Menu
Dagje uit

Wat is er te doen in Zandvoort aan zee?

Zandvoort is één van de bekendste badplaatsen van het land. Het wordt dan ook jaarlijks overspoeld met toeristen en op hele warme dagen of tijdens een race is het bijna onmogelijk om er te komen.

Zelf kom ik eigenlijk alleen in Zandvoort voor het circuit, al is dat dit jaar natuurlijk anders, maar er is nog veel meer te doen. Wil je een dagje naar Zandvoort aan Zee? Dan zijn dit de dingen die je er kunt doen en zien!

Waar ligt Zandvoort? En hoe kom je er?

Zandvoort ligt langs de noordzee, net boven Amsterdam. Het is heel goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer, al zou ik op warme dagen of tijdens een raceweekend met de trein komen. De badplaats heeft een eigen station en vanaf hier loop je makkelijk naar de kust.

Parkeren doe je direct aan de kustlijn. Hier is een strook met allemaal parkeervakken gemaakt. Ook in het centrum zijn wat parkeerplekken beschikbaar. Het aantal is wel zeer beperkt dus weer er vroeg bij. Houd er verder rekening mee dat je niet in de woonwijken mag parkeren, dit is voor vergunninghouders.

Wat is er te doen?

Dit is voornamelijk een badplaats. Dat betekent een boulevard, strandtenten en een ruim strand waar je op je eigen handoek kan liggen of een bedje kunt huren. Veel mensen uit de omgeving zoeken het strand op voor verkoeling tijdens de zomerse dagen. Hierdoor kan het er echt heel druk worden.

  Hoe eng is de Lookout Swing op de A'DAM toren in Amsterdam?

Op minder tropische dagen kan je hier nog steeds lekker langs de boulevard lopen of eten bij één van de strandtenten. Verder bestaat het centrum uit gezellige winkelstraatjes met van die authentieke (soms ietwat toeristische) winkeltjes.

Net als in veel andere badplaatsen kan je hier ook terecht voor diverse watersporten. Je kunt de spullen zelfmeenemen of huren bij één van de verhuurbedrijven.

Naar Circuitpark Zandvoort

In de voorgaande jaren was ik elk jaar wel in Zandvoort te vinden om een race bij te wonen. Gewoon voor de sfeer, de gezelligheid en natuurlijk de auto’s. Mijn favoriete raceklasse op Zandvoort was de DTM, die inmiddels op Assen verreden wordt. Maar ik heb hier ook weleens in een ongelooflijke plensbui bij de A1 gezeten, een raceklasse die inmiddels niet meer verreden wordt.

Ga je naar de formule 1 op Zandvoort, sterkte… Nee, zonder gekheid, ik hoop echt dat ze het verkeer dan goed weten te regelen, want zelfs met de minder populaire raceklasse DTM moest je er vroeg bij zijn om een plekje te krijgen.

Meestal kan je bij je entreeticket ook een parkeerkaartje kopen. Deze is dan geldig voor één van de parkeervakken tussen Zandvoort en Bloemendaal. Meestal als je richting Zandvoort Centrum rijdt is er nog wel een plekje te vinden, mits je vroeg bent tenminste. Maar nogmaals, ik ben heel benieuwd hoe ze het gaan doen, we gaan het volgend jaar zien denk ik.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Mijn website host ik bij Cloudways op een DigitalOcean server in Amsterdam. Dit is een eigen server (VPS), heel makkelijk in te stellen en razendsnel, want je hoeft je snelheid niet met anderen te delen. Ze hebben zelfs een gratis verhuisservice en verhuistool en je kunt ze 24/7 bereiken. Oh en dat voor nog geen €20 per maand, ik ben fan! Je kunt het nu zelf ook gratis proberen.
  De 4 leukste pretparken voor volwassenen
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    X