritant – deuntje die je de rest van de dag niet meer uit je hoofd krijgt. Dus wees gewaarschuwd! Desondanks hoor een ritje in Carnaval Festival nou eenmaal bij je Efteling dag! Zeker doen.

Oude Tufferbaan en Monorail

De Oude Tufferbaan is een attractie waarin je zelf een auto kunt besturen. Nou hoor ik je denken, ik heb toch een rijbewijs, is dat dan niet saai? Nee, dit is echt één van de meest ontspannende attractie in het park.

Je hoeft namelijk niks te doen om toch bij je eindbestemming te komen. Gewoon blijven zitten en om je heen kijken. Een beetje genieten van de omgeving en verder je voeten rust geven.

Trouwens kinderen vinden het wel prachtig om in deze attractie plaats te nemen achter het stuur. Vaak kunnen zij niet wachten om hun familie rond te rijden. Dus ben je met kinderen dan mag je deze attractie echt niet overslaan.

Eigenlijk een soortgelijke attractie, maar dan enkele meters boven de grond vind je in het Laven land. Dit is een monorail waarbij je niks hoeft te doen, behalve te blijven zitten. Kijk om je heen naar hoe andere mensen op ontdekkingstocht gaan en zie het park op een andere manier. Kortom, ook deze een echte aanrader.

Fata Morgana

De laatste van de 5 rustige attracties in de Efteling is Fata Morgana. Hierbij maak je een rustig boottochtje door de wereld van duizend-en-een-nacht.

Je ziet er alle pracht, praal en rijkdom, in het Arabische fort. Met buikdanseressen en zelfs tijgers. Maar misschien wel het allerengst is de reus met de luier. Zelfs nu nog krijg ik de rillingen als ik de beste man zie. Als je weleens in deze attractie bent geweest snap je nu precies wil ik bedoel.

Verder is dit ook echt een hele rustige attractie, op het water dit keer, waarbij je alle tijd hebt om rond te kijken en van de attractie te genieten.

Dit waren ze, de 5 leukste rustige attracties in de Efteling. Tijdens het schrijven bedacht ik mij dat er nog veel meer rustige attracties zijn. Zoals de Pagode, die je tientallen meters boven de grond tilt, of de Gondoletta bootjes waarbij je een rustig tochtje maakt over een meer. Plus de 3D film Fabula, waar je meer leert over natuurbehoud en vriendschap.

Kortom, misschien is de Efteling wel juist de plek als je niet van thrillrides houdt! Laat je me weten wat jouw favoriete rustige attractie is?