Menu
Efteling

Nieuwe attracties in de Efteling in 2020, reden voor een bezoek?

Hoewel veel mensen dol zijn op de Efteling, heb je vaak wel een reden nodig om er naartoe te gaan (behalve de superfans natuurlijk). Je wilt toch iets nieuws zien of doen. Dat geldt eigenlijk voor alle pretparken. Er zijn ook genoeg mensen die het na 1 bezoek aan Disneyland Parijs wel weer gezien hebben(onvoorstelbaar! :)). Daarom blijven pretparken vernieuwen en uitbreiden. Vandaag kijken we naar de nieuwe attracties in de Efteling in 2020. Is het tijd om dit jaar weer eens een bezoek te brengen aan dit attractiepark?

Nieuwe Efteling attracties in 2019

Voordat we naar dit jaar kijken, laten we eerst terugblikken op vorig jaar. Er waren best een aantal wijzigingen in attracties. De eerste was de sluiting van de Bobsleebaan. Deze geliefde attractie moest na een groot aantal technische storingen plaatsmaken voor een nieuwe achtbaan. Over deze achtbaan later meer.

Dan was er natuurlijk nog de sluiting van Pandadroom. Na 17 jaar – en een moeizame samenwerking met het WNF – werd het tijd voor een nieuwe film. Op 6 december konden de eerste bezoekers de nieuwe film: Fabula bewonderen. Deze 4D-film gaat over een beer die niet zo goed overweg kan met de andere bewoners in het bos. Hierop besluit Klaas Vaak dat de beer eens een kijkje moet nemen hoe andere dieren leven. Dit levert af en toe grappige, maar ook enge scenes op. Het blijft een 4D-film dus verwacht ook zeker wat speciale effecten.

LEES OOK:  Bosrijk - 6 dingen die je moet weten over dit Efteling vakantiepark!

In 2019 kwam er ook weer een nieuw sprookje bij: de Zes Zwanen. In dit sprookje zie je het verhaal van prinses Elisa. Haar 6 broertjes werden door hun boze stiefmoeder omgetoverd in zwanen. Alleen als Elisa 6 hemden van bos-astertjes breidt en 6 jaar niet lacht of spreekt kan zij de betovering verbreken. Je kunt dit sprookje te voet bekijken of in een zwaanbootje. Beiden zijn leuk om te doen, maar maak Elisa niet aan het lachen.

Nieuwe attracties in 2020

Tja, uhm, weinig heel eerlijk. Er komt in 2020 maar 1 nieuwe Efteling attractie bij: Max&Moritz. De familie-achtbaan op de plek van de Bob. Verwacht geen thrillride, dit is meer een instapachtbaan om (jonge) kinderen te laten wennen aan deze beleving.

Verder komt er weinig nieuws dit jaar.

Dan is er natuurlijk de vraag, is het de moeite waard om te gaan als er geen nieuwe Efteling attracties zijn?

Wil je echt nieuwe dingen beleven? Dan is de Efteling dit jaar misschien niet het pretpark voor jou. Je zou dan eens verder kunnen kijken naar pretparken over de grens zoals EuropaPark of Phantasialand. Ben je in 2019 niet naar de Efteling geweest of ga je met een gezin dan is het zeker leuk om de nieuwe PandaDroom, Fabula, te bekijken en om een bezoek te brengen aan het nieuwe sprookje.

Ben je al jaren niet meer geweest en zeggen Symbolica en de Baron je echt helemaal niks? Dan heb je echt wat gemist en is het zeker tijd om weer eens naar de Efteling te gaan.

LEES OOK:  Efteling tickets bestellen

Meer over de Efteling

Foto: Efteling

HANDIGE TIPS & SITES

  • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
  • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X