IJburg Strand

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het IJburg strand is een relatief nieuw strand in Amsterdam IJburg, aan de oostkant van de stad. Het is de ideale plek om op een warme dag de stad uit te vluchten voor wat verkoeling. Of juist lekker een frisse neus te halen na een lange dag werken.

Het strand bestaat uit een brede zandstrook, een zwemgedeelte die afgezet is met drijvers en een aantal sportvelden. Ook is er horeca aanwezig, zijn er toiletten en in het zomerseizoen is er een strandwacht aanwezig die de boel goed in de gaten houdt.

In de wintermaanden mogen honden ook mee het strand op, tijdens het zomerseizoen helaas niet. Strand IJburg is qua ligging niet het meest bereikbare strand. Er zijn maar een aantal parkeerplaatsen en je moet betalen om hier te mogen staan. Dan is het handiger om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Andere stranden in de buurt van Amsterdam liggen aan de westkant van de stad, aan de Noordzee. Hoewel het strand zich bevindt in andere steden worden ze vaak bij Amsterdam gerekend. Leuke stranden in de regio om te bezoeken zijn IJmuiden, Zandvoort en Bloemendaal. Of maak een wandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen.