Fabula, 4 dingen die je moet weten over deze Efteling show!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Fabula is de opvolger van Pandadroom, een 4D film vol speciale effecten, humor en schattige beestjes.

Pandadroom was zo’n attractie of show die ik standaard oversloeg. De film was voor mij te serieus voor een pretpark. Het rukte je weg uit de wereld vol wonderen en bracht je weer even met beiden voeten op de grond. Alleen laat dat nou precies niet zijn waarom ik naar de Efteling ga.

Na wat gedoe met het WNF heeft de Efteling een vorig jaar Pandadroom vervangen voor een nieuwe 4D film, Fabula.

Twijfel je of je in deze attractie moet? Dan zijn dit de 4 dingen die je moet weten!

Fabula is kindvriendelijker dan Pandadroom

Voor een pretpark als de Efteling vond ik Pandadroom best heftig. Het is natuurlijk belangrijk om kinderen op jonge leeftijd te leren over de natuur en hoe je daarmee dient om te gaan. Maar of de Efteling daar nou de beste plaats voor is…

Gelukkig is Fabula veel kindvriendelijker. Al zit ook hier een verhaal in.

Je maakt kennis met twee nieuwe Efteling personages

De film Fabula gaat over een beer en een eekhoorn. Superschattige, pluizige figuurtjes die regelmatig heel dichtbij komen. Het blijft natuurlijk een 4D-film met soms wat afgezaagde effecten.

Deze twee dieren vinden elkaar helemaal niet aardig maar door het lot worden zij toch samen gebracht om te kunnen overleven. Onderweg verandert de beer in allerlei andere dieren om te passen bij de veranderende omgeving.

Er zitten wat enge scenes in

Kijk, het blijft natuurlijk een animatiefilm voor kinderen. Maar ook dan kan het best eng zijn als je wordt aangevallen door een haai of leeuw. Zeker in 4D.

Houd er daarom rekening mee dat met name kleine kinderen dit eng kunnen vinden. Dat geschreven hebbende, het zijn wel roofdieren alleen niet heel eng weergegeven. Ze hebben iets knuffelbaar.

Over knuffels gesproken….

Er is nieuwe beer en eekhoorn merchandise

Bij zulke pluizige 4D-dieren hoort natuurlijk een even zo zachte knuffel. En die zijn er in overvloed. Na het verlaten van de zaal kom je terecht in de winkel met allemaal beer en eekhoorn merchandise. Plus daarbij de dieren waarin de beer verandert tijdens de film. Kortom, de kinderen kunnen ze allemaal verzamelen en thuis de film naspelen.

Heel snel doorlopen na de film dan maar! 🙂

Al met al vond ik Fabula een leuke film/show om een keer te bekijken. Of ik hem elk bezoek ga zien, dat weet ik niet, maar ik vind het in ieder geval een stuk leuker dan Pandadroom. Het past in ieder geval goed bij de Efteling en ik kan het een ieder aanraden. Zeker als je de film bezoekt als het begint te regenen of als het heel warm is. Zit je toch even een aantal minuten lekker binnen.