Fata Morgana in de Efteling

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De Fata Morgana in de Efteling is één van de bekendste attracties van dit pretpark. Geopend in 1986 en daardoor al jaren favoriet bij verschillende generaties. Grote kans dat jouw opa en oma ook nog in deze attractie zijn geweest. Hoewel het een attractie is voor alle leeftijden (kinderen onder de 1,20m onder begeleiding van een volwassene) is het ook een rit die voor nachtmerries zorgt. Dit is waarom!

Wat is de Fata Morgana darkride?

Hoewel er een kleine kans is dat je de Fata Morgana niet kent zal ik kort uitleggen wat je van deze attractie kunt verwachten. Tijdens deze darkride vaar je door een 1000-en-1 nacht sprookje. Veel pracht en praal, sieraden en ook wat enge figuren. Het is een vrij lange attractie, je bent bijna 7 minuten “onder de pannen”. En doordat je met veel mensen tegelijk in een bootje kunt, sta je er eigenlijk nooit lang te wachten.

Waar vind je deze attractie?

Hoewel het niet de meest spectaculaire attractie van het pretpark is, is het altijd mijn eerste stop in de Efteling. Gek he? Of doe jij dat ook?

De makkelijkste manier om bij de Fata Morgana te komen is om bij binnenkomst om het meer heen te lopen. Wanneer je de treinbaan bent overgestoken ga je direct naar rechts. Dan is het alsmaar rechtdoor totdat je rechts het gebouw van de Fata Morgana ziet. De ingang is even zoeken maar die zit helemaal in de hoek. Vanuit hier is het een klein stukje lopen naar de bootjes. Instappen doe je op zo’n eng draaiplateau, let goed op dat je niet valt!

Is de Fata Morgana rolstoeltoegankelijk?

De Fata Morgana in de Efteling is rolstoeltoegankelijk. Maar je moet wel zelf kunnen instappen – eventueel met ondersteuning. Neem daarom altijd een begeleider mee die je kan helpen tijdens de transfer.

Wanneer je deze attractie wilt bezoeken ga je naar de speciale rolstoelingang. Je krijgt dan toegang via de uitgang. Daarna wordt je naar een aparte ingang begeleid. Hierna zorgen ze dat het plateau langzamer draait of zetten ze deze zelfs helemaal stil zodat je rustig kunt instappen.

Je gaat gewoon in de “normale” bootjes, dat betekent dat je een traptrede naar beneden moet nemen. Wanneer dit niet lukt dan moet je de attractie helaas overslaan.

Wat bedoel je met nachtmerries?

Nou slaap lekker vannacht, hè ;)!

Hoewel de attractie geschikt is voor elke leeftijd zitten er best enge scenes in de Fata Morgana. Vooral de reus (met die enorme luier) kan angstaanjagend zijn voor (kleine) kinderen. Meer dan eens komen kinderen hier huilend en schreeuwend uit. Zijn jouw kleintjes hier gevoelig voor dan zou ik deze attractie zeker overslaan. Het duizend-en-een-nacht sprookje is niet alleen maar pracht en praal. Er zijn ook dieven, kerkers en enge beesten. Zeker kinderen geloven dat dit echt is, wat voor een hoop schrikmomenten kan zorgen.

Meer over de Efteling

Foto’s: Efteling