Attracties in Duinrell die je niet mag missen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Duinrell is een attractiepark in de duinen van Wassenaar. Het ligt net buiten de stad Den Haag vlakbij de zee. Je kunt er behalve attracties bezoeken ook zwemmen in het Tikibad of logeren in een Duingalow op het vakantiepark. En natuurlijk een wandeling maken door de bossen en duinen die deel uitmaken van het terrein. Een veelzijdig pretpark dus. Maar hoe zit het met de attracties in Duinrell, zijn die de moeite waard?

De leukste attracties in Duinrell

Mijn top 3 attracties in Duinrell zijn de Falcon, de rodelbaan en de Splash. Dit zijn toch wel de meest unieke attracties in het pretpark. Daarnaast heb je het Tikibad waar ik een eigen paragraaf aan zal wijden.

Thrillrides

De Falcon is de leukste achtbaan in Duinrell. Doordat ik het pretpark nooit extreem druk is staan er geen wachttijden bij de attracties. Dat is best gek. Zeker als je de Efteling of Disneyland Paris gewend bent waar je zelfs de wachttijden kunt zien in een app. Voor de Falcon stonden wij ongeveer 15-20 minuten te wachten. Prima te doen én dat voor zo’n leuke achtbaan.

Je begint de rit gelijk vrij extreem. Het karretje wordt recht naar boven getakeld. Om vervolgens aan de andere kant weer recht naar beneden te gaan. Hierna ga je meerdere malen over de kop om tenslotte in het station uit te komen. Je zou deze attractie kunnen beschrijven als de Baron 1898-light.

Een andere thrillride is de rodelbaan. Deze takelt je een aardig eind omhoog tussen de bomen. Alleen al voor die ervaring zou ik er in gaan. Daarna ga je over een bochtig parcours terug naar beneden. Je kunt zelf bepalen hoe hard je wilt gaan. Maar ik zou lekker volgas gaan, het is minder eng dan je denkt…

Tenslotte heeft Duinrell nog een paar andere thrillrides: de achtbaan Dragonfly, de Waterspin waarbij je heel vaak over de kop gaat, Wild Wings waarbij je zelf kunt bepalen hoe vaak je over de kop gaat en de Mad Mill – de extremere variant van de schommelboot.

Voor families

Duinrell is voornamelijk een familiepretpark. Leuk voor jong en oud. Dat geldt ook voor de meeste attracties.

De Kikkerbaan bijvoorbeeld is een achtbaan die ook voor jonge kinderen geschikt is. Sterker nog, als volwassene zit je er niet heel comfortabel in.

Een attractie waarbij je moet werken is de Monorail waar je nog ouderwets moet fietsen. Tijdens deze rit fiets je een paar meter boven de grond over een deel van het pretpark. Je hebt een mooi uitzicht en kan zo gelijk de volgende attractie uitkiezen.

Andere familie-attracties zijn het reuzenrad, de carrousel en de midgetgolfbaan. Ze hebben in Duinrell ook nog botsauto’s heel retro maar wel leuk.

Attracties voor jonge kinderen

De meeste familie-attracties zijn ook geschikt voor jonge kinderen. Daarbij zijn er nog wat andere attracties die speciaal voor deze doelgroep zijn. De verkeerstuin bijvoorbeeld waar ze op een driewieler al wat les over verkeersregels krijgen. Of de ballenbak en trampolines. Daarbij zijn er ook diverse speeltuinen. Genoeg te doen dus.

Het Tikibad

Iets wat alleen Duinrell heeft is het Tikibad. Een indoorzwemparadijs met diverse zwembanen en – veel leuker – glijbanen! Sommigen gemaakt voor de snelheid anderen voor de ervaring. De leukste vind ik de Moonlight en Starfright waarbij je op een band door tunnels met verlichting gaat.

Een andere leuke glijbaan is de X-stream waarbij je door een luikje valt en daarna naar beneden schiet. En is dat nog niet extreem genoeg dan kan je altijd nog in de Cycloon, een achtbaan die eindigt in een enorme trechter die je recht naar beneden laat vallen.

Natuurlijk zijn er in het Tikibad ook glijbanen voor jonge bezoekers en iedereen die niet van thrillrides houdt. Voor kinderen is er het Playa-gedeelte met kindvriendelijke attracties. Houd je niet van thrillrides dan is de Lazy River de attractie voor jou!

De minst leuke attracties?

Heeft Duinrell alleen maar leuke attracties? Nee, ik denk dat ze door de grote verscheidenheid aan attracties elke doelgroep aanspreken, maar dat zorgt natuurlijk ook dat niet iedereen alle attracties even leuk vindt.

Houd je van thrillrides dan vind je de Falcon en Wild Wings leuk, maar het reuzenrad en de draaimolen minder. Andersom geldt dat ook, houd je van rustige attracties dan vind je waarschijnlijk al die thrillrides niks.

Duinrell is een prima pretpark om je een hele dag te vermaken. De wachtrijen vallen meestal reuze mee – behalve in het Tikibad op piektijden – zeker als je op doordeweekse dagen buiten de schoolvakanties gaat.

Meer over Duinrell