Hoe leuk is de Efteling als het regent?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zal je net zien, heb je er weken naar uitgekeken, ga je net naar de Efteling als het regent. Balen, zeker in deze tijd waarin je een bezoek vooraf moet reserveren. Niet getreurd, ook op een regenachtige dag is er genoeg te doen in de Efteling. Je moet alleen jezelf een beetje voorbereiden en sommige attracties plannen.

Wat neem ik mee naar de Efteling als het regent?

De één zweert bij een regenponcho, de ander heeft genoeg aan een paraplu. Zelf hoor ik bij die laatste groep en ik neem altijd voor de zekerheid een paraplu mee.

Het is mij namelijk weleens gebeurd dat ik in het Sprookjesbos stond en het begon te plenzen. Gelukkig kon ik toen vrij snel mijn paraplu uit de tas halen. Want plekken om te schuilen zijn er vrijwel niet.

Heb je liever een regenponcho dan is dat natuurlijk ook prima. Dan heb je twee handen vrij, met kinderen vaak praktischer. Een kleine tip, koop voor je vertrek naar de Efteling een paraplu of regenponcho bij de Action. Scheelt je een hoop geld, want in het park zijn deze items stukken duurder. Het is mij eigenlijk nooit opgevallen of ze in de Efteling regenponchos verkopen, omdat ik ze zelf niet draag.

Behalve een paraplu neem ik nog wat dingen mee:

  • Een plastic zakje die je kunt afsluiten, het liefst groot genoeg om alles in op te bergen wat niet nat mag worden
  • Extra paar sokken, er is niks irritanter dan natte voeten
  • Een losse regenjas, voor als het maar blijft regenen.

Zeker die eerste twee zijn gewoon onmisbaar. Als je natte voeten hebt krijg je blaren, plus dat gesop in je schoenen is gewoon een naar gevoel.

Zijn alle attracties open?

Wanneer het een klein beetje drupt, lichte regen, blijven de meeste buitenattracties gewoon open. Wij hebben in de regen in onder andere de Baron, de Python en de Vliegende Hollander gezeten.

Gaat het harder regenen of onweren dan sluit de Efteling een (groot) deel van de buitenattracties, in ieder geval tot de ergste regen voorbij is. Het komt eigenlijk bijna nooit voor dat het de hele dag regent, dus er zullen zeker momenten zijn waarop de lucht opklaart en je in de buitenattracties kunt.

Zorg dan ook dat je deze zo vroeg mogelijk op de dag bezoekt. Als later op de dag de attractie dicht gaat om wat voor reden dan ook, dan heb jij deze tenminste al af kunnen vinken.

Zit je in een buitenattractie en begint het ineens te regenen…ja, dan heb je pech. Dan zul je moeten wachten tot het eind van de rit om te kunnen schuilen.

Zoals ik al schreef zo zaten wij een keer in de Vliegende Hollander en kwamen we het gebouw uit en toen begon het te hozen, niet normaal. We waren kleddernat, maar ja, je kunt niet uitstappen dus er zat niks anders op dan wachten tot de rit voorbij was.

Welke attracties zijn overdekt?

De Efteling heeft best veel attracties waar je in kunt als het regent:

Er is ook op een regenachtige dag echt nog genoeg te doen en te beleven. En met een paraplu of regenponcho loop je door het Sprookjesbos zonder nat te worden.

Gaan de shows door als het regent?

Toen wij er waren ging Raveleijn gewoon door in de regen. Als bezoeker zit je overdekt, dus je zult lekker droog blijven.

De acteurs staan wel in de regen. Ik kan mij zo voorstellen dat ze de show stoppen wanneer het echt heel slecht weer wordt. Maar voor een beetje regen zijn deze stoere ridders niet bang.

Naar de Efteling als het regent of bezoek verplaatsen?

Of je naar de Efteling moet gaan als het regent of je bezoek beter kunt verplaatsen hangt van twee dingen af.

De eerste is of het je enige bezoek is aan dit park en dat je hierna niet meer van plan bent om (voorlopig) terug te gaan naar de Efteling. Als dat het geval is zou ik een andere dag plannen waarop geen regen wordt verwacht. Weet wel dat de weersverwachting bijna dagelijks verandert, dus plan niet te ver vooruit.

De andere reden om niet naar de Efteling te gaan als het regent is als je veel waarde hecht aan de buitenattracties. Als een bezoek aan de Baron, Joris en de Draak, de Python, de Vliegende Hollander en de andere buitenattracties er niet in zit, zou je dat jammer vinden?

Is het antwoord daarop ja, dan zou ik het bezoek verplaatsen als er regen wordt verwacht.

Wij hebben het ondanks de regen prima naar ons zin gehad, maar wij bezoeken de Efteling dan ook meerdere keren per jaar.