Home Blog Hoe oud/lang moet je zijn voor Walibi Holland?

Hoe oud/lang moet je zijn voor Walibi Holland?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Walibi Holland is een ontzettend leuk pretpark waar liefhebbers van achtbanen zich uitstekend zullen vermaken. Net als in veel andere pretparken gelden ook hier minimale lengtes om een attractie te bezoeken. Daarom zal dit park niet voor iedereen geschikt zijn.

Bij de ingang van Walibi staat bovenstaand bord. Hartstikke handig om je lengte te checken, maar dan ben je al op het park. Het liefst wil je natuurlijk meteen weten of je ergens in mag. Voordat je naar Walibi gaat!

Minimale lengte Walibi attracties

Laten we beginnen met een overzicht van de minimale lengtes voor Walibi attracties:

  • Goliath: 140cm
  • Untamed: 120cm
  • Condor:140cm
  • Speed of Sound: 120cm
  • Xpress Platform 13: 120cm
  • Lost Gravity: 140cm

Verder geldt voor het grootste deel van de attracties een minimum lengte van 90cm. Zijn er kinderen bij die kleiner zijn dan 90cm dan mogen zij maar in een handjevol attracties.

Vanaf welke leeftijd is Walibi Holland leuk?

Toen wij er waren was het grootste deel van de bezoekers middelbare scholier. Dus denk zo tussen de 12 en 16 jaar. Je merkt ook wel dat het park gericht is op deze doelgroep.

Veel thrillrides natuurlijk om stoer te doen bij je vrienden. De slogan Hard Gaan past hier natuurlijk ook bij en de lengte van minimaal 140cm om in alle attracties te mogen.

Al met al zagen wij tijdens onze dag in Walibi Holland weinig gezinnen met jonge kinderen.

Dat is niet zo vreemd, omdat er voor hen weinig te doen. Er is een kindergedeelte met wat kleine, kermisachtige attracties. Niks mis mee, maar met kleintjes ben je hier vrij snel uitgekeken. Je kunt ze wel meenemen en entertainen terwijl grotere kinderen zich vermaken in de achtbanen. Maar heb je alleen maar kleintjes dan zou ik persoonlijk kiezen voor andere pretparken als de Efteling of Julianatoren.

Wil je als volwassen pretparkliefhebber een dagje uit? Dan kan ik je Walibi aanraden. Zeker als je van achtbanen houdt. Untamed is echt de beste achtbaan van Nederland.