Wie is Bollo de Beer?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Tijdens mijn zoektocht naar leuke vakantieparken vlakbij pretparken stuitte ik op Bollo de Beer. Heel eerlijk had ik nog nooit van deze beer gehoord. Jij wel? Voor wie Bollo niet kent, hij is de mascotte van Landal Greenparks. Bij vrijwel alles wat met kinderen te maken heeft duikt onze berenvriend op. Hij heeft zelfs een app. Tijd om eens uit te zoeken wie hij nou precies is en wat hij doet op de parken.

Bollo de Beer

Bollo is een kidsvakantie mascotte. Hij heeft er zelfs een award voor gewonnen. Gekleed in zijn “ranger-outfit” zie je hem overal op het park waar iets voor kinderen te doen is. Is er een kidsclub? Dan is Bollo van de partij. Dat geldt ook voor shows en andere activiteiten op het park

Je kunt vanzelfsprekend ook met hem op de foto. Praten kan hij niet, maar hij geeft wel knuffels of een handje als je iets meer afstand wilt.

Hij woont zelfs op de parken en je kunt zijn huisje bezoeken als je dat wilt. En geef je Bollo de Beer een kaart, brief of tekening? Dan stuurt hij altijd een reactie terug.

De Bollo app

Zijn je kinderen op vakantie helemaal fan geworden van Bollo en krijgen ze niet genoeg van hem? Dan kan je de Bollo app downloaden voor iOS en Android. Op de tablet kunnen ze dan spelletjes spelen en verhaaltjes lezen.

En onze Bollo heeft tegenwoordig ook een eigen serie die je via de app kunt bekijken. Er zijn 24 aflevering met de berenvriend in de hoofdrol. Deze zijn speciaal voor kinderen tot 6 jaar gemaakt.

Wil je zeker weten dat je kinderen iets kindvriendelijks kijken dan kan je een Bollo-filmpje opzetten. Het is daarnaast ook een goede manier voor kinderen die bang zijn om ze alvast aan de beer te laten wennen, zodat ze niet gillend de kidsclub uitrennen.

Kidsbuffet

Wist je dat Bollo ook goed kan koken? Op veel van de vakantieparken is er een Bollobuffet. Hier kunnen kinderen zelf hun bordjes volscheppen met allerlei lekkers en dit vervolgens opeten in hun eigen gedeelte van het restaurant.

Dit alles natuurlijk terwijl de filmpjes van Bollo op de achtergrond spelen en misschien komt de beer zelf ook een kijkje nemen.

Reacties op Bollo

Kinderen vinden Bollo óf heel leuk en zijn gelijk fan óf ze vinden hem doodeng en dan krijg je ze met geen mogelijkheid meer naar de kidsclub. Zeker, doordat Bollo overal is, is het lastig om voor kinderen die bang voor hem zijn een leuke activiteit te vinden.

Om dit te voorkomen zou je ze vooraf alvast kunnen voorbereiden met de filmpjes en de app, zodat ze hem kennen en meer openstaan voor een ontmoeting. Maar zelfs dat biedt geen garantie.

In Disneyland Paris zie je dat ook heel vaak. Hoewel ze Mickey of Donald kennen van de tv is zo’n levensgrote variant toch wel heel eng. Dat is met Bollo niet anders.

Hoe reageren jouw kinderen op Bollo? Deel jouw verhaal onder het artikel!

Foto: Landal