De leukste plaatsen voor een Belgische Kust vakantie!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Voor een fijne vakantie aan het strand hoef je helemaal niet ver te reizen. In België hebben ze namelijk een heel mooi strand waar ook nog heel veel te doen is. Zo zijn er een hoop mooie steden die pal aan het strand liggen en zijn er daarnaast ook nog eens een hele hoop verschillende activiteiten die je in de buurt van deze steden kunt uitvoeren. Daarnaast is het voordeel natuurlijk dat België helemaal niet ver weg is. Je kunt er gemakkelijk met de auto heen rijden. Toch is de kust van België best lang en kan het dus flink verschillen hoe ver je nou eigenlijk met de auto moet rijden naar de bestemming.

Het weer aan de kust van België

Het weer in België is vrij vergelijkbaar met het weer van Nederland. Dat geldt dus ook aan de Belgische kust. In de zomer kan het er prachtig weer zijn en is het aan de kust goed vertoeven door het frisse windje wat er waait. In de herfst en wintermaanden is het dan weer wat minder qua weer. Toch kun je er alsnog genoeg beleven aan de kust van België. Het uitzicht wordt er namelijk niet minder om bij een strandwandeling en er zijn ook genoeg activiteiten die je binnen kunt uitvoeren. We gaan je laten zien wat de leukste bezienswaardigheden zijn aan de Belgische kust en waar je deze kunt vinden.

De leukste plaatsen aan de Belgische kust

1. Knokke Heist

Knokke Heist is de ideale mix voor een goede vakantie. Het is een plaats die vrij Noordelijk in België ligt. In deze gemeente vind je een hoop cultuur in de vorm van musea en kunstgalerijen. Daarnaast vind je er een hoop winkels waardoor de mensen die op zoek zijn naar leuke winkels ook aan hun trekken komen en als laatste is er ook nog een mooi natuurgebied genaamd ’t Zwin. Dit natuurgebied heeft een prachtige vlindertuin en staat bekend om de vele watervogels die er jaarlijks neerstrijken. Er is dus genoeg te doen tijdens een vakantie in deze plaats.

2. De Panne

Vrijwel in het zuiden aan de Belgische kust vind je de plaats de Panne. De Panne staat bijvoorbeeld bekend om de vele stranden die er zijn. Zo zijn er kilometers aan uitgerekte stranden waar je kunt genieten van een fijne wandeling. De zee wordt veelal gebruikt voor watersporten en de Panne is dan ook een uitvalbasis voor surfers en andere watersporters.

Daarnaast is de Panne de ideale plek voor een vakantie met kinderen omdat het pretpark Plopsaland hier in de buurt ligt. Dit is een bekend pretpark waar de kids al hun helden van Studio 100 kunnen ontmoeten. Ook voor een bezoek aan Plopsaland is de Panne dus een goede uitvalbasis en dan kun je natuurlijk direct een bezoek aan het prachtige strand erbij aan plakken.

3. Oostende

Oostende is een vrij bekende plaats aan de kust van België en dat komt ook omdat dit direct de grootste stad is aan de kust. Dat zorgt er direct ook voor dat er een hoop te doen is in Oostende.

De plaats staat natuurlijk bekend om het strand, maar Oostende zorgt er daarnaast voor dat het een stad is waar voor alle toeristen iets te doen is. Denk aan prachtige architectuur in de vorm van kerken, een hele mooie natuur in het Maria Hendrikapark en cultuur door middel van het zandsculpturenfestival wat hier elk jaar gehouden wordt tijdens de zomervakantie.

Daarnaast is er natuurlijk voldoende te vinden in Oostende wat betreft accommodatie en kun je genieten van heerlijke vis specialiteiten bij een van de vele restaurants in de stad.

4. Blankenberge

Ook Blankenberge is een echte toeristentrekker aan de Belgische kust. Deze plaats staat vooral bekend om zijn grote pier die de zee in loopt. De pier is maar liefst 350 meter lang en daardoor heb je bijna het idee dat je de Noordzee in loopt. Aan het einde van de pier vind je een mooi restaurant.

In Blankenberge is verder een Sea Life Centre aanwezig waar je maar liefst 50 verschillende aquaria kan bewonderen. Daarnaast is er een groot natuurgebied waar je altijd mooi kunt wandelen of fietsen. Kortom. Er is genoeg te doen in Blankenberge, wat dan ook jouw voorkeur mag hebben.

5. Koksijde

Ben je een echte natuurliefhebber dan ben je in Koksijde aan het juiste adres. Je vindt hier maar liefst 700 hectare aan natuurgebied. Dit vraagt natuurlijk om een vakantie met veel wandelingen en fietsroutes. In het natuurgebied kom je daarnaast ook de hoogste duin van België tegen.

De duin, de Hoge blekker, is ongeveer 33 meter hoog en geeft dus een fraai uitzicht wanneer je deze beklommen hebt. Daarnaast vind je er ook een hoop musea en een Noordzeeaquarium. Ben je uitgewandeld en heb je genoeg van de natuur gezien dan eet je een heerlijk diner in een van de vele restaurants.

6. Zeebrugge

Zeebrugge staat vooral bekend om zijn internationale haven. Hier komen dagelijks een hele hoop schepen aan. Het is dus heel gaaf om eens een kijkje te nemen bij de haven zodat je kunt zien wat er allemaal dagelijks gebeurt. Ook staat Zeebrugge bekend om het eten.

Ben je een visliefhebber dan kun je hier gerust plaatsnemen bij een van de vele restaurants. Verser kun je de vis bijna niet vinden. In de haven is het mogelijk om een boot te nemen naar Thorntonbank. Hier vind je een windmolenpark wat gebouwd is op zee. Ook Zeebrugge heeft dus voldoende activiteiten.

7. Middelkerke

Voor een heerlijke dag aan het strand ben je in Middelkerke aan het juiste adres. Je vindt hier alles wat betreft de Belgische kust en kunt zelfs een kijkje nemen in museum Kusthistories om te leren over de geschiedenis van de Belgische kust en het toerisme wat hier natuurlijk veelal op af komt.

Op het strand zelf is ook genoeg cultuur te bewonderen. Zo zie je op het strand bijvoorbeeld bijzondere standbeelden van bekende stripfiguren. Een combinatie van strand en cultuur vind je in Middelkerke.

Tot slot

Een vakantie aan het strand wat je kunt combineren met toeristische bezienswaardigheden hoeft dus zeker niet ver weg te zijn. Ook is het niet nodig om te vliegen naar een leuke bestemming. In België kun je namelijk alles doen wat dat betreft en je bent na de vakantie ook zo weer thuis. Zoals je merkt is er echt genoeg te doen in België en daarnaast hoef je in een hele hoop plaatsen niet eens een andere taal te spreken. Al met al de perfecte locatie voor een mooie vakantie aan het strand.

Lekker op vakantie naar de Belgische Kust?