Fitbit luxe review: net zo goed als de andere Fitbit horloges?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dit is alweer mijn derde horloge: de Fitbit Luxe. Hiervoor heb ik ook de Fitbit Inspire HR en de Fitbit Charge 4 gehad. Beide prima horloges, maar toch werd het weer tijd voor een nieuwe.

Er is namelijk iets wat mij altijd enorm irriteert aan smartwatches. Of dat nou een Fitbit is of een Apple Watch, ze laten allemaal een deuk achter in je arm. Zeker als je het horloge dag en nacht draag zoals ik.

En die deuk gaat pijn doen na een tijdje. Daarom ben ik nog steeds op zoek naar een smartwatch die wel lekker zit. Plus mijn arm niet indeukt. Ditmaal probeer ik de Fitbit Luxe, zou dit ‘m dan eindelijk zijn?

Wat is de Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe is, net als andere Fitbits, een slim sporthorloge. Het horloge motiveert je om meer te bewegen op een dag door je inzicht te geven in het aantal stappen dat je zet en het aantal calorieën dat je op een dag verbrandt. Je zult er niet meteen van afvallen, maar je merkt wel dat je ongemerkt meer gaat bewegen.

Het grote verschil tussen de Fitbit Luxe en andere sporthorloges is het formaat. Het is een heel smal horloge. Heel erg verfijnd, zeker als je het vergelijkt met een Apple Watch.

Net als de Apple Watch koppel je de Fitbit Luxe heel eenvoudig aan je telefoon en kun je berichten ontvangen op je horloge en zien wie jou belt. Hier houden de slimme opties en apps wel op. De Fitbit is toch meer gericht op sportieve prestaties.

Maar is daarbij ook geschikt voor mensen zoals ik die niet zo’n fan zijn sporten/bewegen.

Wat zit er in de doos van een Fitbit Luxe?

De Fitbit Luxe zit in een klein, schattig doosje. In het doosje zit:

  • Het Fitbit horloge
  • Een langer bandje
  • Een oplaadkabel (zonder adapter)

Het zit allemaal netjes opgevouwen in het kleine doosje hierboven. Zoals je ziet, heb ik gekozen voor het lichtroze horloge met een goudkleurige kast. Net als met veel andere Fitbits en slimme horloges kunt je voor de Fitbit Luxe later nog extra bandjes bestellen in andere kleuren. Dus je kunt afwisselen en variëren.

Er bestaat ook een versie van de Fitbit Luxe waarbij je nog een extra oplaadkabel krijgt en een extra bandje in een andere kleur. Als die duurder is, zou ik deze persoonlijk niet nemen, je koopt al deze onderdelen voor weinig bij Aliexpress.

Tenslotte krijg je bij deze versie 6 maanden gratis Fitbit Premium. Dit is een abonnement die je nog meer inzicht geeft in je gezondheid met een aantal extra grafiekjes. Is het leuk? Ja. Gebruik je het? Nee.

Bestel hier jouw Fitbit Luxe

Hoe zit de Fitbit Luxe?

Hierboven schreef ik al dat ik smart horloges, van Fitbit of Apple, niet heel lekker vind zitten. Dat komt, omdat deze altijd een soort uitstulping aan de onderkant hebben. Dit is om goed metingen te kunnen verrichten. Alleen dan krijg je dus een deuk in je pols.

De Fitbit Luxe is het eerste horloge dat ik probeer die dat niet heeft. En dat zit heerlijk.

Doordat ik maar kleine polsen heb staat het horloge heel sierlijk. Niet zo’n groot, lomp ding maar een vrouwelijk horloge. Plus het is zo ontzettend licht dat je nauwelijks voelt dat je de Fitbit Luxe om hebt.

Sterker nog, ik vergeet soms nog weleens dat ik dit horloge draag. Gelukkig houdt het horloge wel alles bij, waaronder:

  • Hartslag
  • Verbrande calorieen
  • Gelopen stappen
  • Sportactiviteiten
  • Slaap
  • en meer

Het horloge is waterdicht dus je kunt er zelfs mee douchen of in bad, als je dat zou willen.

Is de Fitbit Luxe beter dan andere Fitbit horloges?

Zelf heb ik twee Fitbit horloges gehad (en weggegeven), de Fitbit Inspire HR en de Fitbit Charge 4. Beide echt hele fijne horloges. De Inspire HR is een basic versie van de Fitbit en perfect om te proberen of het concept bij je past.

Dan zou ik wel de HR-uitvoering nemen. Deze meet namelijk je hartslag en kan zo beter een goede inschatting maken van de calorieën die je hebt verbrandt.

De Charge 4 is een luxere variant van de Fitbit en een stuk groter dan de Inspire. De reden waarom ik dit horloge kocht was, omdat de Inspire een bult onder het horloge heeft wat een afdruk achterliet op mijn pols, de deuk waar ik het al eerder over had. Ook bood de Charge 4 meer slimme opties dan de Inspire. Daarom hakte ik de knoop door en ging ik voor een nieuwe Fitbit.

Maar na een paar weken verruilde ik mijn Charge 4 voor een Apple Watch. Waarom? Ook de Charge 4 liet een deuk achter in mijn arm en dat deed zeer. Van de Apple Watch had ik gehoopt dat deze dat niet zou doen, maar helaas. Daarom nu bij de Fitbit Luxe.

Heb je nu al een Fitbit en ondervind je niet hetzelfde probleem met de deuken? Dan zou ik persoonlijk niet overstappen naar de Fitbit Luxe. De opties zijn vrijwel hetzelfde bij alle typen Fitbits. De Fitbit Luxe heeft een kleiner scherm waar je niet alle informatie op kwijt kan. Niet ideaal als je de stappen en andere informatie vaak raadpleegt.

Vind je je huidige Fitbit te groot of lomp? Maar kun je wel de opties, zoals de calorieën en stappen, waarderen? Dan kan de Fitbit Luxe een fijne upgrade zijn.

Tip! Fitbit Luxe kopen

Voordelen van de Fitbit Luxe

Het allergrootste voordeel van de Fitbit Luxe is het formaat. Geen lomp sporthorloge, maar sierlijk en verfijnd. Het komt nog het meest in de buurt van een echt horloge.

De Fitbit Luxe is zo licht dat je deze nauwelijks voelt. Toch doet deze goed z’n werk en worden alle vitale metingen verricht.

Het is alles wat je van een Fitbit mag verwachten, maar dan in een sierlijke verpakking. Ideaal voor mensen die graag een sport- of smarthorloge willen zonder een enorm apparaat om je pols.

Fitbit Luxe nadelen

Zijn er ook nadelen? Ja zeker.

Allereerst is het qua opties geen upgrade van andere Fitbits. Sterker nog, bij de meeste Fitbit horloges kun je de gegevens raadplegen op je scherm, bij de Fitbit Luxe is dit zeer beperkt.

Ook heeft dit horloge geen knop meer aan de zijkant om aan te zetten. Hierdoor moet je soms meerdere keren achter elkaar op het scherm tikken om de tijd te kunnen zien. Dat moet handiger kunnen.

Tenslotte is het echt een klein horloge. Dus heb je wat bredere polsen dan zal deze compleet wegvallen.

Fitbit Luxe kopen of niet?

Persoonlijk zou ik de Fitbit Luxe alleen kopen als je momenteel geen Fitbit hebt en je een Fitbit/sporthorloge wil die wat vrouwelijker/sierlijker is. Maar wel de functies heeft van andere slimme horloges.

Het is een mooi horloge om te zien en deze zit ook erg lekker. Heel licht, je merkt bijna niet dat je het horloge draagt.

In de Fitbit app vind je alle gegevens terug dus het is niet zo erg dat je dit niet ziet op het scherm van je horloge. Behalve als je echt heel sportief bent. Dan is dit waarschijnlijk niet het horloge voor jou.

De Fitbit Luxe kopen of niet? Ik ben er heel blij mee dus ik zeg kopen!