4 Dingen die je moet weten over het Tikibad in Duinrell

Denk je aan Duinrell dan denk je natuurlijk aan het Tikibad. Dit is het tropische zwemparadijs dat hoort bij het pretpark. Je vindt hier diverse glijbanen, zwembaden en een splash-gedeelte voor kinderen die nog niet kunnen zwemmen.

Toegang tot het Tikibad zit meestal inbegrepen bij je entree. Je kunt ook kiezen voor een kaartje zonder zwembad. Hiermee bespaar je een paar euro, maar zelf vind ik het Tikibad wel echt bij het pretpark passen. Zonde om te missen.

Het Tikibad hoort bij Duinrell

Waar bij de meeste pretparken het zwemparadijs op een aparte locatie ligt, ligt het Tikibad echt midden in Duinrell. Tussen de attracties. En je kan het ook niet missen, want het is een enorm gebouw met allemaal waterglijbanen (die buiten langs gaan) en een groot buitenzwembad.

Om bij het Tikibad te komen loop je vanaf de entree van het attractiepark langs de camping langs de eerste attracties, door naar het midden van het park.

Klinkt dit ingewikkeld? In de praktijk valt het best mee. Gewoon het pad blijven volgen tot je bij de grote speeltuin bent met de LaPlace en het Tikibad.

Ga je naar Duinrell dan zou ik zeker twee uurtjes naar het Tikibad gaan. Houd je niet van glijbanen dan kan je zwemmen in het golfslagbad of gewoon lekker een hapje eten of drinken. Ze serveren er versnaperingen van LaPlace. Dus lekker een boek lezen met een appelpunt erbij terwijl de kinderen van de glijbanen gaan.

Dat geldt trouwens ook voor het buitenzwembad. Afgelopen zomer heb ik heerlijk op een stretcher in het zonnetje gelegen bij het grote zwembad. Moeilijk voor te stellen dat je in een pretpark bent.

Tikibad - buitenzwembad

Je kunt ook een los ticket kopen

Hoef je niet perse in de attracties van Duinrell en wil je gewoon lekker zwemmen? Dan kan je ook een los ticket kopen voor het Tikibad. Doordat het Tikibad in het pretpark zelf ligt zijn er twee manieren waarop je toegang kunt krijgen tot het tropische zwemparadijs:

 • ‘s Avonds
 • In de winter

Aan het einde van de dag kan, een paar uur voordat het pretpark sluit, kan je een ticket kopen voor alleen het Tikibad. Ga je daarmee ook in de attracties dan zullen er niet veel mensen op letten. Maar zelf zou ik dan lekker naar het Tikibad gaan. Deze is elke avond tot half 10 geopend dus je kunt ook na een dagje school of werk hier terecht voor een verfrissende duik. Al zou ik dat eigenlijk alleen doen als je in de buurt woon.

In de wintermaanden gelden er andere toegangsregels voor het Tikibad. Dit is best leuk eigenlijk.

Als je een ticket koopt voor het zwemparadijs krijg je daarnaast ook toegang tot diverse winterattracties:

 • Dragonfly
 • Falcon
 • Kikkerachtbaan
 • Mad Mill
 • Wild Wings
 • Aqua Swing
 • Kikkerrad
 • Rodelbaan
 • en nog veel meer…

Eigenlijk alle attracties behalve de Splash, Aqua Shute, bots- en roeibootjes zijn geopend. Dat betekent dat je op sommige dagen dus eigenlijk voor weinig geld alle attracties van Duinrell kunt bezoeken. Op de waterattracties na dan. Let op, dit geldt alleen in het weekend en de vakanties.

Voor kinderen onder de 1.20m gelden speciale regels

Ga je met kleine kinderen dan is het goed om te weten dat er een aantal speciale regels gelden. Elk kind dat kleiner is dan 1.20m moet verplicht een drijfmiddel dragen. Ook als zij al kunnen zwemmen. De enige plek waarop dit niet hoeft is in het kindergedeelte Playa.

Dat betekent dat zij veel van de glijbanen zullen moeten overslaan, wat voor teleurstelling kan zorgen. Houd hier rekening mee, want ik kan mij zo voorstellen dat avontuurlijke kinderen zichzelf wel van de glijbaan zien gaan.

Het buitenzwembad heeft een aantal glijbanen waar jonge kinderen wel vanaf mogen en ook hier is er een splash-gedeelte voor de kleintjes die nog geen zwemdiploma hebben.

Er zijn 21 glijbanen in het Tikibad

In het Tikibad hebben ze verschillende glijbanen, sommigen heel snel en andere weer voor jonge kinderen. Het aanbod is gevarieerd om het voor iedereen leuk te maken.

Hieronder een paar glijbanen die je niet mag missen:

 • Cycloon, waarbij je op hoge snelheid in een trechter wordt gelanceerd om vervolgens net zo lang rondjes te draaien totdat je naar beneden valt
 • Blits en Flits, waar je met 60km/h van de glijbaan raast
 • X-stream, een glijbaan waar je instapt op een valluik die onder je vandaan valt wanneer je het niet verwacht
 • Moonlight & Starfright, met z’n tweeën in een rubberband naar beneden in de donkere glijbaan met hier en daar wat verlichting

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Nieuwste artikelen!

Captain Marvel film, review en gratis kijken

Captain Marvel is de eerste superheldenfilm met een vrouw in de hoofdrol. De film gaat namelijk over...

Overnachten bij Phantasialand

De laatste keer dat ik hier was had ik echt spijt dat ik geen hotel had geboekt....

Apenheul prijzen en korting

Een tijdje terug schreef ik al over Apenheul en wat je allemaal in dit dierenpark kunt zien...

De 6 engste achtbanen in Europa-Park

Europa-Park is een tamelijk onbekend pretpark hier in Nederland. Dat is best raar, zeker als je je...

Hoe werkt Uber én is het betrouwbaar?

Toen ik voor het eerst Uber probeerde was ik best huiverig. "Als dat maar goed gaat", dacht...

10 dingen die je gezien moet hebben in Rome!

Rome is zo'n heerlijke stad. Als je er nog nooit geweest bent, zeker een keer doen. De...