Droomvlucht in de Efteling: 3 redenen om deze attractie over te slaan!

Overslaan? Echt? Hoor ik je nu misschien denken.

Eigenlijk werkt dit artikel twee kanten op. Enerzijds geef ik je 3 redenen waarom je Droomvlucht moet overslaan.

Maar aan de andere kant, als dat voor jou geen reden is, dan moet je er zeker ingaan. Het blijft natuurlijk een magische attractie. En een perfect moment om je voeten even rust te geven.

Voor de mensen die Droomvlucht nog niet kennen, eerst iets over de attractie zelf!

De attractie

Droomvlucht is een darkride in de Efteling. In een karretje vlieg je door de ruimte langs planeten. Voordat je uiteindelijk landt in een wereld vol trollen en elfen.

Vanzelfsprekend doe je dit op een dromerige soundtrack.

Praktisch

De attractie zelf is voor kinderen van alle leeftijden toegankelijk. Zijn ze kleiner dan 1 meter? Dan moeten ze begeleid worden door een (groot)ouder of grotere broer of zus.

Je kunt hier ook gebruik maken van Baby Switch. Hierbij staat eerst 1 ouder in de rij, als deze is geweest dan mag de andere ouder erin zonder te wachten. Hierdoor kan er altijd iemand bij de kinderen blijven als ze niet in deze attractie willen.

Het is goed om te weten dat mensen die zich niet zelfstandig kunnen verplaatsen en hiervoor een rolstoel nodig hebben om veiligheidsredenen niet in deze attractie kunnen. Er is wel een alternatief waarbij zij de attractie beleven met een VR-bril op.

Wat valt er te zien?

Bron: Efteling

Droomvlucht bestaat uit meerdere scenes. Je ziet kastelen en zwevende planeten met honderden lampjes.

En je vliegt door werelden met elfen en trollen. Waar je hun kunt bekijken in hun eigen omgeving. Je ziet elfjes op de schommel en trollen die zich wassen in een beek. Allemaal heel dromerig en mooi.

Aan het eind vlieg je zelf ook door deze wereld en ga je door de bomen naar beneden totdat je weer op de grond staat.

Redenen om er niet in te gaan

Als je dit zo leest dan zou je er zo ingaan toch? Klinkt als een echte Efteling attractie vol sprookjesfiguren.

Waarom kan je deze attractie toch beter overslaan?

1. Er staat vaak een lange rij

Zelfs bijna 20 jaar na de opening van deze attractie is het er vaak nog ongelooflijk druk. Hoewel de drukte zich ook verplaatst heeft naar Symbolica (ook een magische darkride voor het hele gezin) blijft Droomvlucht immens populair.

Dat kan voor veel mensen een reden zijn om de attractie over te slaan. Wachtrijen van een uur zijn geen uitzondering en daar moet je maar net zin in hebben op je dagje pretpark.

Staat er een lange rij of verwacht de Efteling grote drukte? Wees dan op tijd in het park en ga direct naar Droomvlucht. Dan ben je de massa voor en sta je niet zo lang te wachten.

Bron: Efteling

2. Het is geen spannende attractie

De mening over deze attractie is verdeeld. Of je vindt het waanzinnig mooi en gaat er met liefde in, of je vindt het hartstikke saai.

Zeker als je niks met elfen, trollen en vliegende planeten hebt. En naar de Efteling komt voor de thrillrides dan zou ik deze attractie overslaan.

Ook grotere kinderen kunnen hier maar moeilijk stilzitten. De attractie is vrij lang – zo’n 4-5 minuten – je ziet ze richting het einde meestal al hun telefoon pakken. Of luid met elkaar praten. Wat dan weer sneu is voor de kleine kinderen die er echt van genieten.

Weet je nu al dat je kinderen of jijzelf dit niks vinden? Sla de attractie dan over. Scheelt ook weer wachten voor een ieder die dit wel erg leuk vindt.

3. Het voelt verouderd vergeleken met Symbolica

Symbolica is een veel nieuwere attractie dan Droomvlucht. Hierdoor is deze technisch ook een stuk geavanceerder.

Je zweeft niet op een afstandje langs wat scenes. Maar je zit er echt middenin. Dat komt ook door de karretjes die uit zichzelf bewegen en je mee op tour nemen.

Als je dat dan vergelijkt met Droomvlucht is die attractie minder dynamisch en voelt het verouderd aan.

Begrijp me niet verkeerd, dat heeft ook zo z’n charme. Het blijft natuurlijk een klassieker die bij veel mensen – bij mij ook – een plekje in het hart heeft gekregen. Alleen het blijft toch een attractie uit de jaren ’90. Tegenwoordig is er gewoon meer mogelijk en dat merk je als je het vergelijkt met nieuwere attracties.

Wie moet zeker wél in deze attractie gaan?

Droomvlucht blijft natuurlijk een klassieke attractie. Daarom alleen al zou ik erin gaan. Maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je geen nostalgische gevoelens hebt bij attracties.

Ga je met jonge kinderen dan is dit wel echt dé attractie om te bezoeken. De mooie elfjes en de grappige trollen zullen zij echt geweldig vinden. Denk maar eens aan de eerste keer dat jij in deze attractie ging, wat is jou bijgebleven? Mij de zwevende planeten met glitters en lichtjes.

Ken je deze attractie nog niet en ga je met kinderen dan zou ik ook zeker gaan. Ben je een volwassene en bezoek je de Efteling zonder kinderen? Dan is Droomvlucht alleen leuk als je van rustige attracties houdt. Wil je achtbanen en adrenaline? Sla deze dan over. Kan je een ontspannen rit waarderen? Dan zeker doen.

Tenslotte, is het aan het eind van de dag rustig bij Droomvlucht, heb je pijn in je voeten en wil je even rustig zitten. Dan weet je waar je naartoe moet!

Wat vind jij van Droomvlucht?

Leukste kortingsacties!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Polka Marina in de Efteling sluit en dat vind ik heel jammer!

Ja, het is echt waar, de Polka Marina in de Efteling gaat sluiten. Deze attractie is voor veel mensen, zoals voor mij, puur jeugdsentiment....

Review: Carnaval Festival in de Efteling

We kennen allemaal het deuntje. Waarschijnlijk bij het lezen van de titel neurie je het liedje van de attractie al mee. Carnaval Festival is...

Review: de Zes Zwanen in het Efteling Sprookjesbos

De Zes Zwanen is het nieuwste sprookje in het Sprookjesbos. Eentje met een heuse attractie, een zwanenbootje die je door het sprookje brengt. Of...

Max&Moritz review: dit vind ik van deze nieuwe Efteling achtbaan!

Nou ben ik niet zo hip en vaak niet één van de eerste die in een nieuwe attractie gaat. Maar tijdens mijn laatste bezoek...

Fabula, 4 dingen die je moet weten over deze Efteling show!

Fabula is de opvolger van Pandadroom, een 4D film vol speciale effecten, humor en schattige beestjes.Pandadroom was zo'n attractie of show die ik...

Vogel Rok Efteling: aansluiten of overslaan?

De Vogel Rok, oh die goede oude tijd waarin dit dé achtbaan was in de Efteling waar je in moest zijn geweest. De lange...

Nieuwste posts

Mijn Disney Kerstboom met Haunted Mansion thema

Vandaag heb ik mijn kerstboom neergezet en die wil ik toch even met jullie delen. Het is namelijk een Disney kerstboom, althans geïnspireerd door...

Lidl Kerstverlichting met app – review

Vanmorgen stond ik in alle vroegte bij de Lidl. In eerste instantie wilde ik de slimme kerstverlichting online bestellen, maar vandaag besloot ik toch...

AquaZoo Leeuwarden: bezienswaardigheden en korting

Nu ik in de wereld van de dierentuinen ben gedoken ontdek ik steeds meer parken waar ik nog nooit van had gehoord. AquaZoo Leeuwaarden...

Meest gelezen

Symbolica in de Efteling: leuk voor alle leeftijden?

Symbolica is één van de nieuwere attracties in de Efteling. Je kunt het gebouw niet missen. Wanneer je bij binnenkomst alsmaar rechtdoor blijft lopen,...

Villa Volta Efteling review – op je lijstje of niet?

"Dit huis, dit vervloekte huis".... Ja ik ben zo iemand die een groot deel van de tekst van menig attractie kan meepraten. Vroeger was...

Joris en de Draak: niet zo onschuldig als het lijkt!

Bij de Efteling verwacht je sprookjes, elfjes en andere schattige wezentjes. Het pretpark heeft iets liefs, iets aandoenlijks. Dat geldt ook voor de meeste...
delingen